Sonunda Oldu: Kıyıdan Jigging İle Levrek Avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında koxford tarafından paylaşıldı.

1. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Ümit Bey,

çok teşekkür ediyoruz. Biz de merak içindeydik, böylece hepimizin merakı giderilmiş oldu. Tabi merak konusu olan başka türler de var:)

En iyi dileklerle ve rast gele..

2. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Emrah,

öncelikle güzel sözlerin, samimi ve içten dileklerin için sana çok teşekkür ediyoruz.

Emrahcığım, ne demek öyle "geç yazdım" falan; canın isterse ve fırsat bulursan yazarsın, bunun daha ötesi yok ki:) Mesela benim cevap yazmayı mutlaka isteyeceğim ama ıskaladığım bir sürü paylaşım oluyor, bundan eminim; fakat ne yapalım, ancak zaman ayırabiliyorum (boş zamanımı internetten ziyade avda geçiyorum:) ). Ama bunun bir samimiyet ifadesi olduğunu çok iyi bildiğimden, samimiyetin için bir kez daha teşekkür ederim.

Sorularını elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım:

Bizim üzerinde durduğumuz taşlardan sonra suyun başlangıcından 4-5 m ileriye kadar su içinde de taşlar var, bu su içindeki taşlardan sonrası ise kumluk; dolayısıyla, hemen önümüzde suyun içinde kalan taşlara dikkat ettiğimiz sürece takılma problemi olmadı (bu arada, levreğin su içindeki taşların bitiminden 15 m, yani bizim üstünde durduğumuz taşlardan 20 m kadar ileride vurduğunu söyleyebilirim). Kumluk alanın derinliğinin ileri kısımda 6-10 m olduğunu tahmin ediyorum (tamam, çok geniş bir tahmin:) )

Bence 20-25 g.lık bir jig, 15-40 g atarlı, MH bir kamış ile kullanılabilir. Hatta şöyle söyleyeyim, benim 10-40 g (veya 15-40 g, şimdi tam hatırlayamadım) atarlı, MH, 3 m iki parçalı (teleskopik değil) bir Shimano Catana kamışım vardı ve 18-25 g. ağırlığındaki jiglerle ilk demelerimi bu kamışla yapmıştım. Fakat muhteşem şaşkınlığımın eşsiz bir örneğini sergileyerek bu kamışın ucunu denize fırlatıp takımı da koparınca kamışın ucunu denizde bıraktım. Diyeceğim o ki, bu iki parçalı Catana kamış ile de söz konusu ağırlıktaki jigleri bence gayet tatminkar bir şekilde kullanabiliyordum (becerebildiğim kadarıyla tabii). Buradaki mesele, benim anladığım ve düşündüğüm kadarıyla, kamışın biraz uzunca olması, ve çok daha önemlisi, kamışın sertliği veya aksiyonu. Bu iş için, biraz sertçe kamışlara ihtiyaç olduğunu söyleyebilirim. Mesela, ilk spin kamışım olan 2.40 cm, 15-40 g. atarlı Pelican London kamış, çokça esnek olduğundan, sert hamleleri hemen absorbe edecek ve jigi doğru düzgün "dans ettirmemize" mani olacaktır.

Catana'nın ucunu denize uçurup bu iş için yeni bir kamışa ihtiyaç duyunca, bir vesileyle Okuma V-System, 40-80 g atarlı, 3 m kamışı edindim. 40-80 g. gibi bir aralık, arzu edilmesi halinde biraz daha ağırca jiglerin kullanımına izin verecek gibi göründü. Aslında bu kamışla 80 g.lık bir jig ne kadar ve nasıl atılıp kullanılır hiç bilemiyorum, fakat bu kamış 40 g civarında bir jigle gayet güzel kullanılır diye düşünüyorum.

Aslına bakarsan, bütün bunlar hep bir muamma, hep bir soru işareti; denedikçe görüp paylaşma gayretinde olacağız. Yine aslına bakarsan, bu işe özel kamışlar var, onları görüp tecrübe etmek çok daha ufuk açıcı olabilirdi. Gerçi senin arzu etmen halinde bu tip kamışlara ulaşman oralarda daha kolay olabilir. Dahası, senin orlarda bu iş için çok daha uygun meralar da olabilir;)

İşte böyle Emrahcığım. İzmir'den sana ve ailene sıcacık sevgi ve selamlarımızı yolluyoruz; her şeyin gönlünce olması dileği ile ve rast gele..

NB: Emrah, biz de seninle buluşup beraberce vakit geçirmeyi, birlikte avlanmayı inan çok isteriz. Hayat bu, belli mi olur, belki sen dönmeden biz oralara geliveririz:) Tez zamanda kavuşmak umudu ile..

3. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Emrah, sözlerinin her kelimesine katılıyorum:)

4. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Murat Bey, çok teşekkür ederiz.

Sözünü ettiğiniz kaşıklar benim de merakımı uyandırdı, ilk fırsatta incelemeye çalışacağım (kaşıklarla ilgili olarak verdiğiniz bilgi için ayrıca teşekkür ederim). Ve elbette, kaşıklar ve/veya jiglerle denemelerinizin gönlünüzce taçlanmasını diliyorum.

En iyi dileklerle, sağlıcakla ve rast gele..

5. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Hakan,

güzel ve cesaret verici sözlerin için asıl biz sana çok teşekkür ederiz.

Beraber olabilme dileğinle ilgili olarak: Dünya küçük, hayat kısa; bir gün bir yerde karşılaşmayacağımızı kim söyleyebilir?:)

6. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Kaan,

güzel ve cesaret verici sözlerin için çok teşekkür ederiz. Seni bir nebze olsun keyiflendirebildiğimize çok sevindik.

7. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sayın dqn (isminizi göremediğim için böyle hitap etmek durumunda kalıyorum),

çok teşekkür ediyoruz. Bizimkisi sadece tecrübe edebildiğimiz kadarını mümkün olduğunca doğru bir şekilde paylaşma gayreti.

8. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Adnan Bey çok teşekkürler. En iyi dileklerle ve rast gele..

9. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Çok Sevgili Özgür Abi,

cesaret verici sözlerin için canı gönülden teşekkür ediyoruz; fakat gerçekten iltifat ediyorsun..

Sevgili Özgür Abi, sana ve sevdiklerine en derin saygılarımızı yolluyor, her şeyin gönlünüzce olmasını diliyoruz. Saygıyla ve selametle kalınız..

10. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Çok Sevgili İbrahim,

samimi ve güzel sözlerin, iyi dileklerin için sana çok ama çok teşekkür ederiz. Sana en güzel dileklerimizi yolluyoruz. Sağlıcakla ve rast gele..

11. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Deniz Bey,

güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyoruz. Elbette biz de hem size hem tüm sportif/amatör balıkçılara birbirinden güzel nice avlar diliyoruz.

En iyi dileklerle; sağlıcakla kalınız ve rast gele..

12. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Bülent Bey,

bize destek ve cesaret verdiğiniz için asıl biz size çok teşekkür ediyoruz. En iyi dileklerimizle ve rast gele..

13. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sezai tekrar merhaba.

Kendi yaptığın kandırıcıyla balık alsan hakikaten süper olur; umarım el emeği göz nuru kandırıcınla çok güzel avlara imza atıp bizimle paylaşırsın.

14. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Aykut Abi bu samimi mesajin icinde tesekkur ederim.
    Dedigin cok dogru.Burada bu tekniklere uygun olarak avlanabilecek cok cok meralar var.Ama ben gidemiyorum arkadasim olmadigi icin.
    Zaten iyice sarteller atmaya basladi ; belki birkac ay icinde baskente yerlesecegim ve orada daha rahat avlanma imkanim olur.Ben oraya gittigimde sizde geliverirseniz ne guzel olur....Hersey nasip - kismet.
    Kendine iyi bak.Ailem icin soylediklerinden dolayi tesekkur ederim ayrica ve basim ustune.
    Rastgele...

15. hozdemir1907

hozdemir1907 Hüseyin

Favori Kamış:
    olta
    sizi ve eşinizi tebrik ediyorum nice güzel avlar

16. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    videolarda sorun var sanırım,açılmıyor...

17. onurSah

onurSah onur

harika bir av raporu olmuş :d tebrik ederim sizleri çok güzel bir aksiyon görselliği kattınız bize

18. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    Tebrikler gerçekten harika bir av ve rapor olmuş hafif jig ile yakalanmış ilk levrek daha irileri rastgele

19. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Emrah, her şeyin hayırlısı. Tekrar en iyi dileklerle ve rast gele..

20. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Hüseyin Bey çok teşekkür ederiz. Siz de en iyi dileklerimizle kalınız ve rast gele..