Bende yeni bir takım almayı düşünüyorum. Ceyhunz aten özelden de mesajlaşmıştık. Atomkarınca(yavuz) la da baya mesajlaştık bu konuda. Kamış; lineaeffe s-flex 4,20 yada albastar 4.20 istanbul makina; işte bu noktada kafam karışık. ryobi ecusima 8000 düşünüyordum ama biraz araştırdım ses sorunu olduğu söyleniyor. klavuzdaki rulmanında değiştirilmesi gerektiğinden bahsedilmiş.
MAkina olarak mitchell avocet bigsurf 7000 hoşuma gitti. Arkadaşlar bir araştırın bence, Ne dersin ceyhun, bilgin varmı?
Eğer alba'da stokta kaldıysa bu modelin 7000'i daha iyidir; http://www.avmarketi.com/asp/product/134650/MITCHELL-AVO-SURF-8000-MAKINA
Ceyhun abi teşekkür ederim İyi bir makineyi tercihh ederim Okuma Bluehawk için önümüzdeki ay içinde araştırırız Bu ara hafta içi sabahtan giden olursa yanınıza gelip acemi olarak birşeyler öğrenmek isterim gelirken almam gereken sahteleri yazarsanız memnun olurum
memnun oluruz Erhan, fazla para vermeye gerek yok. Powerline bluefish düz beyaz, mavi ve kırmızı kafa alabilirsin. En pahalı alacağın sahte strikepro olsun, o bile lüks boğaza Onnik abi'de yaklaşık 150 tane var, bulamazsan onda da temin edebilirsin.
Bu hafta homeofis çalışıyorum saat 17 de iş başı yaptığımdan saat 15:30 a kadar sabahtan her organizasyon uyar bende sizin gibi ustalar ile tanışmayı tercih ederim Dün emirgan iskele yanında bir abi sağolsun biraz yardımcı oldu arkamızda bir wolswagen minibüste kalan bir kaç kişi sabahları rapala yapıyormus İskele yanında iyide gece balık vardı ama takılıyor takımlar
o zaman bende farklı bir kaç soru sorayım bilen arkadaşlar bilgilerini paylaşsın please 1- Uzağa atışta aynı markanın 3.90 ile 4.20 kamışı farklılık gösterirmi ? 2- Uzağa atışta hangisi en önemlidir ? Kamış , makina , misina ? Neden ???
1.3.90 ile 420 arasında uzaklık farkı olur. 2. Hepsi bir takımın üyesidir, biri zayıf kaldığında tüm avı etkiler.
sırasıyla önce makina sonra üzerine bir örgü alırdım, en son kamışı değiştirirdim. Kamış ile belli bir mesafeye atıyorsun zaten, önce makinayı değiştirip daha konforlu ve rahat bir çekiş sağlarım önce. Sonra biraz daha uzağa atmak ve balığı hissetmek için örgü misina alırdım ve son olarak iyi bir kamış ile takımı tamamlardım. Kullandığın fırdöndüye hatta rapala klipsine kadar iyi malzemeler kullanmaya çalış. Alper orta halli derken senin şu an kullandığın kamış çapari için, onun için rapala avında zorlanıyorsun.! Fazla esnek kamışın.
ok süper soru cevap şeklinde gidelim güzel oluyor makinayı değiştiricez diyelim nexave 6000 gibi orta boy makaralı bir makina var sence daha farklı bir makina atışı ileri taşırmı ? daha büyük bir kafalı makinamı almak gerekir , yada bu makinada örgü ipe dönmek yeterli gelirmi ? yada benim kamışı biliyosun turnafresh 3,90 , bu takımda sence hangisi değişmeli ilk sakın hepsiz yazma moruk
makina daha yeni olduğu için bir süre idare eder seni. Kamış ve örgü ile çözeriz işi. Ama örgü'de pahalı hemen alamam dersen mono ile çözebiliriz fakat ağır yüklerde mono çok zorlanır! 0,28mm mono + 0,38 şok ile
Ceyhun yarın balığa gitmek gibi bir düşüncen olabilirmi? İyi bir antrönör eşliğinde biraz daha antreman yapmam gerekiyor.
Abi benim makine de 1 aylık şimdilik boğaz için idare ne kadar eder tekrar gönderiyim kamış ve makineyi emre abi yorumda Kamiş fena sayilmaz ama makine pek iç açici değil bence ki makinede haklı anladığım kadarı ile çünkü surf makine değil kamış D.A.M POWER RANGE TELESURF 3.90 M 390cm uzunluk, 100-250gr atar,4 parça kapalı boy, 145cm, ağırlık 510gr, özel surf kaydırmaz sap - Uzun sapı, yüksek seviyede konumlandırılmış makina yatağı. - 390 420 ve 450 boylarında. - Sağlamlık için özel sabit sarım halkalar - Özel kaplanmış paslanmaz halkaları. - 2 adet 1. parçada gezer toplam 5 halka. - TC 24 Yüksek Modül karbon - D.A.M.-T.L.S. Gümüş çerçeveli halkalar - Paslanmaz çelik kamış yatağı - İnce sap tasarımıyla uzun atımlarda kolay kavrama - Özel geride kalan ele maksimum güç verebilmek için özel kaymaz kaplama Makine D.A.M SYLT 360 FD MAKİNE Özellikle tuzlu su avları için geliştirilmiş olmasına rağmen tatlı su avlarında da en iyi performansı alabileceğiniz ve görüntüsü ve gücü ile kendisine hayran bırakan bir makine, 419 gr ağırlık , 60lık orta boy makine Bilya sayısı: 3 Devir: 1:4,5 Misina Kapasitesi: 0,30=380 MT 0,35=280 MT 0,40=215 MT Ağırlık 419 GR
http://www.avmarketi.com/asp/product/140281/Powerline-100-Dynema-Misina-300-mt 0,18mm 300m 60tl gibi yeterli olur bu.