Merhaba. Bu sabah 6:30 da tarabyadaydim. 15 parca disli aldim fakat favori rapalami bogazin derin sularina kaptirdim. Ustelik takilma da degildi, kacan balik buyuk olur misali bedeni biraz ince tuttum sanirim. Tahminim iri palamut veya torik.. Herkese rastgele..
o torik için neler denedik denk gelmedi hiç. Kıyıya kadar çekip düşüren de gördük ama canavara 0,35mm misina bile dayanmıyor.
0,35mm dediğim rapala bedeni, orayada örgü olmaz. kaliteli mono fc olabilir ama yinede zor balık boyu tahmini 50-55cm (arkadaşın kıyıda düşürdüğü balık)
örgü olmamasının sebebi nedir ceyhun ? 0,18 mm bahsettiğin örgünün çekeri baya kuvvetli rapala bedenini zaten fc yapıyoruz kaç kullanmamız lazım ? bu arada 1 ay sora dişli biter diyor herkes peki şubat mart nisan döneminde hangi balıklar hedefinde olucak TFT mizin
Ceyhun yarın kısmetse kayınçoyla bizde o tarafa geleceğiz sizlerle tanışmak ta iyi olur tam olarak nerde olacaksınız biz sabah erkenden orada olacağız
0,35mm patladı demek ki Aralık sonu av biter kepçeciler çıkar sahile, soğuk şokunu yemiş yan dönmüş palamut sarkanatları toplarlar. Biz Ocak, Şubat ve Mart aylarında çapari ile çok açık çalışarak denemeler yapacağız, artık hangi balık gelirse. Geçen yıl 30cm civarı tırsiler, çok iri istavritler çıkmıştı. Deneyip göreceğiz.
Bugün Okan Abi(Orsilon)-Erkal Abi(atçekçi) ve Ali Abi ile sabah saat 06:00 da başlaya avımızı 14:30 da sonlandırdık. Sabah direk tarabyaya gittik ilk saatlerde durgun geçen av öğlene doğru hareketlendi ve toplamda 40 sarıkanat 20 çinekop ile avımızı sonlandırdık. Epey rapala kaybettik ama birtanesi vardı ki neyse... Az önce aldığım bir haberle hafta sonu derbi maç için kalabalık bir akraba grubunu evde ağırlayacağımdan epeyce balık ihtiyacı açığa çıktı. Bu sebeple yarın sabah 06:00 - 09:00 arası kısa metraj bir av gerçekleştirebilirim. Katılabilecek arkadaşlar tarabyada buluşabiliriz. Daha iyi avlar sizlerin olsun...
Birinci ve acil husus şu. Her makine ip misinayı tutamaz, çok saç baş yoldurur. Bunu dikkate almak lazımdır, ip makine almaya gitmeden önce. İkincisi ise şu. Torik güzel balıktır, hoş balıktır. Ama tutmasını bilmek gerekir. Tüm büyük balıklarda, sudan çıkmadan, kıyılatmadan, tekneyi göstermeden "bittim ben, tükendim, pes" dedirtmek elzemdir. Kalama bu iş için var. yorun balığı, bırakın gitsin, gezsin yük altında, güreşin onunla, oynayın, iyice yorun. yoksa, sudan çıkınca debelenir, ciddi G kuvvetleri oluşturur, halat olsa gene koparır. O kopmazsa, ağzının kenarı kopar, iğneyi açar vs. bu hususa dikkat etmek gerekir. Balık kendi geliyorsa, kolay geliyor, direk çekebiliyorsanız filan, torik gibide hatrı sayılması icap eden bir şeyse, aman buna dikkat edin. yorun onu, oynayın, iyice iflahı kesilsin, ölü gibi çıksın sudan. Güzelim torikleri böyle kaçırmış olmanız, beni derin gam ve kederlere düçar eyliyor burada. Ben gibi yaşlı ve yorgun bir arkadaşınıza bu kasveti yaşatmayın istiyorum.
sabah06.30 aşiyanda başlıyan avımı saat 7 tarabyada sonlandırdım kollarım kalkmıyor toplam 40 sarıkanat 3 lüfer çok takım kaybettim çumartesi sabahına kadar istiraahaatteeyim
omnik abi güzel av olmuş. cuma günü gitmeyi düşünüyorum. gelirsen sabah 7 gibi aşiyanda olacağım. görüşürüz.
ama erken gelin ben saat 7 de orda olucam ve bugünde yağmur vardi hesapta ne oldu ? yağmadi bişi mis gibi hava vardi yemin ederim