Boğaziçi, şen gönüller yatağı Her bucağı aşıkların otağı Mehtabı hoş, güneşi hoş, günü hoş Boğaziçi herkesi eder sarhoş Pırıltılar oynaşırken sularda Öpüşürler martılar kuytularda Tarabya'da, Bebek'te, Üsküdar'da Mehtabı hoş, güneşi hoş, günü hoş Boğaziçi herkesi eder sarhoş
http://www.weather.com/weather/hourbyhour/graph/Istanbul+TUXX0014:1:TU?pagenum=3&nextbeginIndex=24 yağmur durdu Cuma akşamı hava bulutlu rüzgar azalıyor. İnşallah yağmur olmazsa güzel bir organizasyon yapalım. Akşama kadar hava tahmini sabit kalırsa organizasyon cuma akşamı.
Burak dün soracaktım laf girdi araya, bu lüfer tutamama durumu bu sene ile mi ilgili, yoksa balıkçılık yaptığın 2000-2004 döneminde de mi gelmemişti?
Malesef öyle Aret'im. 27-28 cm'lik güzel sarıları kovaya alabildim ama hiç lüfere denk gelemedim. Çokca takım patlattığım oldu, lüferdir dedim 2000-2004 sezonunda neredeyse hergün Kuruçeşme parkı, zamanın Layla duvarı tarafına giderdim. çok oltacı abimiz vardı orada, yalnız ben değil, onlar da sarıkanattan öteye gidemediler. O zamanlar sarı kanat gayet yeterli oluyordu. Ama bu sene çok dert etmeye başladım
nalburlardan yada benzeri yerlerden ucuz yağmurluklardan almak lazım, gece bastırırsa yağmur hazırlıklı olalım.
Kıyıdan lüfer işi zor, geçen sene sıfır çekmiştim, bu sene 3 tane alabildim. Artık bu zamandan sonra balık iyice ufalır ama deneyeceğiz lüfer için bazı planlarım mevcut ilk organizasyonda uygulayacağım Yeter ki çok kalabalık olmasın mera.
Sponsorumuz yok mu bizim ya, yaptırsın birer yağmurluk, içlik filan. Bu ne biçim takım maça çıkıyor forması yok. Buradan tüm yetkililere sesleniyorum. Dövlet bize bokmir.
Aret tek bir gün yaptı o balık, palamutun son zamanı 35cm lüfermi olur ya hemde ensesi kalın turuncu renkli rapala ile gündüz. Biz palamutu arıyoruz üst orta suda, acemiler fazla batırıyor oltayı lüfer alıyor 3 tane çıktı Tarabya sahilinde ama bize denk gelmedi.
Geçen sene Kenan rapalayı çapari ile karıştırmıştı, çapariyi çözim derken rapala aşağıda bekliyordu. Çapari çözülünce çekim dedi gelmiyor olta rapala ucunda 30cm civarında iskorpit, kafa kocaman çirkin mi çirkin süper balıktı. Gece özellikle iskorpite gelenler oluyor Tarabya'ya, istavrit kafasını 3-4no iğneye takıp alıyorlar.
her kestiğimiz flotadan artan balık kılçık ve kafasını aşağı atınca iskorpitler baba boya ulaşıyor zaten
çok fena Aret, tel rivarı aşağı sarkıtıyorum, içinde 3 sarıkanat 3 istavrit var. Bir şey asılıyor, rivar ipi tripota bağlı, tripot denize doğru gidiyor ne oluyor falan dedim asıldım ipe, bıraktı hayvan 3 sarıkanat gitmiş 3 istavrit içinde duruyor