Sabah bakarsan, ortaköy civarında bir sürü tekneciler görürsün. Onlar şöyle kalın bir misina alır, ucuna 5kg'luk en az bir maçula (kurşun) takar. Ardında ise, 200 iğne, 300 iğne artık ne kadarına sabrı yettiyse bildiğimiz çapari. Öbür uca bir tane 100gr vs. kurşun. Bu takımı dibe yatırır hemende çekersin sonra. Adına da dip çaparisi derler.
Günaydın Kadir abi. Daha iyiyim çok şükür, öksürük ve halsizlik devam, ateş geçti sanki. Valla haftasonuna kadar iyileşmek istiyorum. Lodoslar lodoslar, oynaşır su üstünde levrekalar
Kadir çapariyi yapmak bir şey değilde atmak için projeler yapıyorum. Birde arkası geniş bir yer lazım.
Burak geçmiş olsun acılı tarhana çorbası iç bigüzel terle bol limonlu ıhlamur iç yarın ayakdasın tekrar geçmiş olsun.
Teşekkür ederim Tevfik abi. Terleme ve limonlu ıhlamuru yaptım dün, bugün şükür daha iyiyim. Tarhanaya da bayılırım, akşam eve gider gitmez yapıyorum söz Aslında bir gün evde yatıp dinlenebilseydim muhtemelen atmıştım şimdiye.
Gençlik işte Buzlu anason suyu, gömlekle kapı önünde sigara içmeler falan derken, boğazı fena üşütmüşüm. Dün öğleden akşama kadar konuşamadım çenem dinlendi
Herkez hasta valla bu aralar ben atlattim gibi bişi kuru öksürük kaldi sadece Geçmiş olsun burak bey kardeşim bi yeni ayran alaydin içindeki mikrobu kirardi
Düşünmedim değil de Emre'm, boğazım zaten o yüzden öyle sanırım Üstüne gitmiyim dedim, bi de ağzımın tadı yoktu Yoksa kaçırır mıyım o fırsatı
Emre siyah turp al ortasını biraz oy süzme balı koy turpun altını kürdanla del subardagının üstüne turpu koy yavaş yavaş bardagın içine akan ballı turpun suyunu iç. geçmiş olsun