bu aksamdan 42 cmlık ıstavrıtler bugun gunduz cok yoruldum hatta sıcakta 30 derece de bıraz sekılsız yansamda aksam uc tane 42 lık ıstavrıt alabıldım.. hepınıze bol sans ve rast gele.. ıkı saaat uykudan sonra gecede denemelere devam edecem http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=1090090#post1090090
Mehmet abi yardımcı olmuş ama ben bir kaç bir şey ekleyebilirim. Makina tamamdır ama makina kadar kamış ve örgüde önemlidir jigging avında. Hayatınızda belki ilk defa çıkacaksınız ama deniz bu ne geleceği belli olmaz, trofe gelirde kamış kırıldımı örgü ve makinanın bir önemi kalmıyor. Yani hepsi tek parça gibi aynı kalitede ve sağlamlıkta olmalı. Bence kamış Okuma Cedros Pro jig 40-60LB olabilir, örgü ise powerpro veya powerpro super slick 8 olabilir. Daha ekonomik örgü düşünüyorsanız powerline örgüler gayet iyi iş görür (0,41 veya 0,43mm)
Mehmet Abi teşekkür ederim yorumların için, kullanmayı düşündüğüm jig 150-200 gram aralığında olacak bundan dolayı 200 grama kadar olan kamışlara bakıyorum.Fakat şu anda önüme en kaliteli kamışı da getirip koysalar jig kamışlarında aradaki farkı çok değerlendirecek tecrübem yok bu nedenle bana yardımcı olan ve kamışları kullanan arkadaşlarımın tavsiyelerine göre karar vermeye çalışıyorum.Jig kamışının sertliğinin fazla olması durumunda aksiyon vermenin zorlaşacağı ve bununda yorucu olacağını öğrendim mesela ama bunları denemeden, görmeden mağazadaki kamışın sertliğini değerlendirmek benim için olası değil şu anda inşallah ilerde abi Misina konusunda ise heron diye bir marka var fiyatı oldukça iyi ama dediğin gibi ya trofe gelirse korkusundan biraz daha orta fiyatlı olan seafari misinayı düşünüyorum o da 100 mt si 33 liradan satılıyor ama misinayı gördüm power pro 8 slick kadar kaliteli olmasada fiyatına göre kalitesi makuldü. Yurtdışından alışveriş tecrübem yok maalesef ama misinayı yurtdışından aalmaya karar verirsem sizlerden yardım isterim abi.En kötü dolarları alır yanınıza gelirim
Levent bey, kamışların atar değerlerine pek bakmayın, sonuçta aşağı sarkıtarak avlanacaksınız, kamışta zaten 40-60lb çeker gücünde (18-27kg).!
Bizim teamdeki arkadaşlar Yurtdışı alışvariş konusunda baya deneyimli. Her türlü yardımı yapacağımıza emin ol
Murat abi Tournament en son parçadan kırıldı Hemen Tarabya'dan Üsküdar'a geçtim, Cengiz balıkçılıkta sende vardın işte kamışın ucunu yaptırıyodum.hihi
abi bu aralar biraz ara vermek zorunda kaldim alişveriş işlerine Şuan için yeterince malzeme oldu gibi düşünüyorum Bakalim levreği alabilirsek haftasonu ondan sonra tekrardan bi eksik gidermesi yapar tamamlarim Ama spinle kalkan yakalamak isterdim
Teşekkür ederim Ceyhun, dediklerine katılıyorum takım işi zincir gibi herhangi birinde sorun olduğunda diğerlerinin kalitesini manası kalmıyor.Fakat super slick 8 fiyatıda çok tuzlu bende bahsettiğim örgüyü 8 kat diye düşündüm sonuçta 3-5 gün kullanacağım boğazda kullanacak olsam super slick düşünürdüm ama yılda 1 kere için fazla geldi bana açıkçası.Ama powerlinea bakmamıştım onlarıda inceleyeyim onlar 4 kat sanırım fakat fiyatları oldukça iyiydi. Cedros Por jigi kullanan bir arkadaşım var sert olduğundan aksiyonu zor ve yorucu oluyor uzun süreli kullanımda yorucu dedi, speed için daha yumuşak ve aksiyonu daha kolay jige yeni başlayacağım için onu tavsiye etti ama kamışı bulamadım kalmamış hiçbiryerde bildiğim kadarıyla Vedat Abide bu kamışı kullanıyor.Tica aklımda yoktu ama onuda kullanan biri önerdi marka olarakta kaliteli bildiğim kadarıyla ama konu jig olunca işte bilgim yok karar veremiyorum. Yardımlarım için teşekkür ederim Ceyhun yeni sezon organizasyonlarında görüşmek üzere.
Okuma Similan serisi daha esnektir, yine aynı ağırlıkları çeker ama kamış daha fazla esner! inceleyin. Powerline örgü 4 kattır, fazla sıkı örülmemiştir ama yüke binince gayet iyi çeker. 0,43mm kullanıyorum 2 yıl oldu sadece rengi soldu. Kopma yada zedelenme yok örgüde.
Teşekkür ederim abi, yurtdışı alışverişte sizin ekibin deneyimi malum :thumb: Tamam Ceyhun similan serisinide inceleyeceğim Cengizdeki arkadaşlarada sorarım gittiğimde onlardan kullanan vardır mutlaka genelde satışa çıkarmadan ürünleri deniyorlar bildiğim kadarıyla.Powerline aklıma gelmemişti ama misina seçerken onuda değerlendireceğim Cengizde var mıydı powerline? Savagear vardı ama powerline hatırlamıyorum Yardımların için teşekkür ederim.
Kamış için geçmiş olsun diyeyim ama duyduğum kadarıyla numuneler sağlamlık testi için önce sana geliyormuşhihi Bizim taraftan senin atışlarında çıkan sesi duyduğunu söyleyenler var