selam ceyhun testlerde sana basarılar.. umarım ıyı cıkar kamısın yorumları senın tarafından.. cengızdekı arkadaslara selam soyleseydın bendende bol boll.. raporlarda baslıkta yada senaryosunda fırma ısmı ıle tesekkur edemedım kusura bakmasınlar.. yasak olup olmadıgını bılmıyorum cunku.. bırde sorum var.. aldıgımız bu kendo jıgler bırkac balık atagından sonra yada hıc atak olmayan saatler oglen atıslarımda uzerındekı hologramalarda seffaf kısmında soyulma olusuyor.. fakat aynı soyulmayı yıne aldıgımız shımano jıgde ve ahtapot seklınde olan ( modelını hatırlıyamıyorum ) yasamadım.. shımano ve bu bahsı gecen ahtapotta dırek boya uygulamasıyla verılmıs renkler.. kendoda ıse stıcker ıle.. olmadı kalıteyı bır sınıf arttırmak daha ıyı olacaga benzıyor.. bırdahakı sefere personel degısımınde senden de bu sekılde bır urun yardımı ıhtıyacında bulunabılırım haberın olsun.. saglıcaklar kalın
Selam millet Herkese hayırlı,mutlu ve ağız tadı dolu dolu bir hafta sonu diliyorum Balık olmayabilir ama her daim neşeniz bol olsun :thumb: Sevgi ve saygı dileklerimle..
Selam kaptan Kılıç haberini :ranger: soluksuz pür dikkat bekliyoruz. Ha tabiki balık bu kısmet olmasada olur çünkü sen bizim :first: gururumuzsun.. Jiglerdeki soyulma olayını senden hariç birkaç yerde daha okudum çözüm olarak epoxy kaplıyorlarmış.Şuan için senin yapabilme ihtimalin yoktur ama hayırlısınla buralara geldiğinde seninde dediğin gibi kaliteyi bir sınıf artırıp üstesinden gelirsin. Sağlıcakla kal sevgili kaptan Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Bol kılıçlı günler :thumb: Sevgi ve saygı dileklerimle
tesekkur ederım vallaha butun gun bende yokluyorum yokluyorum ama ortada yoklar.. bırde bızım somalılı korsanlar ıcın gemı etrafına dosedıgımız jıletlı oval dıkenlı telleer var benı en cok dusunduren o balıgı hem gemının altına sokmadan hemde o jıletlı tellere degdırmeden nasıl su ustune ve guverteye alacagımız onun dısında takıldıktansonra hıcbır sansının olmadıgını dusunuyorum.. kendımce bayagı bır ılerleme kaydettıgımı dusunuyorum jıg ısınde... epoksı derken acaba vernıkten mı bahsettın? onun dısında bızım gemı bunyesınde kullandıgımız epoksı boyanın katkı maddesı var. yanı sertlestırıcı sanırım asagı yukarı aynı seyden bahsedıyor olabılırız.. eger kı oyleyse donersen yarın sabah ılk ısım denemek olacak ve buraya vedı sekılde cevapla donecem... herkese selamlar.. a.e.o.
Evet sevgili kaptan aynı malzemeyi konuşuyoruz ben sana konunun geçtiği linkide bulup verecem çabuk donan bir maddeden bahsediyorlardı ve kapalı alanda tatbik etmeyin diyede uyarıyordu kullanan arkadaş Sevgiyle kal
Buyur Sevgili kaptan -Öncelikle göz ve el temasından sakınmalısınız. Aletlerinize bulaşırsa şayet kağıt bir havluyla hemen silin. Yoksa kazımanız gerekir. Lateks eldivenlerden kullanabilirsiniz. Buharını solumamak gerekiyor. Kuruduktan sonra sert plastik özelliği kazanıyor. Zımparalarken tozundan da kaçınmak gerekiyor. -Isınarak donan bir madde. Önce jelleşiyor ve sertleşmeye başlıyor. Plastik kaplarda karıştırıyorum(özellikle sürpriz yumurtaların kapları çok iyi) Çok fazla karışım hazırlanırsa aşırı ısınarak çabuk donabiliyor, o yüzden az miktarlarda ve yayvan kaplarda çalışmak gerekiyor. Kuruduktan sonra kaptaki kalıntıyı kolaylıkla çıkarabiliyorsunuz. Çalıştığınız tezgahı da plastik veye naylon bir madde ile kaplamakta fayda var. -Uygulanacak yüzeyi tozdan ve yağdan iyice temizledikten sonra ben sert ve keskin kenarlı bir plastik spatula ile yüzeye en dar açıyla hava kabarcığı kalmayacak şekilde hızlıca sürüyorum(5 dklık epoksi için). Jel aşaması bitip de sertleşmeye başlayınca diğer katı atıyorum. -Havadar bir ortamda yapmanızda fayda var çünkü karışımın kokusu donana kadar pek de içaçıcı değil. -Eğer 30 dk. lık olanı kullanmayı tercih edersiniz, jel aşaması bitip de donmaya başlayana kadar yavaşça sahteyi kendi ekseni etrafında çevirmeniz gerekecek. Çünkü donana kadar oldukça akışkan bir yapıya sahip. Bu da oldukça zaman alacağı için ağır devirli bir motorla uygun bir aparat yapmak gerekiyor. El alıştıkça tercihim 5 dk.lıklar oldu. -Jelleşme başladığında kesinlikle dokunmayın yoksa şekli bozulabiliyor.Tam sertleşmeden plastik bir spatülayı bastırarak(ben plastik bıçak sapı kullanıyorum) yüzeydeki pürüzleri kaybedebilirsiniz. -Çok az (kürdanın ucuyla) akrilik boyalar ile renklendirerek de kullanabilirsiniz. Boyamaya gerek kalmadan harika sonuçlar ortaya çıkıyor. -Sahtenizin her iki ucundaki halkalara birer tel takıp asarak uygulamayı kolaylaştırabilirsiniz. -Yine küçük bir sır vereyim; epoksi kaplı sahtelerinizi kullanmayacaksanız güneş ışığında bırakmayın ve mümkünse karanlık ortamda muhafaza edin. Çünkü UV ışınları zamanla epoksiyi zayıflatabiliyor. Bu yüzden raflarda beklemiş sahteleri almamaya özen gösterin. Ben sahtelerime son kat epoksiyi sürdükten sonra Nano teknoloji ile üretilen yüzey koruma spreyi kullanarak UV ışınlarına, çizilmeye, yağa ve kire karşı bir nebze de olsa önlem aldım Burdada ilgili madde hakkında resim var http://f1303.hizliresim.com/17/j/l43n3.jpg umarım işine yarar kolaylıklar diliyorum:thumb: Sizlerde Allaha emanet olun.. Sevgi ve saygı dileklerimle
Kaptan senin raporlarına bol bol baktık Cengiz balıkçılıkta hepsini gösterdim. Sadece Kendo jiglerde değil piyasadaki çoğu üründe var bu sorun. Ama bir de şöyle düşün kaç jig kaybettin? kaybettiğin jiglerin tanesi 50-60tl olsaydı??? Yani yine de kullanalıbilecek ekonomik jiglerden Kendolar. Japon yapıştırıcı veya epoksi ile dış kaplamanın birleşme yerlerini yapıştırırsan açılma yapmaz. Rastgelsin
Sevgili Ceyhun Yeni kamışın hayırlı uğurlu olsun. Fiyat ve resimleme imkanın varmı Bol balıklı ve iyi günlerde kullanman dileklerimle :thumb: .. Sevgiyle kal
Sevgili Dostlar Bugün bana iş günü olduğundan yorgunluk vurdu,müsadelerinizle çıkıyorum. Görüşmek umduyla hepinize şimdiden hayırlı akşamlar iyi pazarlar. Gecenin tüm güzellikleri sizlerle olsun sağlıcakla ve muhabbetle kalın. Saygılar..
BU GECEKİ AVIMI ŞENLENDİREN BARRACUDA'DAN SİZLERE SELAMLAR http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=1092010#post1092010
TESEKKURLER HARIKA ACIKLAMALI BILGI ICIN.. BEN KIMYASAL TANKERDE CALISIYORUM.. AYRICA MAKINA DAIRESI VE GUVERTE BIRCOK ISLEMDE SENIN GONDERDIGIN LINKTEKI MALZEMELERDEN YANI DEVCON VE HARDENERLARDAN GEMIDE BOL MIKTARDA BULUNMAKTA.. COK YARARLI OLDU BENIM ICIN... TEKRAR TESEKKURLER ILGIN ICIN
TESEKKURLER CEYHUN.. BENDE DIYORUM NEDEN KULAKLARIM ÇINLIYOR SEBEPSİZ YERE hihi hihi HAKLISIN KENDOLAR EKONOMIK O YONDEN IYILER SIMDI BURAGIN GONDERDIKLERINDEN BIRINE EPOKSIYI UYGULAYACAM BAKALIM SONUCA ULASABILECEKMIYIM YADA UYGULAMAYI BASARABILECEKMIYIM.. OZAMAN BU AKSAMKI BARRACUDA RAPORUM CENGIZ BALIKCILIK ICIN OLSUN
Selam millet herkese hayırlı pazarlar,Sevgili Onnik abicim sanada günaydın. Sağlık sıhhat ve afiyet dileklerimle :thumb: Sevgiyle kalın..
Ne demek sevgili kaptan Bir nebzede olsun sana faydam dokunduysa bende bundan büyük mutluluk duyarım,Şunu unutmaki sevgili kaptanımız,şahsım adına konuşuyorum 45 gün eveline kadar devamlı kıyı raporlarına bakar kim ne tutmuş vs araştırırdım.Lakin sen denize açıldıktan sonra nete ilk girdiğimde öncelik senden rapor varmı diye bakınmak oluyor.Uzun yıllar gurbette kaldım üstüne üstlük sen açık denizdesin bu olayı ikiye katlıyor dedimya bir nebze olsun sana faydam dokunduysa bende bundan büyük mutluluk duyarım. Sana bilgi yardımımız olsunki sende bizlere göz ziyafeti çekmeye devam edesin ara sıra dinlen sevgili ceyhununda dediği gibi kas yapmaya başlamışsın bir dahaki seferlerinizde sat komandolarına gerek kalmaz sanırım Allah yar ve yardımcınız olsun Sevgi ve saygı dileklerimle
Tarabyada bugün karlı ve buz gibi havada 15-20 cm arası güzel istavrit çıktı. Ceyhun ve ben yaklaşık 4 kg iri istavrit aldık. Burakda yanımızdaydı. kamış testi yaptık ayrıca. Ceyhun gerekli bilgileri verecektir.
Tarabya'da bugün güzel boyda istavrit vardı. Okuma Savant 430 kamış testini de gerçekleştirdik. Kamış Testi; Okuma Savant 430 200-250gr Marka: Okuma Model: Savant Aksiyon Ağırlığı: 200-250gr Aksiyon: Ultra Fast Kamış Ağırlığı: 495gr Piyasaya çıkış tarihi: Nisan Sonu Fiyatı: 200tl civarında İlk elime aldım kamışı biraz sert geldi fakat 150gr ile atışlara başlıyınca kamış daha ağır kurşun ister gibiydi. 185gr ile devam ettim atışlara ve 200gr ile son noktayı koydum Genel olarak dengeli ve kesinlikle 150gr üstü ağırlıklarla atış yapılmalı. Özellikle 185gr ve 200gr'da maksimum uzaklığa atış yapabildim. Kamış çok hızlı tepki veriyor. Özellikle 185gr ve 200gr'da rapala çekmek için mükemmel bir kamış. Üsküdar'da 250gr ile denemeleri yapılmış ama ben denemedim. Tarabya'da max 200gr yeterli zaten Kamışa alıştıktan sonra güven vermeye başladı kamış ve daha da sert atmaya başladım. Ağır kurşunlarla kullanılabilecek güven veren bir kamış. Aksiyonu görebilmeniz için video çekmiştik; ilk video atış, ikinci rapalaya aksiyon verildiğindeki görüntüler. http://www.youtube.com/watch?v=3VpbKbmbOD0&feature=player_embedded
Sevgili ceyhun Bu kamış senin testinden geçti ise muhakkak sağlam bir ürün gönül rahatlığıyla satın alınır,ilk videoda gökyüzünde karabulutlar var maşaallah şimşeğide sen çaktırmışsın Bol balıklı ve iyi günlerde kullanamanı temenni ediyorum... Sevgiyle kal