Tarabya Fishing Team

Konu, 'Topluluk sayfaları' kısmında cyhnckr tarafından paylaşıldı.

1. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    ellerine sağlık bana 1 ad şimdiden sıraya girelim Okumadan ne aldıyısam memnun kaldım

2. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Kamış siparişi varsa 1 adette ben isterim:)
    Malum sezona hazırlanmak lazım :thumb:
    Sevgiyle kalın

3. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Yıldıray'ın bahsettiği kamış sanırım, Kuleli de 250 gr. kurşunlarla test etmiş kıramamış :) Bakalım Ceyhun ne yapacak :)

Birde Cengiz Balıkçılık parçalı bir kamış daha önerdi benim hoşuma gitti açıkçası fiyatıda uygun Ferrari Fruy Cast 220 gr atarlı kullanan bilen var mı?

4. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Murat abi bende inceledim o kamışı, biraz ağır yalnız 500gr üzerindeydi.

5. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Herkese hayırlı akşamlar

Malum bu konuda tam profesyonel değilim ve yanlış bişey sorarsam şimdiden affınızı dilerim.

Kıyıdan beklemeli yemli avlarda surf kamışların mukavemeti nasıldır yoksa beklemeli av için farklı bir kamış alınmalımı :confused:

Kullandığım kamışlar

Lineaeffe spiral cast 390 cm 250 gr
    Lineaeffe spider surfer 4.20 cm 220 gr

İlgi ve alakaya şimdiden teşekkürler
    Sevgiyle kalın

6. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Denge ağırlığıda vardı üstünde o şekilde ağırdı ama o aparatı çıkardıktan sonra kuş gibi geldi :) aklımda 520 gr kalmış.

7. emrullahaltay

emrullahaltay emir

Favori Kamış:
    shımano ultegra surf 425 bx-italcanna kombat 220-penn overseas pro-daıwa saltıga ballıstıc surf
    Favori Makine:
    ,shımano ultegra 14000,penn surfblaster 8000,tica talisman 8000- daıwa wıncast z 5000- daiwa saltiga
    En İyi Avı:
    59 cm torik
    herkese iyi akşamlar faruk kardeş kullandığım için yazıyorum lıneaeffe supıder surf 220 gr beklemeli av için uygun değil bence çünkü sert kamış balık vurduğunu pek hissedip tasmalıyamıyorsun beklemeli av için 200 gr altı kamış daha avantaj nacizane fikrim beklemede en fazla 175 gr atılır diye düşünüyorum tarabya için tabi benimki tavsiye

8. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Lineaeffe furrycaster, Okuma Carbonite, Okuma V System, Bluefish jig
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000, Daiwa Emblem Pro 5500, Okuma Raw, Daiwa Crossfire 3500

yemli avlar için boğazda özellikle bu tür kamışlara gerek yok. tecrübelerime dayanarak boğazda kefeli tarabya arasında eylül aralık aralığında yemli avlarda en fazla 150 gr 2 3 kere kullanabilirsin ve çok açığa atmaya gerek yoktur. 15 mt önünden sarıkanata da alırısın lüferde kofanada.

yalnız emirgan tarafınfa akıntı oldukça fazla atacağında maksimum 170 ve yine çok uzağa atmaya gerek yok o sebeple bu kamışlar daha çok açığa ağır kurşunlarla atmak için yemli için ağır atarlı kamışlara ben bugüne kadar gerek duymadım.

bence bahsettiğim dönemler içinde 3,90 geçmeyen esnek uçlu kamışlar daha verimli. sert aksiyonlu uzun kamışlara hiç gerek yok. hatta ben ceyhunda biliyor 3,20 kullandım ceyhundada 3,70 var oda onu kullandı.

bu sene kısmetse yemlide yeni bir döneme giriyoruz ceyhunla.

ağır atarlı spinle yemli yapacağız. ayrıca hafif jiğ çapari yapacağım bakalım başarılı olacakamı göreceğiz.

9. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Lineaeffe furrycaster, Okuma Carbonite, Okuma V System, Bluefish jig
    Favori Makine:
    yeni kamış çok güzel. ağır kurşunla yormuyor. yalnız 150 gr altında çalışmamak lazım bu kamışta çünkü çok uzak menzile ulaşamıyorsunuz onuda test ettik. 180 gr üstünde gayet sağlam bir uzaklığa erişiyor.

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Kenan, ağır atarlı spin derken tam olarak ne kastettin? Mesela bende 270 cm, 40-80gr orta sert spin var, onun gibi bişey mi? Bu atar boğazda yemli için yeterli olur mu sence?

11. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    vallahi biz bu sene deneyeceğiz 75 gr kurşunla bile olur neden olmasın. hatta ceyhun bugün bu havada 14 beden 35 gr kurşunlu çapariyi spinle salladı :)

birde 5 gr lık jigler gördük ondan çapari fikrim var çinekopve istavrit için mesala 6 lı jiğ çapari ha silikon kullanmışsın ha 5 gr jig. bence denemekte fayda var insanlar neler neler icat edip yapıyor

12. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    ayrıca 15 mt önümüzden yemli takımla bu sene az sarıkanat almadık. birde üçlü çektim ben:)

13. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Denemelerinizi ilgiyle izliyorum ;)

14. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    ben bu kamışı düşünüyorum, hem kıyıdan jig hemde yemli için;

http://www.avmarketi.com/asp/product/152048/Lineaeffe-Hellraiser-Spinning-300cm-Kamis-Up-to-100

Geçen gün gittiğimde inceledim kamışı, kalitesi çok iyi ve makina yatağı metal. Çok zevkli avlar yapılabilir bu kamışla reeling :)

15. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
  16. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bagaj takım çantası bizde :) kamışlar arka koltukta sıralı :laughing:

17. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    yarın var mı donmaya gelmek istiyen tarabya düşünüyorum

18. PEHLİVAN

PEHLİVAN mehmet

Favori Kamış:
    SHIMANO, BROWNİNG, LİNAAFFE, DAİWA, CARMORAN
    Favori Makine:
    Daiwa emblem pro 5000,RYOBİ,spro
    En İyi Avı:
    KIRLANGIÇ 3,5 kg
    Ceyhun geçen seneden beri düşündüğüm şeydi bu, daha hassas olacağından çok verimli olacağı konusunda eminim:thumb: ve balık kıyıladığında anında sistemi değiştirerek su üstüne (spin özelliğine )geçiş yapacak şekilde planlamıştım:D fakat farklı markalarda atarı daha yüksek spinlerde vardıreeling ama asıl soru 20-10 -hatta 5 gr rapalalarda randıman verirmi diye çok düşündürdü,idk en kötü ihtimal bir bu şekilde atarı yüksek spin 2.düşük atarlı spinde elimin altında olmasına karar vermiştim,demekki aklın yolu birmiş yeniliklere açık olmak lazım:thumb: Bu gibi denemelerden sonra kıyı balıkçılığında çok şeyler değişecek sanırım:D hihi

19. armpa

armpa emre ince

Favori Kamış:
    Lineaeffe 390 , Okuma V System 8 10/40gr , OKUMA Cedros Pro Jig 40-60 LBS
    Favori Makine:
    Shimano Power Aero GT 6000 , Okuma Trio 40 , Okuma Salına SA 16000
    En İyi Avı:
    99CM Kofana , 30kg üstü lambuka ,
    Tesekkur ederım gercekten.. Gurbet olayı gercekten cok farklı.. Istanbuldada onca stresın ıcınde benı encok oyalayan ve guzel zaman gecırmemı saglayan aktıvıte balık tutmak.. Öyleki burada hem iş stresıne hem uzaklıgın verdıgı can sıkıntısına en guzel care her fırsatta balık tuttmak.. Diğer guzel yanı ıse sadece bırkac kısının tuttugu balık ile butun gemı personelının (18 kişi) zevkle karınlarını doyurması o balıgı tuttugundakı heyecan ve guvertede cekılmıs ıkı fotograf ıle o anı ölümsüzleştirmen.. Tabıkı bunlara yaptıgınız ıyı yada kotu yorumlar.. sanırım ınsanı encok mutlu eden de paylaşım..

evet jigde yenı oldugum ıcın bıraz fazla zaman ayırıyorum uykumdan dınlenme zamanımdan çalarak.. ama hayalı gerceklestırmenın derdındeyım.. ya o kılıç gelırse... guverteye alamasamda en azından suyun ustunde ona dans ettırmenın sevdasındayım ve bunuda vıdeo ıle ölümsüzlestırmenın.. hepımız beraber gorecez..

sımdılık yaklasık ıkı hafta apor yazamamayacam sayet kuweytte demır atmas ısek.. ama her fırsatı degerlendırecegımden emın olabılırsınız.

allaha emanet olun..

20. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    İyi haftalar cemaat .
    Hafta sonu Herkes bizim burada olacak , varilde ateş baya bi aksiyon olacak . Gelmeyeni oyarım :D
    Mangaldan bahsetmeme gerek yoktur sanırım ....