yaklaşık olarak 2 aydır forumdaki tüm raporları okuyup en çok verimli olan rapalaları topladım çoğunluğu en avcı rapalalar.Zaten artık daha almam bu arada kamış almadan evel mutlaka benle irtibata geç. Ben çıkıyorum sana ve tüm ekibe iyi geceler hayırlı ve bol kazançlı bir hafta temenni ediyorum Sevgiyle kalın
Okan abi o patentli bilek hareketinle benim kamışı kırsan onur duyarım, canın sağolsun abi E tabi kamışın arkası sağlam, ona da güvenim sonsuz Ben bugün sadece gezinti amaçlı, akşamüstü 5-7 arası Çamlıbahçe ve Hisar arasında 3 tur attım. Hava güzel olunca hanımla biraz yürüyüş yaptık. Sahil müthiş kalabalıktı, herkes kemikleri ısıtmaya çıkmış, her yeşilliğin içinde bir piknik ve çilingir durumu, keyifler yerindeydi Lakin balıkçılar bu kalabalıktan pek mutlu değildi, atış yapabilmek için epey sabretmeleri gerekiyordu. Buna rağmen gözümün önünde çıkan sarıgacılar "vay arkadaş" dedirtti bana. Bahsettiğim meraların hepsinde güzel sarıgacı ve lüftavrit çıkıyordu. Kovalarda 4-5 sarı ve bol lüftavrit vardı. Sarılar göbek turuncu, sırt sarı sahte ile alındı. Çamlıbahçe tarafında istavrite 3.5-4 cmlik tombul rapala atanlar vardı. Ayrıca dişli için kaşık kullanan çoktu. Ayrıca dikkatimi çeken -ki bence çok önemli- kıyılarda bol bol gümüş mevcut. Hatta arnavutköy fenerin sol tarafında (sistemin adını bilmiyorum kusura bakmayın) vinç ve ağ ile bol bol gümüş alan bir ekip vardı, önlerinde 3-5 büyük leğen ağzına kadar gümüş doluydu. Bu neden önemli? Bir duyuma göre kıyıları takip edin, gümüş bollaştığında levreği boğazda deneyin demişlerdi... Benden günün anlam ve ehemmiyeti bu kadar. Cümleten rastgele...
Ben malzemeciye gittiğimde, niye sahte bulamıyorum sebebi belli oldu Şaka bir yana sezonu kapatmışsın Faruk Ağabeyim. Şansları açık olsun, rastgele...
Mangalımızın yandığı yere yakın 3 zargana (50-70 cm) 7 gelincik , 1 lapin ( ilk kez) 1 mikro ispendek .... yemli lüfer takımına ciddi 2 vuruş ama sonuç sıfır..
Hepsi Ceyhun yüzünden , Okan abinin kolu dedi ertesi gün kol gitti, abi sallama düşer dedi düştü hemde hayatımda ilk kez
günaydın takım herkese iyi haftalar haftasonu hiçbir yere kıpırdayamadım kafayı yiyicem resmen fuara bile gidemedim.
Tayfun abi çaça ne bilmiyorum malesef. Ama adamlar leğenden gümüş diye satıyolardı kilosu 10TL'den. Bu arada sen o vinç ağ sistemini biliyorsundur Arnavutköy fenerin solundaki... O sistemin adı ne ve yasak değil mi?
Sistemin adı PINTER olsa gerek, yıllardır hem Arnvutköyde hemde Yeniköyde görüyorum ve herhalde yasak değil diye düşünüyorum. Yanlış bilmiyorsam sadece gümüş ve çaça için kullanılıyor. Bu arada çaça nefis bir balık. Geçen senelerde yine bu zamanlarda oltacı Celalin orada tavada çaça yapmışlardı. Yarım ekmek arasına soğanda koyup ikran etmişlerdi. Bir çok balık yedim ama çaça'yı tek geçerim.
iyi haftalar herkese, havalar ısınmaya başladı raporlar arttı. Daha çok araştırmak gerekiyor artık Sivrice Organizasyonuna katılacaklar Onnik abi Mehmet abi Okan abi Ceyhun Kenan Burak Gökhan 7 kişi ile sınırladık çünkü 2 tekneye ancak sığacağız. Kullanacağımız malzemeler; Spin takımı Spin için sahteler Jig Takımı Jig için sahteler (180-230gr) Sırtı için sahteler Yaylı sırtı kurşunları (150gr, 100gr) Yemli takımları (ben hazırlıyorum) Çapariler (ben hazırlıyorum) Yemlide kullanmak için kurşun (150gr-250gr) (bende bir kaç tane fazla var) Kalamar zokaları 17 gün kaldı sabırsızlıkla bekliyoruz
Cümlemize bereketli bir hafta dilerim... Meymet Abi, Ne oldu geldi mi senin siparişler ya da bi ses seda ar mı? Bu arada dün için aldığım duyumlar iştahımı iyiden iyiye kabarttı haberin olsun abi... reeling :hungry: