Onnik abi, Surf kamışa fazla gerek yok almasanda olur. Spin ve tekne kamışı ve bu kamışlara uygun makina gerekiyor. Tekne kamışı yoksa Orhan abi'de fazla var, onları kullanabilirsin.
Sivriceye gidecek arkadaşlar Özellikle Onnik usta elinizdeki bütün malzemeleri pazar günü getirin Kamyona yükleyelim. Bir daha beni bulursunuz (2. el satan bir sitede)
Ceyhuncum 7-8 kişi gidiyorsunuz galiba sivriceye.Nasıl bir tekneyle veya kaç tekneyle kimle çıkacaksınız?O kadar kişinin jig yapabilmesi için en az 20 metre tekne lazım.Orhan abinin tekneyle çıkarsanızda sadece burun açık olduğundan tek kişi çalışır.Bence sen sırtı ki onuda en fazla iki kişi çekersiniz vede yemli takımları hazırlat arkadaşlara.Şu sıralar karagöz,mercan ve çipura yakalarsınız en güzeli.Hem hepinizde olta atmış olursunuz.Yemli av için yanınıza bolca taze kırmızı karides alın oradan yem bulmanız sorun olur.
iki tekne çıkacağız, yemi Çanakkale'den alıcam taze taze 2 tekneden 4 sahte ile sırtı yapabiliriz. Ağır jig çalışacakların sayısı az zaten
İşte bunu seviyorum . Ben şişenin dibini ararken fangri yakalıycam . ( en azından bir - iki resim çektirirler her halde )
Yem işini istanbuldan halledin çanakkalede zor olur.Köpük kutunun içine 500ml su şişelerini dondur at.
Büyük bekletiler içinde olmayın hayal kırıklığına uğrarsınız Sivrice eski bereketinde değil reel düşünmek lazım ama şişenin dibi gayet mantıklı geldi bana
Abi feci gazliyosunuz da Can'in dedigi gibi olmasin sonra sivriceyi kurutacaksiniz gibi bir hisse kapildim ben. Mansetleri görür gibiyim... Okan fangriye geçit vermedi : 15kg , Ceyhundan dev sinarit show , Lüfer tutamayan adamdan toriklerin efendiligine giden yol... Kenan nam-i diger mercanlara konusan adam. ( Kenan seninki ufak oldu idare et ) Hadi bakalim insallah masallah
Şu mevsimde sarozu tek geçerim.Bence oradan tekne bulsaydınız daha iyi olurdu.Hem jig hemde sırtı avınız boş geçmez yemliyi söylemiyorum bile.Ben en kısa zamanda orada avlanma planı yapıyorum günü birlik.