onnik abi benim herzaman tercihim ve favorim biliyosun turuncu geçen sene palamutta harika iş yaptı tekneci arkadaşlar kırık beyazla çalıştı yani kınalı bende çok kullandım ağırlıklı olarak. yapıcam turuncu sonra kırmızı horoz tüyünden ama gerdan ve karışık. geçen sene mavi kırçıllı ördek tüyü yapmıştım çalıştıramadım.palamut için benim kanımca turuncu özellikle rapalada çok güzel iş yapıyor sen nedersin.
Teşekkür ederim Onnik abim sanada günaydın,keyifler iyi fakat aşırı yoğun tempolu çalıştığımızdan yorgunluk var o kadar. Lakin burada sana teşekkür etmeden yapamayacağım,sen bana iş konusunda gaz vermesen ben bu işi pas geçip başka yerde çalışacaktım düzgün ve disiplinli bir yer A dan Z ye her hakkı son damlasına kadar veriyorlar. Palamut çaparisi hakkında bişey sorucam,hazır köstek almak istesem nereyi önerirsin ve renk seçimim ne olmalı ? Takım düzerken kullanacağım köstek ve beden kalınlıkları nelerdir ? Oğluma cengizi ve üsküdar kısığın yerini öğrettim oraları biliyor ben gidemesemde onu yollarım. Bu arada oğlan seninle tanışmak için sabırsızlanıyor uygun bi hafta sonu buluşalım seni ve sohbetini bende özledim gerçekten.. Kendine iyi bak ellerinden öperim abi.. Sevgi ve saygı dileklerimle
demin foruma girerken ana sayfada bir başlık dikkatimi çekti alternatif ip arayışları arkadaş helalolsun uğraşmış aramış denemiş tekstilde dünyanın sayılı ülkelerinden biriyiz .niye basit bir ipe dünyakadar para ödeyip yurtdışında arıyoruz .ülkemizde de aynı kalıtede ip yapan firmalar var çinden gelen ipler işe yarıyor bizimkiler niye yaramasın yarın ben be bu işle uğraşmaya karar verdim
pp (poli propilen) yada soğuk reçina giydirmesi yapanları araştır abi , yatçıların kullandığı halatlarda buna benzer uygulamalar var. Ama kalın halatlarda yapılıyor ve çok teknolojik sayılmaz. Tuzlu sudan etkilenmez ve tiftiklenmez . Daha küçük ölçekli iplere yapılabilirse işlem tamamdır. Çin den gelen ipler zaten bildiğin naylon dikiş ipi , üstünde bir kaplama var sadece. Tekstilin ana vatanı Türkiye olduğuna göre çok kolay halledilebilir diye düşünüyorum.
hiç gerek yok hazır kösteğe ben Emirle beraber bu konu üzerinde ihtisas yapacağız bu sezon .ben şimdi numuneleri hazırlıyorum Emir baksın gerisi sorun değil hallederiz
aynen dediğin gibi elimizde aslanlar gibi markamız da var . yurt dışında gelenlerin çoğunda kaplama da yok .çok iyi kalitelerinde var onların da fiyatları uçuk
abi bu takım fazla sürmez 1 aya kadar matkap şanzumanından makine beşeondan kamış yapmazsa ne OLAYIM çalışmalara ve yeni fikirlere devam ARKADAŞLAAAAR hihi hihi hihi