Herkese selam millet Hepimize hayırlı kazanç ve mutlulukla dolu bşr hafta diliyorum Sevgi ve saygı dileklerimle...
Sevgili Ceyhun Bugün savagear 0,13 mm buldum 600 mtr cuma elimde olur.Sormak istediğim alta yastığı kaç mm yapıcaz ve kaç metre marka önemlimi? Sağlıcakla kal
Biz bunu seninle aşiyanda ve tarabyada defalarca dile geitrdik sevgili Onnik abi olay iki kelime KÜLTÜR ve EĞİTİM Sevgi ve saygı dileklerimle...
Uzun bi aradan sonra bnim gozumde tutamadigim kilic yerine gececek bir zargana raporu yayinlamak nasip oldu daha iyileri sizin olsun... http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=54667
Peki kültür v e eğitimi tam olanların yaptıklarına ne demeli.Hadise o kadar basit değil.Bu işin genetik yapıyla ilgisi olduğunu ve düzelmesinin ise bu bakımdan adeta imkansız olduğuna inanmaya başladım. Kısaca bu topraktan buinsan yetişiyor. Siz hiç çoban köpeğinden av köpeği,erzurumda muz yetişeceğini yada yılkı atından yarış atı yetişebileceğini düşünebilirmisiniz.
Vedat abi; saygısızlık olarak adlandırma ama ümit etmek de, umutlarının olması da bu toprağın insanının özelliği.. Çıkmadık candan ümit kesilmez
Doğruluk payı olduğunu düşünsem de yine de böyle olmadığını umut etmeyi çok istiyorum. bu arada Vedat amca seni ne zaman aramızda göreceğiz. Tarabya da bizi ziyaret etmeni çok isteriz.
Her yerden böyle adamlar çıkar , ama bu topraktan bu insan yetişiyor lafı hem gereksiz , hemde ağır itham. En güzide görünüşlü ve kültürlü insanların sabah Zincirlikuyu da metrobüse binişini izleyin kafi. Kalp krizi geçireni bile ezer geçerler oturabilmek için . Ama varoşlardaki minibüslerde asla böyle bir görüntü olmaz. Ben ülkemi ve insanımı çok seviyorum .
Sevgili Vedat abi Lakin ben kültür ve eğitim konusunu boğazdaki arkadaşlarla kıyaslama yaparak yazdım o tarzda görüntülere hiç denk gelmedik şimdiye kadar biz boğazda...Yorumun biraz ayarsız kaçmış biz bu şekilde konuşur isek yabancılar bizim derimizi yüzer.Şimdiye kadar ben birçok ülkede bulundum mesleğimin icabı bu tarz topluluklar her ülkede var sadece bizde değil,tek fark biz dozu ayarlamakta zorlanıyoruz hepsi bu. Ve ben sadece belli bir kesim için kullandım ben o yazdıklarımı .Yoksa yurdum insanını karalama yada aşağılama gibi bir hadde sahip değilim... Surçi lisan ettimse affola.. Sağlıcakla kal
Vedat Amca tam bunu diyecektim ki "neyse" diyip yazmaktan vazgeçmiştim. Şunu anlatacaktım: İşim gereği birçok ülkede bulundum, hem Avrupa hem orta Asya'da hemde uzak doğuda. Bu üç grup gerçekten kendine has özellikleri var. Nasıl Türkiye de karşıdan karşıya geçme, yola sokağa çöp atma, araba kullanma huyu varsa benzerini çevre ülkelerde gördüm, İsrail de de durum benzer, Mısır'da da. Genetiğin yanında toprağında suyunda da birşeyler var. Özellikle Akdeniz ülkelerinde kısa yolda hedefe ulaşma, üç kağıt yapma (Dikkat edin parklara bahçelere yürüme yollarının dik döndüğü yerlerde hep birileri kısa yoldan gidip çimleri ezmiştir. Veya jetonla çalışan makinelere jeton yerine uyduruk cisimler atmaya çalışmıştır) Benzeri Akdeniz ülkesi olan İtalya ve Yunanistan da var. İtalya'da da trafik aynı ülkemizdeki gibi keşmekeş. Diğer bir yandan de yıllardan buyana halkın büyük kısmı maddi rahatlık içinde yetişmemiştir. Burada 30-35 yaşında veya üstünde olanlar daha rahat hatırlar, hep enflasyon, hep geçim, sıkıntısı hep kemer sıkma... Böyle olunca adam bulunca balığı dolduruyor 18kiloluk kovayı sonra bir daha diyor. Yada elinde üç-beş kuruş geçince içiyor sonra bir daha içiyor... İnşallah bu durum hem halkın ortalama eğitim seviyesinin yükselmesiyle hemde alım gücünün artması ile düzelecek diye ümid ediyorum ki sanırım daha bir süre daha beklememiz gerekecek. Şunu da eklemek isterim, maddi durumu iyi değil, eğitimi de düşük olup ta çevresine saygısı sevgisi olanlar tabiki var. Tersi; maddi durumu rahat eğitimi iyi hem kendine hem de çevresine zararı olanlar da var. Burada hem benim kast ettiğim hem emininki diğer arkadaşlarında kast ettiği genel değil sadece bir kısım.
Sevgili okan tavadaki balıklar gerçekten güzel görünüyorlar ve hepside limit üstü.. Ayıp olmazsa bana özelden hangi meradan ve ne tür takım kullanarak alıkoyduğunuzu yazarmısın hihi hihi hihi Sağlıcakla kal
merhaba takım en son öğrendiğim birşeyi sizlerle paylaşmak istedim biz balık sevdalılarını da ilgilendirdiği için yazdım yoksa bir artniyet aranmasın lütfen. 3. havalimanının yapılacağı yerde yaklaşık 2.5 milyon ağaç kesilicek bu herkesi ilgilendiren bir durum 2. önemli konu ise bu bizi ilgilendiren kısım oradaki 40 tane gölet kurutulacak olması ben o tarafa piknik yapmaya balık tutumaya giden birisi olarak beni bu durum çok rahatsız ettiği için sizinle paylaşmak istedim.