Gerçekten çok güzel oranın işkembesi hatta herşeyi. Acayip canım istedi . Bana bişi olursa sorumlusu çorba muhabbetini açanlardadaır
Toriğin kıyıladığı yerlerde 2 alternatifin var Aret.. 1. geniş büyük iğneli 12 cm gibi rapalalar ( Küçük rapalalara büyük iğne takarsan aksiyon bozulur.) 2. Civa ile parlatılmış 150- 200 gram civarı ince uzun sıyırtmalar..(Bu çok eski bir yöntem, hala kullanılıyor mu bilemem.. Ama ben eski olduğumdan bunla tutardım. ) Kıyıdan yakın atış yapılabilecek yerlerde ise (köprü üstü falan gibi) Fındık zoka çift hırsız ve hırsız iğneleri 1 numara. Bunlara takılacak küçük istavritlerle iğneler dışarda olmak kaydıyla.. Normalde kasmamak ve aşırı hızlı sarmamak kaydıyla 0,35 civarı bir misina tek balığı çok rahat taşır.. Ama Rapala için kullanılan makinaların turu fazla olduğundan suyun baskısı hızlı sarımla ağırlığı arttırdığından kopabilir..
Ben de şiir yazarım, ne de olsa inönü tribünlerinde büyüdük Lüfer hasretiyle çok çile çektik Geceleri uyumadan sabahlar ettik Kafayı yemeden gel artık lüfer Atalım ızgaraya seni bu sefer :target: Laylaylaylaylaylaaayy
Tayfun abi teşekkürler değerli bilgiler için. Evde eskiden kalma torik sıyırtmaları var, dediğin gibi birini civayla parlatıp denemem lazım bir gün.
Şimdi benim kafam çok karıştı. 21-30 cm arası ise ben bir sürü lüfer tuttum demektir Biz 30 cm üzerine lüfer demiyor muyduk yavv???
Bugün forum baya sanatsal takılıyor. Şiirler, denemeler... demedi demeyin bu lüfer yakında bize şarkı bile besteletir
Ceyhunum sabah 7 ingiliz konsolosluğu önü demişiz Bütün gun ordamıyız ? Akşamı ediyormuyuz ? Ona göre hazırlanıp gelelim Kısmetse orda olmaya çalışıcam 7 bilemedin 8 bilemedin 9 en kötü 10 , garanti 11 de ordayım ))
O diil de ben Tarabyada Alman Konsolosluğunu biliyorum, Amerikan Konsolosluğu da oraya yakın... Bu İngiliz Konsolosluğu neresi yavvv???
evet biz 30 cm üzerine lüfer diyoruz... bu yazıyı bir deniz biyoloğu yazmış. balık halinde yakalanan çinekoplara küçük lüfer denildiğine göre bu biyoloğun 21-30 cm arasına lüfer demesine şaşırmadım
Biraz önce uğradım Tarabya'ya olta atan az ama takımlar paramparça. 0,35/0,35 palamut çaparileri patlamış, 0,35mm rapala bedenleri patlamış. Sadece 1 tane balık çıkarabilmişler o da normal palamut olduğu için, yoksa onuda alamazlardı torik gözümüzün önünde rapaladan kurtuldu kaç kez. İğneler küçük kalıyor. Yarın gelecek arkadaşlar rapala iğnelerini değiştirin ve rapala bedeni 0,45mm yapın. Çapari atacaklar 0,40/0,50 veya 0,45/0,60 olmalı. Takımlara başlıyorum. İngiliz Konsolosluğu önü her zaman buluştuğumuz Oltacı Erol abinin orası.
Bende az önce tekne kiralamak için eskilerden bi tanıdığı aradım.Karadenizden boğaza inmiş bütün tekneler.Fırtına patlamış.Toriğinde tanesi 12tl'den satılıyor.Alakasız oldu ama neyse