Ceyhun eyvaLLah... Refik 17 cm'e sarıkanat diyorLar.. 15 cm'e çinekop.. kardeşim bunu okuyan acemi 15 cm'i aLıkoyar 17'yi hepten aLıkoyar demek istedigimi anLa...
Flaş Flaş Flaş... Forumda görmemiş olanlar için gelsin... http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=51417
Soran arkadaşlar için; Sabah erken saatte palamut/ torik, sonra akşama kadar lüfer denemeleri, akşam yine palamut / torik avı. Akşama kadar oralarda olacağız.
ben kalın palamut çaparilerimi hazırlıyorum Aret müsait olursan akşam bana eve uğra fikirlerin benim için değerli
Allaha dua ediyorum bir yandan Volkan Bu balık ya 12 ay olsaydı ne yapardık biz onu bilemiyorum, herhalde sersefil olurduk gibime geliyor
Haklısın ali abi mesela ben tutamayan biri olarak 12 ay boyunca tutamazsam sersefil olurum kafayı yerim
Buyabes(böyle yazilmiyor) diye bir marsilya çorbasi var. Fakir balikcilarin tekleme baliklardan uydurup meshur ettigi çok lezzetli sey. Uskumru, tekir, kirlangiç, istavrit gibi baliklar kilçiksiz 4 parçaya bölünüp defne maydanoz limon sogan tuz karabiber ve az salça ile haslaniyor. Baska kapta iskender ve mantiya döktügümüz salça sosu hazirlaniyor kati olacak biraz. Dumani tüten ekmege tereyag ve salça sosunu sürüp, etleri iri duran çorbayi içiyoruz. Ayrintili yazarim bir ara. Fransiz balik kültüründen kaydadeger midye haslamadan baska ögrenmeye gerek duydugum tek yemek bu.
Bizler ne kadar nankör insanlarız aslında geçen seneden bir telefon konuşması Murat Baranla; Murat: abi nasılsın -iyiyim be Muratım sen nasılsın -abi hiç balık yok ne yapacağız ya -Murat sorma ya ben çok darlandım galiba seneye tekneyi satacağım bu şekilde giderse -yapma abi ya bu kadarmı kötü -aynen Murat fenaki ne fena koskoca sene tekneye 200 lüfer girmedi nasıl olacak bu iş -bilmemki abi ya sıkıntı sormaki sorma ben tekneyi karaya alıyorum -Tamam Murat çek sen rüzgarlar başlar nasıl olsa bizimki 12 ay suda diyoruz ve telefon kapanıyor. o saatten sonra 9 ay içerisinde tam 6 kere gitmişim tekneye Allahtanbakan abilerimiz var, bu sene balıkçılık olmayacak diye karaya bile çekmedik şu ana kadar. Bu seferde balık başladımı ondan çekemedik Al başına iş işte. Bu senede SÜper balıkçılık oldu kış bakımı yapacağız artık karada. İnşallah önümüzdeki sene bu balık bugunkü gibi olurda hayallerimiz yıkılmaz.
İlk organizasyonda bir tencere Lüfer çorbası yapacağım Şimdiden söyliyim herkese 1 kase 2. yi isteyene vermem haberiniz olsun
Bu sene lüfer gerçekten bol, çorbasına başlandığına göre Zamanında kofanalar torikler o kadar bol olurmuş ki onları da makineden geçirip köftesini yaparlarmış
Eyvallah Refik Sağolasın Yavuzumada bol selamlar. Hafta sonu yapıştırıcam galiba ellerim titriyor anlar o......
Uskumruya bile 0.45 beden 0.40 kisa köstek bagliyorum. En zoru karaya almak. igneyi yuvarlak degil kare seçin dökmesi azalir. Tirnaklari açmakta fayda var.
Benim palamut-torik şişlerimi de yabana atmayın abi gerçekten süper oldu. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=50808
Ben bunu görmedimmi acaba bak ya Hay Allahım ya. Aret inan beni bu saatte iyice çıldırttın bak. Şişler kebaplar. off diyorum...