İyi günlerde kullanman dileğiyle... Benim için bir parça ağır sanırım biryerlerde 650 gr. civarı bir rakkam buldum... Acaba balans ağırlığı mı var; çünki 4,20 olan 515 gr.imiş... 30 cm. ile bu kadar fark olmaz sanırım...
Teşekkurler abi inşallah. Kamışın uzerinde yazan 570 gr teyid etmedim açıkçası. Balans ağırlığı yok ancak kamışın arka tarafı açılıyor belki bişeyler ayarlanabilir. Makina 525 gr bu haliylede eski takımımdan hafif. Eski takım 528 gr kamış 735 gr makinaydı. Yavaş yavaş hafifleyeceğiz kısmetse.
volkan abi hayırlı olsun, güle güle kullan, haluk abinin vermiş olduğu linkte bile 155€ çok daha pahalı, türkiyede bukadar ucuz olması ilginç, ayrıca makinalarda indirimli sanırım ihtiyacı olan bir dechatlona gidse iyi olur. kamışa gelecek olursak, eğer dengesi iyi ise ağırlığı çokta fazla değil, ama benimde kullanmak istemediğim bir ağırlığa sahip. videodan izlediğim kadarıyla kamış ya esnek yada çok fazla yüklenmişsin sağ elinle tututğun yere kadar esnemiş. atış yaptığınız ağırlıkları hesap edersek tüm avlarda kullanılabilecek sert olmayan bir kamış gibi duruyor. birde yedek parça konusunda sıkıntı olursa tedarik olayları nasıl yapılıyor bilginiz varmı? bereketli avlarda kullanman dileğiyle, paylaşım için teşekkürler.
Öncelikle teşekkürler Hakan cım. Dechatlon zaman zaman enteresan indirimler yapıyor. Fiyat politikasıda muhtemelen bulunduğu tüm ülkelerde eş zamanlı işlemiyor. Fiyat farkı bence bundandır. Kamışa gelecek olursak, toplam ağırlık benim fazlasıyla alışık olduğum bir ağırlık olduğu için rahat edeceğimi düşünüyorum. Çok kafama takmıyorum yani esneme konusu ağır çekimde benim de dikkatimi çekti açıkçası. Kamışın karakteridir o benden kaynaklanmıyordur diye düşünüyorum Neticede standart bir atıcıyız sanırım ilk mesajda da belirtmiştim. 125-160-170-200 tamamıyla etkili atışlar yaptım. Bu zaten hemen her ağırlıkta becerisi olduğunu gösteriyor. Bir de 340,00 tl lik fiyatıyla fuji alconite low rider halkaları olan, atış yelpazesi geniş olan bir kamış olarak iktisatlı bir tercih gibi göründü gözüme. Malum kur nedeniyle iyi kamış denilecek kamışların tamamı 1.000,00 tl ve üzeri Tarabya ya yolunu düşürde kendin bir dene kamışı. Yedek parça konusuna gelince. 2 sene boyunca herhangi bir memnuniyetsizliğin durumunda sorgusuz sualsiz değişim yapıyorlar. Ancak 2 seneden sonra ne olur onu bilemem Ben muhtemelen kullandığım yanıma kar kaldı derim herhalde .Ancak talep edilirse ücreti mukabilinde birşeyler yaparlar düşüncesindeyim.
Amin Nusret inşallah Alttaki linkte kamışla ilgili bir video mevcut. Yalnız videodaki kamış 450 olan. Videoyu tekrar tekrar izliyorum adamlar ne keyifli av yapıyorlar arkadaş http://www.youtube.com/watch?v=S41c0azOLIM
Bu fiyata bence güzel kamış. Halkası, ağırlığı, atarı, garantisi falan da iyi. Boğaz şartları kullanımlara gider abi, hayırlı olsun. Ben bile kurtlandım yani
hepimiz öyleyiz sanırım emre bi çekememezlik söz konusu valla açıkçası denemekte fayda var diye düşünüyorum. ben şu anlık ilk izlenimlerimi paylaştım, ilerleyen zaman ne gösterir bilemiyorum. umarım ilk izlenimlerimiz kesin yargılara dönüşür kurtlanmaya gelince o hissi iyi bilirim ama yine de elinde halihazırda keyif alarak kullandığın bir takım varken maceraya gerekte yok. ancak, artık değiştirme zamanı geldi diyorsan elle tutulur bir alternatif gibi görünüyor.
Uğur arkadaşım internete yeni girebildim.Cevap geç kaldı kusura bakma.Makinayı bizim guruptan bir arkadaş aldı.
Kamışın esnemesinde herhangibir problem göremedim ben; yani bana göre gayet iyi ve normal bir durum; zaten eğer böyle esnetilemez ise atış da kısa düşer... Tabii bir de onu öyle esnetecek adam gerekebilir (kamışın kullanımını bilemiyorum; bazı kamışlar gerçekten adam seçebiliyor)... Ağırlık bu fiyat trendinde bir kamış için gayet normal (tabii yurtdışı için; burada hayli indirim almış); şu üst düzey ürünlerin de alt seviye ürünleri var; bu fiyatlara, biraz aşağısına veya yukarısına; ağırlıklar da benzer şekilde; belki bazılarında daha fazla; kamışta kullanılan karbon oranı düştükçe ağırlık da yükseliyor v.s. (genelgeçer yorumlamalar)... Esas olan dengesi; eğer dengeli bir ürünse size kendinden çok daha hafif bir kamıştan daha da hafif gelecek ve gün boyu çalışmalarda dahi pek fazla ya da hiç yorucu olmayacaktır... Çarpıcı bir örnek vermek gerekirse "G2" kamış ilk geldiğinde elime aldım; gayet güzel ve hafif bir kamış izlenimi verdi bana (470 gr.civarları falan sanırım); sonrasında 120 veya 125 gram 3 kademeli ağırlığın tamamını takıp baktım daha da hafif geldi; normalde ilk halinden daha ağır olması gerekirdi ama mükemmel bir denge öylesi bir his veriyor...
Sabah 8'de buluştuk ve tüm gün teknedeydik, Mehmet Akca - TC Çapulcu Onnik Çavdar - Ceyhun Çakir - Emre Ince - TC Yalçın Say Emre Ince ile birlikte.
sabah çok denedik ama sarıkanatlar kayıp! bol iri istavrit var. Arada yapraklar ziyaret etti bizi, geri gönderdik hepsini.
Tüm ekibi kutlarım, keyifli bir av olduğu fotolardan belli oluyor. Dişli için biizim tarafa yanaşsaydınız şov yapardınız Ceyhun