Off reis baba ya ne diyorsun şimdi çık takım taklavat sabah kadar zargana süz. yorgunluktan öl, gün ışımadan hadi bi çapariye bakayım! arkasından uzun olta yapayım. derken balıklar gelsin. şimdi işte öldürdün beni iyimi, canlı sardalya ile iyidik biz böyle aşağılarda......
Hiç kafanı yorma, aynen devam canlı sardalye ile. Rahmetli babam, baba şurada çok balık tutuluyormuş gidelim dediğimde, ''Oğlum filan yerin ekmeği büyükmüş, sen kabını ufak götür'' derdi. Dünyanın yoluna git, anavaşya bu, bir de balık olmadı mı, o zaman salla işte Reis baba' ya... Rastgele
Ali abi dün gece de şamandıralı avındaydık, gece boyunca zarganacılar "kepçeler elimizde uzun ip belimizde" şarkısı eşliğinde önümüzden geçip geçip durdular. Bu arada dün Karaköy balıkçılarında bol miktarda canlı lüfer vardı.
Estağfurullah Reis Babam. Ellerinden öperiz. dediğin gibi aşağıda devam güzel işler oluyor. "Bugünün bir lokması yarının ziyafetinden iyidir" deyip biz işimize bakalım en güzelinden.... Aşağısı fena değil Aret. o kadar yol tepmek işime gelmiyor.
Yakında palamut başlar bizim tarafta. Erol abi ile telefonda görüştüm ! reeling Temmuz ortasında dönüyorum, görüşmek üzere