Tekirdağ'dan/Sultanköy arası kıyıdan balık haberleri

Konu, 'Bölgeler' kısmında moti tarafından paylaşıldı.

1. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Torik-Kofana desem kim inanır ..? Ancak Kadir İnanır :D :D
    Merhaba boğaç kardeşim arkadaşa sorduğun soruya kısmen ben cevap vereyim Önce takım uzun köstekli 2 veya 3 büyük iğneli klasik dip takımı (50cm köstek) kıyıdan ve sahili kumluk olan her koy veya plaj kesimi bence uygun Örnek: kastro plajı ve sandalla kalkana anca parakete atabilirsinki o uzun iş ;) Selamlar:)

2. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    KALKAN ve LEVREK Meraklısı arkadaşların DİKKATİNE

Malum olduğu üzere 1 Haftadır buralarda Lodos kıyıları ve deniz dibini alt-üst etti. Kıyılar nispeten sakinleşmeye başladığı zamanlar yani dalgalar azgınlığını yitirip olta atmaya müsait olmaya başladığında Kalkan avı daha verimli oluyor...:) Ayrıca Sultanköy civarındaki Levrek tutulan dereağzı bölgesi (BOTAŞ istikamet ve civarı) Lodos sonrası iyi av verir bilgilerinize :)

3. ergeg

ergeg tevfik

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yok hayır
    avlak önerileri

evet abiciğim şu zamanlarda ne çıkıyor tekirdağ civarlarında bende çorludan nereye gidelim ve ne tutmaya önerilerinini bekliyorum.senin önerilerinle hafta sonu gideyim balığa.

4. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Tevfik kardeşim aramıza hoş geldin :)Malesef bu aralar istediğimiz berekette bölgemizde levrekte,kalkanda çıkmıyor ben birkaç hafta sonları devamlı balığa çıkıyorum malesef kayda değer birşey yakalayamadık.İlla gidicem dersen Şerefli ve salat çamlığının oraya kalkana veyahut Levrek kurdu çıkartıp kamaradere veya Sultanköy'e gitmeni öneririm :)Rastgele

5. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Tuncay Abi,
    Levrek Kurdu olmadan olmazmı Sizin oraların Levreği?

Selamlar Saygılar.

6. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Tarkan kardeşim Olmasına oluyorda(Canlı karides-canlı kayabalığı veya küçük balık)Bunun için tekne şart veyahut levrek yatağı şart bizim buralardada lavrek yatağı denizdibinin plaja yönelik olması sebebiyle yok gibi birşey.Ancak sert havalarda deniz karışınca kumluk bölgelerde bol bulunan 25cm ve daha uzun özel bir kurt bol olduğundan levrek buna alışık :)Selamlar tarkan kardeşim

7. hunters

hunters savaş

Favori Kamış:
    amatör olta
    slmlar ç.köyde oturuyorum.3 hafta önce tekrdağ sahilleri(salat yağ fabrikası)deydim.Kalkan yakaladım fakat balık pek yoktu.Amacım levrek avlamak marmara denizinde levrek çıkan yerler varmıdır?Monti kardeş sultanköy civarları(botaş sahilleri)demişsin oralarının yasak olduğunu söylemişlerdi bende gitmekten vazgeçtim.Botaş sahilleri olta avcılığı için selbestmidir?Rahatlıkla avlanabilir miyiz?Cevabını dikkatle bekliyorum saygılarımla.............(Hunters)

8. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Ayrıca Burada Monti Kardeş diye biri yok,
    Moti diye bir amcamız var ve sizden tam iki kat daha yaşlı.

İmzalarımızı ve diğer bilgilerimizi hitapta kusur olmasın diye koyuyoruz.

9. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    İşte kurucu üye farkı kardeşim ;):D

10. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Sizleri bunun için seviyorum arkadaşlar :) :)))

11. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Karşılıklı Tuncay abi bizde seni seviyoruz :) :)

12. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Rice Ederim Abi.

13. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Kurtsuz olmaz Tarkanım, hani sen gelecektin de kasık çizmelerini giyip buradan kurt çıkaracaktık:D :D

14. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

İşte Budur Olay :D

Şaka bir tarafa Sedat Abi

Başka alternatif olmazmı onu merak ettim.

Ne bileyim Teke, Silikon Balık Sahte Balık gibi.

Son düzenleme: 25 Aralık 2007
  15. istavrit

istavrit Boğaç

Ah be Tarkanım hep ATIL KURT ATIL KURT ,bi gün de demedin KATIL KURT KATIL KURT :D :D :D

16. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Ben daha o konuya gelmedim Tarkan, sen onu Tuncay hocaya sor:D :D

17. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Estağfurullah Sedatcığım hocalık ne haddimize :D:p ;) Ben Tarkan kardeşe bir önceki mesajlarda cevap vermiştim :) Örnek aşağıda

18. hunters

hunters savaş

Favori Kamış:
    amatör olta
    Tekrardan selamlar.Öncelikle özür dilerim moti(tuncay bey) amcamızdan.Hata yaptımsa özür dilemesine de bilmek gerekir.Profilde yaşlarımızda yazıyormuş fark edemedim.Tekrardan özürlerimi sunarım.Şayet bu küçük tatsızlıktan sonra benide muhatap olarak sohbetinize dahil ederseniz sevinirim.Dünkü yazımda da belirttiğim gibi amacım hafta sonlarını balık avlayarak değerlendirmek.3 hafta önceki kalkan balığı deneyimimden sonra asıl meraklısı olduğum levrek avı için sizlerin görüşlerini başvurmak istemiştim.Moti amcamız sultan köy botaş sahilleri istikameti levrek için idael olur demiş.Özellikle lodostan sonraları.Botaş sahillerinin yasak olduğunu belirtmişlerdi.Buralarda avlanmamızda herhangibir sakınca olup olmadığını öğrenmek istemiştim.....
    Biz ege'de avlanırken levrek için yılan dili diye tabir ettiğimiz düzenek ile ya da kıbrıs kullanırız ve orada çok verimli sonuçlar almaktayız.Yem için canlı kefal yavrusu kullanmaktayız.Fakat bayatlamış ve birazda kokmuş sardalyayı kıbrıs a dolayarak ta avlanmaktayız.Sizlerin bana önerebileceği başka bir yöntem varsa severek dinlerim.Ayrıca moti amcamızın dediğine göre bu aralar balık pek az çıkmaktaymış.Gidebileceğimiz başka altarnatif yerler varmıdır.Cevaplarınızı dikkatle beklemekteyim.Saygılarımla..................

19. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    merhaba

Merhaba değerli kardeşim Tatsızlık nedemek bizler burada birer abi kardeş gibi aileyiz fakat muhakkaki böyle büyük bir camianın içersinde saygı ve sevginin devamlılığı açısından bazı olmazsa olmaz basit kurallar var ve bunun faydalarını ileride sende göreceksin.Tabiki seni muhatap alırız çünki sende bu ailenin bir parçası olma gayretindesin.İleride profil ayarlarından imza ayarlarınıda yaparsanız size isminizlede hitap ederim:)Şimdilik Hunters kardeşim diyerek açıklama yapayım...
    Botaş ve çevresi(Güvenlik alanları) Tabiki yasak Tarifim şöyle İstanbul'dan Sultanköy'e gelince Botaş istikametinde Bir köprü var o köprüden sonraki yazlıkların önü serbest zaten yerleşim alanı :) Bizim buralarda malesef Ege'deki kadar bol levrek alanı avlağımız yok ve yine levrek kurdu dediğimiz özel bir kurdu yem olarak kullanıyoruz.Bu demek değildirki Ege'deki usul iş yapmaz denemek ve görmek lazım. :)Gidebileceğin Alternatif yerler konusuna gelince Ereğli Limanı, Tekirdağ limanı, Silivri limanı, Yeniçiftlik sahili, Şerefli mevki, salat ve civarı tabiki gezerek ve tecrübe ederek çok değişik yerlerden verim alabilirsin:)Selamlar
    NOT : Levrek Kurdunun çıkarılması ...Bel küreği ve inşaatçı kum eleği... İki kişi tulumlarını giyer biri küreği biri eleği alır Yeniçiftlik sahilinde kumluk zeminde dizlerine kadar gelen derinlikte suyun içinde gördükleri (S ) harfine benzer delikçiklere derince bir şekilde küreği kuma saplar aldığı bir kürek dolusu kumu eleğe atıp suyun içinde eler elekte kalan en ufağı 15 cmden 30 cm parmakkalınlığındaki kurtları toplar :)

Son düzenleme: 26 Aralık 2007
  20. ergeg

ergeg tevfik

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yok hayır
    levrek kurdu

tuncay abi levrek kurdu dediğin şu mırmır için kumdan kürekle çıkardığımız insanın elini boyayan kurtdanmı bahsediyorsun yoksa başka kurtmu bilgilendirirsen sevinirim.birde son haftalarda balık durumu nedir.varmı birşeyler