Tırıvırı

Konu, 'Tebliğler' kısmında mhakanbasar tarafından paylaşıldı.

1. kuzgun

kuzgun

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın çarşambada 108kg
    bu pinter olaylarını dönüş yapacağımız zaman hallediyorum kimsenin haberi olmuyor:eek:

2. cognitor

cognitor

Favori Kamış:
    Sadece olta
  3. Eee ne oldu şimdi balıkmı tuttu bunlar.Nerde bunun zevki.Bunları o tırıvırıların içine koyup suya atmak lazım. :mad: :mad: :mad:

Teşekkürler Murat Bey paylaşımınız için.

4. simendifer

simendifer Sennur

Kullanılan materyal doğa düşmanı da, insanları doğa düşmanı olarak nitelendirmek ne kadar doğru bilmiyorum. Çünkü, henüz tırıvırının kullanımının ne kadar doğru ya da yanlış olduğunu, doğaya zarar verip vermediğini bile bilmiyor çoğu insan (bilenleri kastetmiyorum). Satışı tamamen yasaklanmadığı ve denetimi sağlanmadığı sürece bu ve bunun gibi görüntüleri çokça izleyeceğiz ne yazık ki. Vicdan mı ? O kültürde büyümüş ve tırıvırının yasak olup olmadığını bilmeyen bu insanlar için bu durum, vicdan meselesi değil ve olması da mümkün değil zaten, onlar için gayet doğal çünkü. Ve tabi aynı zamanda, tüm bunlar hakkında bilgilendirilmemiş olmalarının dışında, diğer konularda da yeterince eğitimsizler. Bana sorarsanız, insanları doğa düşmanı ilan etmeden önce, onların ne kadar bilgilendirilip bilgilendirilmediği konusuyla ilgilenmek ve yapabiliyorsak bilgilendirmek, satışların yasaklanması ve denetimlerin artırılması yönünde çaba sarfetmek daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

5. istanbulteam

istanbulteam Alparslan Altan

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit
    ne yapmış bunlar ya adamlar resmen oltanın ucuna tırıvırı takmış

6. Bencede Şennur Hanım,bu tırıvırı denen uyduruk materyalin satışının yasaklanması en iyisi.O kadar çok bilinçsiz avcı varki hepsine ulaşmak elbette imkansız.Satışı yasaklanarak insanlarında bunu kullanmalarının önüne geçilebilir.

Ama insanda araştırır değilmi,madem normal olta harici bişey kullanacaksın,bu yasal mı değil mi biraz araştırmak lazım.

7. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
  8. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
  9. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sennur kardeş burada benim katıldıgım konu sadece bu tip malzemenin yasak olması.. zaten piyasada bulunmasa kullanılmaz..desekte..
    Ancak:
    diyelimki yasakladık.. piyasada yok. .. ama bu bilinen bir şey bu meretin Ne oldugu?..birileri gidip metre hesabı japon / misina agı alıp aynısını evde yapar..bu durumda misina agları da toplatmamız gerek..onu nasıl yapacak yetkililer.?
    yanlız bir konu varki bunda çogumuz yanılıyoruz..
    İnsanları bilgilendirmek.. ..Bilgi ihtiyacı insanın içinde olur.. zorla öğretsende öğrenmez..o tırıvırıyı kullanan lar bilmiyorlarmı yasak oldugunu ve zararını?
    mutlaka biliyorlar.. biraz kafası çalışan bir insan koptugu takdirde suyun içinde ilelebet mezarlık olacagını az düşünse anlar..
    demekki bu insanlar hiç düşünmüyorlar..yada düşünmek istemiyorlar.. yada bilerek kanunsuz iş yapıyorlar.. bence 3,şık..
    yani önce insanı küçük yaştan gerçek insan olarak yetiştirmek lazım.. böyle yetişin bir bireyede mantıklı düşünme ve araştırma kabiliyeti ardından doğal olarak kendiliğinden gelir..İnsana ve doğaya saygı/sevği+ hak hukuk çiğnememek iyi yetişmiş bir insanın zaten meziyetleridir.. ..ama olmadı kafasına çok sert vuracaksın kanunlar ile..
    ha birde bunu yanında kolayılık. kısa yoldan edinme.. gibi bir çok insanda var olan yeteneneği de unutmamak lazım
    '' ne şimdi 1 saat olta elimde bekliyecem yaa''
    ''atarım serpmeyi/paraşütü ..alırım yiyeceğim balıgı''
    meslenin bir ayağıda bu..
    İzmir ili içinde Yasaklı Tahtalı barajı+Gebekirse göleti...buralardan balık tutan insanların haddi hesabı yok..
    öyle kalpazanlar var ki(duyuyoruz) gece tekne sokup ag çeviriyorlar..tabi her bir sazan 3 kgdan 10 kg kadar..iyi para ediyor..
    bir ülke ki pazarında yasak balık satılabiliyorsa+malzemecisinde tırıvırı satılıyorsa+18 yaşından küçüklere kurusıkı tabanca satılıyorsa..
    biz buradan ne kadar haykırsak boştur..
    biz doğru bildiğimizi yapalım. gerisi yönetenlerin insafına kalmış..

10. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    bu tırıvırıyı satanlara ceza kesmek gerekir:mad: Aydında tüm av malzemesi satanlarda var uluorta yerde satılıyor:mad:

11. simendifer

simendifer Sennur

Muvaffak abi benim demek istediğim, elbette bunu bilinçli kullanan ya da mantık kurup kullanılmaması gerektiğini anlayacak insanlar var ama pek çok insan için de bu tırıvırı illeti, yetişkin olsalar bile kullanılması doğal birşey, bilmiyorlar çünkü. Duymamışlar, görmemişler, babaları, dedeleri ne yaptılarsa onu öğrenmişler... Adamlar bulundukları ilçeden bile dışarı adım atmamışlar... Kısacası kümesten yumurta almak, bahçeden domates toplamak kadar doğal onlar için. Burada yaptıkları işi savunmuyorum ben zaten. Sadece, paldır küldür insanları "doğa düşmanı" olarak nitelendirmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Ha yok mu ? elbette gerçekten doğa düşmanı olan da var ama insanların sosyo-kültürel durumlarını bilmeden suçlamak yanlış bir tavır benim için.

12. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    ersin bey.bunları tırıvırıya koyup suya atarak doğaya en büyük düşmanlığı yaparız.czalarını doğa verecek onların ama bizde güme gideceğiz arada:(

13. Matchbox

Matchbox

YouTube de yorum yapan arkadaşların dillerine sağlık...Özellikle harun9144 arkadaşa...Bu avı yapanlara en güzel yorumu yapmış kendisi...

14. ilkermalay

ilkermalay balina

yazık

kendini hırsa kaptırıp doğayı katleden insanlıkdan uzaklaşmış insanlar size diyorum tırıvıları atın kendinize gelin attığınız her tırıvırı yaradılışa karşı gelmekdir YAŞAMAK VE YAŞATMAK ELİNİZDE KARŞI GELMEYİN YETER

15. kuzgun

kuzgun

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın çarşambada 108kg
    ağ ve tırıvırı kullanan insanları gördükçe "insan olmanın kriterleri nedir? diye kendime soruyorum

16. abdullahbolal

abdullahbolal

tırıvırının ağdan ne farkı var

Hepimiz tırıvırı düşmanı kesildik.
    Tırıvırının ağdan ne farkı var. En güzel balıkların yaşadığı kayalıklarda oltası dipte kalmış ağlara takılmayan kaç arkadaşımız var.

17. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Hay allah bildiği gibi yapsın bu herifleri.

18. balıkların_efendisi

balıkların_efendisi Turan

Favori Kamış:
    olta,kakıç,livar
    En İyi Avı:
    sazan(4kg) , turna 110cm(7kg)
    tırıvırı hakıında

ben tırıvırının su altında 40 yıl kadar parçalanmadığını duydum ama ne kadar doğru bilmiyorum bunun dogru olması demek katliamdır sanırım.kesinlikle kullanmadım vede kullananada engel oldum.yazan arkadaşım teşekkürler.

19. iboonline

iboonline

alllah öteki dünyada bunun hesabını sorcak zaten

20. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Şunu hepimiz biliyoruz ki ulaşılamıyan şey kıymetlidir.
    ulaşılamıyan şeye sabır ile yaklaşmak bilgeliktir..
    işte burada ulaşılamıyan şey b a l ı k
    çok basit bir örnek vereyim.İzmir yöresinden.
    Bir barajımız vardır. Tahtalı.. İzmir şehrine su verilir bu barajdan.. Menderesin güney indedir..ve bu barajda balık tutmak yasaktır. Tüm suyun çevresi .dag/taş tel örgü ile kapalıdır.
    Ancak bu gölde illegal avcılık yapılır.. insanlar gözlerini kara edip avlanırlar.. zira hiç tutmayan 1 kg lık sazan tutar. 5/10 kg lık sazanlar yaşar burada..
    şimdi:
    bu il çevresinde benim bildigim en az 10 tane gölet+dere vs vardır.. neden bu barajdaki sazanların bir kısmı toplanıp her yıl muntazam bir şekilde bu kısır iç sulara bırakılmaz? bırakılmaz zira tahsisat yoktur. eleman yoktur...
    eee o zamanda balık tutmak isteyen illegal yollara başvurur..buda madalyonun diğer yüzü..
    bakın İzmir issuya bir mesaj yolladım halen cevap gelmedi
    ((((((((((((((((
    Sn .İzsu yetkilileri
    Emekli bankacıyım. Ayrancılar Egekent4 te ikamet etmekteyim.
    bir merakım vardır .Amatör balıkçılık. bu konuyu tamamen yasalar çerçevesinde ve 36/2 sirkülerin geregi doğrultusunda yaparım.
    Ancak aklıma takılan bir kaç konu hakkında beni aydınlatırsanız sevinirim.
    Konu, Tahtalı Barajı göletine dökülen bir dere hakkında.Bu dere Develi Tekeli civarından geçip Menderes i Denize baglıyan(ahmetbeyli) yolunun da altından geçerek Tahtalıya baglanır.
    efendim bildigimiz üzre İZSU su havzalarını koruma amaçlı yönetmeliği
    Kanun Numarası : 2560
    Kabul Tarihi : 20/11/1981
    Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 23/11/1981 Sayı: 17523
    Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 21 Sayfa : 46
    kanun dan yola çıkılarak İzmir ili için düzenlenmiş.
    Ancak 1==/http://www.izmir.bel.tr/StandartPages.asp?menuID=733&MenuName=Yasal%20Dayanak
    Sitenizdeki Amaç, Kapsam Ve Yasal Dayanak başlıgı altında bu havzanın (ki devamlı suviyesi değişebilen )göl kıyı sınırından 300 metrelik bu mesafeyi nasıl saptadıgınız ve bu sınıra tel örğü ile kapattığınız?
    Yani gölün max.üst sınırı hiç bir yıl aynı noktada olmaz kanatindeyim.
    Bu nu bir örnek ile belirtmek isterim. dün Ahmetbeyli den dönüş yolunda
    develi/tekeli kavşagına gelmeden bir dere ve köprü var ve altından dere akıyor..yoldan baktıgımda. buradaki tel örgü mesafesi göl kıyısına 300 metreden çok daha fazla. ki bu mevsimlerde gölün dolu olması gerekiyor..
    2==2560 sayılı yasada şöyle bir madde var.
    Görev ve yetkiler:
    Maddde 2 - İSKİ'nin görev ve yetkileri şunlardır:
    c) Bölge içindeki su kaynaklarının, deniz, göl, akarsu kıyılarının ve yeraltı sularının kullanılmış sularla ve endüstri artıkları ile kirletilmesini, bu kaynaklarda suların kaybına veya azalmasına yol açacak tesis kurulmasını ve bu tür faaliyetlerde bulunulmasını önlemek, bu konuda her türlü teknik, idari ve hukuki tedbiri almak,
    (İZSU içinde geçerlidir).
    Ancak tekeli deresinin üst tarafları İnsanlara açık alan oldugu halde (karayolu köprüsünün dogusu ve demiryolu köprüsünün civarı ve gerilere kadar)neden karayolu köprüsünün batısı hemde çok uzun bir mesafe yasak bölge.? eğer tahtalı barajı kullanım suyu herhangi bir tehlikeden korunacak ise bu dere ve derelerin tamamı kaynagına kadar korunması gerekmezmi? birde söz konusu derenin (Aldıgım duyumda)Hava alanının arıtmasının karıştıgı.Bu doğrumu. Eğer dogru ise ne derece saglıklı bir kaynak olur?Bu derenin üst tarafları art niyetli tabiri caiz ise vatan hainleri tarafından kötü niyetlerine alet edilemezmi..?Kısacası Tahtalının su sınırından dere boylarına doğru. 300 metre veya 500 metre korumakla erçek anlamda koruma yapılabilirmi?
    3==Belediyelerin bu tür koruma alanlarındaki cezai müeyideleri nedir? bu konuda nasıl bilgi alabilirim.mera k ettim ama bulamadım.
    4==Elimdeki Amatör balıkçılık hakkındaki 36/2 sikülerde Tahtalı barajı Balık avcılıgına yasak şeklinde maddesi var ama Su sınırından dışarıda ki bu göle dökülen derler hakkında madde yok.Yani dereler serbest gözüküyor.
    5==Ne yazikki sahsım adına usul ve esaslara uyan bir insanım ama etraftaki söylentilerde bir şekilde köylüler tarafından Tahtalı gölü içinde ag ile balık avlanıp hatta satıldıgı..ve dahi tel örgü dahilinde her gün hayvan otlatıldıgı...
    İzmir de yeniyim. 3 yıldan beri ayrancılardayım. bu güne kadar hiç bir şekilde Tel örgü+İkaz tabelası+vs ihlali yapmadım. yapmamda.

Beni detaylı bir cevabi yazınız ile bilgilendirirseniz çok mutlu olacagım.kolay gelsin
    En derin saygılarımla
    Muvaffak İşmen)))))))))))))

sen bakanlık olarak amatör balıkçıya denetimli balık tutma imkanı saglamazsın..
    sonra orası yasak / burası yasak hesabı sınır koyarsın.. bu milletin Avrupalı gibi balık tutmaya hakkı yokmu?
    hepimiz amatörüz.. hele bir hesap yapalım bir yıl içinde gittiğimiz mesafaler kaç km+harcadıgımız paralar ne kadar.+ve tuttugumuz balık ne kadar?vazgeçtim yemekten..
    Evet tırıvırı/serpme vs gibi toplu balık avı materyellerine karşıyım ama vatandaş
    gidipte yasaklı suda oltayla 1/2 tane iri balık tutmuş ise onu da tenkit etmem..
    zira adamın başka çaresi yok....yıllardır denetimli avcılık yok... üretim yok.. dagıtım yok..sadece yasak var..
    İzmirliler...size sesleniyorum.
    http://www.milliparklar.gov.tr/bolumler/avyaban/icerik/yhgs/ilyhgs.asp
    adresinden k.menderes /zeytinköy den pamucak /efes harabeleri bölgesi koruma alanıdır.. ama su kuşları olarak geçer..(bakınız ramsar sözleşmesi) nedendir bilmem zeytinköy civarında balık avlatmazlar.. ? zira yaban hayatı koruma alaınıdır..cezada yazarlarsa kara avcılıgı kanunu çerçevesinde yazarlar..
    ama koca zeytinköy halkı yıllardır koyun otlatır..gecenin bir saati gidip dereye ag atar.. onlar normaldir.. ama sen pazar günü gidersen kovalanırsın..
    işte en basit izahı:
    ////Yaban Hayatı Koruma ve Yaban Hayatı Geliştirme Sahaları ile İlgili Yönetmelik
    Yayımlandığı Resmi Gazete :Tarih 8 Kasım 2004 Sayı : 25637
    BİRİNCİ BÖLÜM
    Amaç ve Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar
    Amaç ve Kapsam
    Madde 1 — Bu Yönetmelik, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında olan av ve yaban hayvanları ile birlikte bunların yaşama ortamlarını korumak amacıyla yaban hayatı koruma ve yaban hayatı geliştirme sahalarının kuruluşu, yönetimi, denetimi ve bu alanlarda izin verilecek ve yasaklanacak faaliyetlerle ilgili usul ve esasları düzenler.
    ////

4915 sayılı kara avcılıgı kapsamı canlılar...yani balıklar değil...
    fazla kafa şişirdim