arkadaşlar atilla abi haklı,, ayrıca bu aylarda henüz yumurta dökmemiş turna yakalama ihtimali yüksek,fakat yasal olarak sezon açılıyor.seçim sizin,ancak şu canlı yem işini bırakıp sadece at-çek yaparsanız yumurtalı balık yakama ihtimali düşer . .......yumurtasız rasgele...
Ben kendi adıma yazayım eve balık götürme meraklısı değilim güzel bir turna yakalarsam ve olaki dişi çıkarsa (%50) hem de havyarlıysa(%50), yakışıklı bir poz çektirip suya iade edebilirim. Etmesem kimse yargılamaz ama gelecekte fazla balık için neden olmasın? zaten 4 balıkta 1'i denk gelebilir.. Bu da şans...
o tarih itibari ile yasak kalkıyor zaten. arkadaşlar kimse sizi yargılamıyor.. yanlış anlamayın. ben sadece bu mevsimde turna henüz yumurta dökmemiş olabilir,kışın sıcak geçmesi gözönüne alınırsa ,dökmüş olması yüksek ihtimal.. yumurtalı balık hızlı hareket edemez,bu sebepten dolayı ;canlı yemli bırakma takım yapmak BENCE iyi olmaz.
arkadaşlar şu zamanda turna yumurtasını dökmüştür. 1 ay sonra turna yavrularının boyu 10 cm ye yaklaşır. Sazan yumurtalarından yavrular çıkana kadar turna yavruları onları yiyecek boyuta gelir.
arkadaşlar bütün forumu baştan aşağı okudum bir iki kelamda ben yazayım dedim hafta sonu kesikköprüdeydim maksat haftasonu hava güzeldi at çek yaptım herhangi birşey vurmadı ancak kesikköprüye turnaya gidecek arkadaşlara bilgi olsun ankaraya içme suyu hattı döşeniyor kesikköprüden o yüzden yasaklandığı bilgisini aldım ikinci bir husus adamlar gündüz vakti ağ atıp topluyorlar ve jandarma onlara müdahale etmiyor köprüköy yasak diye biliyorum çünkü geçen sene jandarma gelip bizi uyardı
ama görüyorumki kimse yasak falan dinlemeyecek kesikköprüde byasaklandığına göre bu avlak bizimdir herşeye rağmen
sezon açılmadan turna avına gidiyor ve yasakla ilgili uyarıda bulunuyorsunuz biz bu organizasyon için gerekli araştırmaları son iki gün kalaya kadar devam ettireceğiz yasak varsa rotamızı tabikide başka yöne çeviririz ama siz kendi ağzınızla sezon açılmadan turna avlamaya gittiğinizi söylüyorsunuz buda düşündürücü olsa gerek.
dostum bizimkisi av yapmak değildi mangal falan yaktık ama deli gönül uslanmıyor arabada olta vardı bir iki attım yoksa balık tutacak olsam gideceğim yer köprüköy olurdu
arkadaşlar ankaralı olanlar bilirler dışkapı ssk hastanesinin yakınında halk pazarı var orada bi av bayii arkadaş 1 gün önce turnaya gitmişler bunu videoya çekip yaban tv ye göndermişler millet toplanmış seyrediyor bunun yasak olduğunu en iyi av bayii bilir o hadi bu hatayı yapıyor 30 dan fazla turnayı tutuyor peki adı geçen tv ye ne demeli demekki maksat doğayı korumak falan değil ego tatmini yapmak bir kaç kişi toplanmış yaptıkları avlar ile millete hava atıyorlar balık avına gelince birkaç video ile geçiştiriyorlar yasak varmı yok mu bilmiyorlar adam suçun belgesini yolluyor onlarda bu suça iştirak ediyorlar daha ne demeli, bilmiyorum
tuncay ortada bir şekilde yasak sezonda avlanma var ve bunun hiç bir açıklaması yok bu konu fazla uzadı daha fazla uzamadan bir hataydı özürdilerim diyerek bu konuyu kapatalım daha fazla karşılıklı tartışmaya dönüşmesin lütfen
turna arkadaşlar köprüköy yasak değil yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=8139&page=4 burada ayrıntılı yazdım yasak konusunu dileyen karakolu arasın dışkapıdaki rus pazarında sezon dışı ava giden esnafın adı nedir öğrenebilirmiyim.orda 3 tane dükkan var girişteki mi yoksa içerideki iki esnaftan biri mi
arkadaşlar hiç kimse ile tartışmıyorum beni yanlış anlıyorsunuz yazdıklarımı daha dikkatli okuyunuz ben avlanmaya değil mangala gittiğimi belirttim ayrıca ben bu tv kanalındaki bir hataya dikkat çekmek istemiştim anladığım kadarı ile işin o yönü sizi pek ilgilendirmedi saygılar
tam çıkıştaki tv falan koymuş orada yaptıklarını marifet olarak anlatıyor hatta telefonla o anada avada olan arkadaşlarıyla canlı bağlantı kuruyor rekora gidiyorlar diye sohbetine devam ediyor anlattığına bakılırsa yasak falan dinlememişler adını bilmiyorum ama tel.ini ve adını ilk fırsatta öğreneceğim ilginize tşk.
Arkadaşlar KANKALAR kardeşlerim dostlarım konu ne kadar dağılmış farkındamısınız?????? 1 Nisanda yasak kalkıyor ve biz şenliğimize bakalım NOT : Kankalar akşamdan kalmayı ayarlayın gece harika olacak valla Siparişler şimdiden verildi haberiniz olsun benden söylemesiiiiii ÖLÜMÜNE KANKAYIZ
ilhan abi yeni sirkülere bakarsanız 37/2 kırıkkale-kapulukaya baraj göletinin ava kapatıldığını görebilirsiniz köprünün sol tarafı kapulukaya kabul ediliyor sağ tarafı yani suyun geldiği taraf serbest bilginize
kaya abi inan senin kadar heyecanlıyım ama gideceğimiz yer köprüköyde olsa sonuçta kapulukaya barajı ekim ayında gittik jandarma geldi ve yasaklandığını söyledi geçen hafta kesikköprüye gittik mangal yaktık sirkülerde yok ama ankaraya su alınacağı için orasıda yasaklanmış yani anlayacağın yer bırakmadılar mecburen yinede köprüköy herşeye rağmen