YAYIN BALIGI (silurus glanis) avindan sevgiler ;

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    iki yigit çikti meydaneeeeeeeeeeeeeee, ikisinden birbirinden merdaneeeeeeeeeeee.... ( ben böyle deyince nasi yani böyle firildak yanar döner gibi mi diye aklima geliyor :D )

en fazla çekemezssen takim patlar herhalde :)

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    boilinin vazifesi tmaamen diger yemlere stoper olmak Sezai. bu avda pop up boili dedigim gibi yemi bir miktar havada tutuyor. buradaki can alici yem et veya balik bazli olan. marketlerde bulursun kesin. igneye geçirebilecegin sekilde köpek kroketi veya bulabilirsen pellet yem al. sazan takimindan farkli olarak daha büyük igne, daha uzun saçak ve daha kalin misina kullan. saçagi uzun tutmanin amaci üzerine 3-4 adet yem yerlestirebilme imkani vermesidir. ufak yeme yayin pek itibar etmez. yani biraz disinin kovuguna gitmesi lazim. meranda yayin varsa, agcilar tutabiliyorsa inan sen de tutabilirsin. sadece dogru yem, dogru takim ve sabir. bir de av zamanini sabah erken veya aksam üstünden geceye dogru seç.

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    begendigine sevindimHakan :) daha iyileri sana denk gelsin kardes.

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    estafrullah Ibrahim abim. üstadlik kim biz kim :) salivermek konusunda ise evet, elim hiç titremiyor. bunu bir irade meselesi olarak görüyorum ve yapamayanlari aynen sigarayi birakmak isteyip birakayanlara benzetiyorum.

bu arada compact goldun kalomasi cidden bu av için biçilmis kaftan. gik demiyor alet.

5. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

rekor turnaların ve levreklerden hatta makinelerden sonra iyi bir yayın olmuş

:) Dikkat ettinmi Roy balıgın kafasın seninkinden büyük :)

Cok tebrik ederim daha büyüklerinde can güvenligine dikkat et aman :)

balıgı iade mi ettin yoksa alıkoydunmu ?

rastgelsin

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    :D kafa büyük de boyuna göre az çelimsiz çikti. balik suya geri iade edildi. bu boydaki bir baligi alikoymak bana göre br is degil :)

7. iskorpitsever

iskorpitsever sinan

Favori Kamış:
    lineaffe sea master 4,20 & dega nova surf 4,00
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 8000 vi & shimano hyperloop 4000 fb
    En İyi Avı:
    yolunu şaşırıpta oltama gelen 600 gramlık bir karagöz
    abi sana hayranım, av neyi gerektiriyorsa onu yapıyorsun, üşenmeden burada bizimle herşeyi paylaşıyorsun ama en çokta vicdanına hayranım, senin oltana en büyük balıklar gelsin diye temenni ediyorum, eğer bir kişi trofe tutacaksa o kişinin sen olmasını isterim.

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Vay maaşallah, tebrikler Roy. Bu boyuttaki geniş bedenli bir balığın çekim gücünü az çok balık tutan herkes tahmin ediyordur. Çok başarılı bir av yapmışsın. Dikkat et, avlandığın yerde suya düşmeyesin. Adam yer bunlar...
    Nice güzelleri rastgelsin.

9. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    roy abi tebrikler,

bir senatörü daha kandırmışsın.:D, bu güzeli karaya alan makina, kamış ve misina hakkında bilgi verebilirmisinin. avların daim olsun

10. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Çok teşekkür ederim değerli bilgilerini hiç düşünmeden benimle paylaştığın için ilk fırsatta deneyeceğim

11. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Bizden de size sevgiler :) tebrikler kardeş.

12. angler06

angler06 Ümit

Tebrikler Roy, çok güzel yayın. Raporlarını oldukça öğretici yazdığın için ayrıca teşekkür ederim.
    Pop-up kösteği (büyük iğne ve kalın misinadan oluşan) kaldırabiliyor mu? Zilli su altı şamandırası kullanmayı denemedin mi onlarla 100~150 grama akadar kaldırabilirsin.
    Bu arada çok şanslısın avlandığın ırmakta balık stoğu iyi görünüyor, daha sen takım hazırlarken 16 kiloluk bir yayın geliyor.

13. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Harikulade bir balık.

Ne mutlu sana ve bizeki böylsine sahnelerle yüreğimizi ferahlatıyorsun.

Yurdum evladının gurbet ellerde böylesine önemli yapması ise beni cidden gururlandırıyor.

Helal olsun,eline.bleğine yüreğine.

Sevgimle kal

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    güzel temennilerin için tesekkür ederim Sinan.

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    :laughing: :laughing: :laughing: suya düsme yer bunlar seni diyen 4cü kisi oldun Volkan :D

dicovery cannel'da bunlari eliyle tutanlari görüyorum. yemez diye tahmin ediyorum :) yani yemiyordur insallah :D :D

çekim gücünde vidifona yaklastik :laughing: :laughing:

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bu baligi kiyiya çeken kamis pezon&michel rafale pro 3.60cm 150 atarli karbon bir kamis. güclendirilmis bir sazan kamisi aslinda. darbeyi güzel emiyor. makine ise mitchel compact gold 7000. 4.9 devir 12 rulman. kalomasi tam gevsetince bir baitrunner makine kadar yumusak. çok büyük avantaj sagliyor. istedigin sertlige kolayca ayarlanabiliyor. ha çok mu iyi bir makina? degil ama fiyati kadar makine iste. 90 euroya mi ne almistim. emcast ayarinda bir makine. misina olarak makinelerde sufix duo core camuflage 0.45 sarili. esneme kapasitesi çok yüksek bir misina. çekeri de oldukca iyi. takim, kopcasiz 40 kiloluk çift firdöndünün ortasinda gezer 80gr plastik kapli kursun ( normal kursunlar yayini iskillendirebiliyor, tavsiye edilen plastik kapli kursunlar ) , köstek olarak 0.50 fc ve igne 1 numara vmc 7111 bn spark point çapraz.

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    avlaktaki en derin noktayi dene. akintidan kaçmak için çökelti kuyulara ve koylara girer bunlar.

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Orhan abim :) senden de rapor gelmez oldu :(

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkürler Ümit. yani ahanda ben balik tuttum, bakin nasil da gocaman diye bir rapor açmak kime ne kazandirir? madem ki bir forum ortamindayiz okuyanin unuttugu bir bilgisini tazelemesi, veya yeni baslayan arkadaslara bir ögreti olmasi gerek diye düsünüyorum.

kullandigim pop up 20mm, pellet yem 25 mm, kroket de 15mm olsa gerek. kombinasyonu pop up-kroket-pellet-kroket-pop up seklinde yapmistim. bilirsin sazan takiminin saçaginin ucunda ufak bir göz olur kroseyi geçirip yem takmak için. dibine de bloke etmek amaçli ufak platik bir stoper konur. bu gözü ben direk igneye geçiriyorum. yem tamamen havalanmiyor. sadece dipte dikey durabilecek bir pozisyon aliyor. pelet 40 dakika içinde tamamen eriyor suda. bu erime esnasinda takim milimetre milimetre yükseliyor. pelet eridigi ve düstügü vakit dipten 3-4cm kadar havada duruyor kalanlar.

avlagin özelligi söyle; tam karsida bir elektrik santali var. kömürle isliyor. atik sicak sulari nehrin bu bölgesinde dogal olarak. yayin sicak sever ;)

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    begendigine sevindim Vedat amca. sabirsizlikla yeni av raporlarini beklemekteyim.