. Barış Bu nasıl ? http://www.marinport.com.tr/index.php?do=catalog/product&pid=93 Hem daha ucuz hemde 450litre . olmaz mı acep?
Dikkat edersen elektrikle çalışıyor.Tabiki daha güçlü fakat elektrik prizini her yerde bulmak mümkün değil.Çakmak kablosundan 220V' a dönüştürücüler var onları bulmak lazım.Bir de bunu araştıralım.
üstad. senın botun varmı boyu kac bılmıyorum tam anlayamadım sorunu ama. benım bot 3,80 boyunda şişmemiş ağırlıgı yaklasık 50 k.g. civarı şişmiş hali ise epey agır oluyor tek basına yerden kaldırman mumkun degıl,ayrıca araba ustunde şişik vazıyette tasıma yapmak cok tehlıkelı kesınlıkle ya araba olacak yada sısırmeden bagajda goturceksın bulundugun yerde sısıreceksın.bu yuzden bende araba akusune baglanan pompa arıyorum. karar asamasındayım verdıgım sıtelerden bırınden veya karakoyden alıcam yakında umarım uzun soluklu ısımı gorur. ben gecen sene nerdeyse her hafta sonu balıga cıktım, tek basımada gıttıgım oldu sadece ayak pompaları ıle sısırmek zaman alıyor hepsı o yalnız suya yakın bı yerde oldugu zaman suya ındırmek problem olmuyor tek basınakullanılabılır yane.ama tabe ıkı kısı olmak daha kolay oluyor,motoru takarken problem olabılıyor bazen.
Benim bot 3,30 tahta taban.Tek kişi taşıyabilmek için arka aynaya monte edilen tekerleklerden alacağım.İnik olarak bagaja koyuyorum.Şişirmem tek ayak pompası ile(8lt) 10 dk alıyor. Aküye bağlanan pompaların en ucuzu 240TL civarı.Durumu düzelttiğim zaman alacağım inşallah.
12 V 7 Ah gücünde bir aküyü şarj edebilecek akü şarj cihazlarını ( Yıldırım marka - 12 V 20 Ah güce kadar aküyü şarj etme kapasitesinde ) 30 Tl civarına alabilirsiniz. Aşağıdaki link işinize yarayacağı gibi http://www.yildirimadaptor.com/tr/subacdc3.asp?ID=22 İst. Anadolu yakasında Yazıcıoğlu İşhanı, Avrupa yakasında Selanik Pasajından hemen alabilirsiniz. Ben aynı ürünü 2 senedir çok memnun olarak kullanmaktayım. Akü dolunca şarjı kendiliğinden kesmesi çok büyük kolaylık ve önemli bir emniyet unsurudur.
Ayrıca akü alıp bununla çalıştırılan pompalar yerine,direk olarak araba akü kutuplarına bağlanabilen modelleri daha uygun gibime geliyor.
barış bey, daha öncede belırttıgım gıbı eger botu denıze goturdugunde arabaya yakın yerde kurabılme ımkanın var ıse zaten o tarz bır arayısa gırmeye gerek yok aku ıle calısan her model dırekt araba ustunde olsun ısterse dısarıda olsun ıkı haldede kullanılabılır, tek fark araba ustunde sarja gerek yok araba calısır durumda ıken bagla akuye bas havayı. verdıgım sıte lınkınde gorunen hatta sızınde begendıgınız pompayı almaya karar verdım bende musaıt bır ara gıdıp temın edıcem ıse yaracagını zannedıyorum. deneyıp gorucez bakalım artık. saygılar.
bendede 3,90 seastar bot 9,9 tohatsu 2 zamanlı motor kullanıyordum.taşımak kaldırmak çok zor olduğu için 4,10 fiber kayık aldım aynı motorla kullanıyorum.botun sürati ve denizciliğini kayıkta bulamadım.bu nedenle kayığı satıp yeniden bot alacağım.ayrıca senin tohatsu 9,8 alman 9,9 a göre daha mantıklı olmuş taşıma açısından.biri 42 kg biri 28 kg.taşımada çok farkediyor.bota motor alacak arkadaşlarada motor ağırlığına çok dikkat etmelerini öneriyorum.
Kesinlikle motor ağırlığına katılıyorum.Bence fiber almayıp da botu tercih etme nedenim olan taşınabilirlik için hafif motor şart.
arkadaşlar pompa konusunda sonuca ulaştım sızınle paylaşmak istiyorum,konulardan bırınde invertörden bahsedılmıstı gıttım arastırdım karaköyde buldum akuye baglanıyor 12 v. 220 v ta cevırıyor,1500 wt.,bırde nalburlarda bulunan ufleyıcılerden (mangal v.s. için) aldım 220 v. ,500 wt. canavar gıbı maşallah, ilk önce deneme ıcın 1000 wt lık bı cıhaz aldım ancak ılk calıstırma devırhızı 1000 wt.ı buldugundan ufleyıcı çalışıp hemen duruyor kaldırmıyor 500 wt.ı dolayısıyla 1500 wt. lıga krar verdım ve cok ıyı sorunsuz calısıyor,bu hafta sonu kısmetse gökçeadaya balıga gıdıcez, bot uzerındede denıycem ama cok kullanıslı gorunuyor sanırım toplamda 10 dk. da bot hazır konuma gelecek. unutmadan bu takımın bana malıyetı 290 tl. oldu.bence cok uygun.cok arastırma yaptm bu konuda bot ıcın yapılan pompalar cok pahalı hele akuye baglananlar ucmus durumda boyle pratık bır cozum buldum,ayrıca kamp yerıdne 220 vlt. elektrık olmasıda cabası wattına gore her turlu cıhaz yanınızda e cok bu cezbedıcı sısırme derdınden muzdaırp olan arkadaslar olduna emınım bu yuzden paylasmak ısedım.
Resimde eklerseniz sevinirim.10 dk akülü bir sistem için uzun bir zaman.Tek başıma ayak pompası ile kurmak ve şişirmek benim 10-15 dk mı alıyor.
bot 3,80 boyunda ben ayak pompasıyla daha once tahta tabanları felan hepsı 20-25 dak. suruyordu. bu takımla 10 dk.tahmınen soyledım henus kullanmadım hafta sonu kullanıcam , fotograflarınıda haftaya bakar bulursam yollarım artık.
3.80 e dikkat etmedim.Ben 3.30 bot için 10 dk dedim.Tabi arada baya fark var.3.80 bot için akülü motorla 10 dk çok iyi bir zaman.
arkadaslar aldıgım üfleyici ve ivertörün bilgi ve fotograflarına aşagıdakı linklerden ulaşabilirsiniz, üfleyici: http://www.hirdavat.com/Bosch-Sicak...o==Makita-MUB101-Ufleyici-500-W-.html?mrk=356 inwertör: http://www.cihazpazari.com/urun_detay.asp?UrunId=762 tabı bu urunlerın bırcok cesıdı var benım aldıgın ınvertoru nette bulamadım, ama aynısı lınkteknın.sanırım bunları yerınden ve nakıt aldıgımdan epey ucuza geldı bana. saygılar.
tekrar merhaba arkadaslar, hfta sonu aldıgım popmpa takımını denedım ınanmıycaksınız belkı ama 3,80 botumuzu tam 3 d. da şişirdim,harıka bısey hıc zahmetsız ve problemsız. çok memnunum bu arada foto çekemedı ama toplamda 8 kilo, istavrit (istavritlerin bazıları neredeyse 1 kiloya yakın bu arada ), mercan,karagöz,melanur yılan balığı v.s. balık yakaladık, hava bırfaz kotu oldugundan cok gezmedık ama guseldı. ilk fırsatta yıne cıkıcaz.