Videoyu yükleyip gom playerde açtım. başka türlü açılmadı. Hız gayet tatmin edici. Birşe sorucam neden Q serisini tercih ettiniz Yamaha almadınız? Onlarmı tavsiye etti? Yoksa yokmuydu?
bende videyu yükleyip gom da açtım.google video da sorun var yüklenmiyor.o yüzden yükleyemediniz.ben bile yüklediğim halde sorunu çözemedim ve nereden yükleniyor bulamadım sizin bulamamanız normal.video güzel ama o hızı ben 6 hp ile yapıyorum desem inanırmısınız bilmembunun nedeni de hem botumun sizinkisinden çok daha hafif olması(hemen hemen yarıyarıya)hemde motorumun ve ekipmanımın sizinkisinden yarı yarıya hafif olmasına bağlıyorum.dediğim gibi benzinli motorlar dizel motorlar gibi tork üretmediğinden her adam başı hızınız yarı yarıya düşecektirbüyük motor olsa bu sorun adam başına olmayacaktı fakat zaten denizde bir fiber teknede bir kişiye 5 beygir düştüğünü düşünürsek botta da 3 beygir düşecektir.yani 9 beygir 3 kişiyi götürecektir.bu da demek oluyorki 3 kişiyle 10 hp ile sürat yapmak imkansız.anca gitmeye yarayacaktır.yalnız 15 hp ile tek kişi inanılmaz iyi sürat elde edersiniz(videodakinin iki katı kadar)
üstat botun Q serısını tercıh ettık cunku fıyatta kampanya vardı soyledıgımız gıbı bıze 1,600 e geldi bot, yoksa bızım tercıhımız botun markasından olmadı acıkcası tabe tavsıyede edılmedi değil. botun hızına gelınce bencede gayet tatmın edıcı ancak bır yada en fazla cok agır olmamak sartı ıle ıkı kısı cok suratli. diğer fotoğraflara bakıyordumda 3 kişi bile botun altı tamamen denıze yapışmış durumdaydı, fiber gibi değil fark burda hız konusunda bence.
3 kişi ile oldukça fark edecektir tabiki.tork azalıyor zaten bot da bir kişi sayılır,ağır bir bot.fiyat olarak ise 1600 lira bence iyi.motor konusunda ise olmadı ikinci el bakarsınız bukadar para verdikten sonra yeni bir motor en az bir iki sene düşünülmez.piyasada biraz temiz 20 hp makinalar 1000 liraya rahatlıkla bulunabiliyor.20 hp ile de uçarsınız. ben keyfinize bakın derim.zaten haftaya memlekete gidiyormuşsunuz bence memlekete de götürün çok zevkli olacaktır.birde videonun sonunda karaya çok yaklaşıyor.benim dayım 1980 lerin başında 35 40 hp lik bir johnson u 3.75 lik bir tekneyle 6 metre karaya uçurup pervanesini kırmış.fazla yaklaşırsanız hesapta olmayan taştır kayadır motorun şaftına zarar verebilir.
bizde ilj araştırmalarımzda 25 lik yamaha motor bulmuştuk ikinci el çok temizdi ancak faturası yoktu, bırde ikinci ele güvenemedik almışken sıfır olsun dıyerek bu takımı aldık,ileride inşallah büyüteceğiz hedefleri,şimdi bol bol balık tutmak hedefimiz. botu bilmediğim yerde kıyıya fazla yanaştırma taraftarı değilim bu yere kendımde ındıgım ıcın ıyı bılıyordum o yuzden rahattım ık gırış fazla derındı orada.o ıkadar masraftan sonra emın ol cok cok temkınlıyım memlekete goturmezsem aptallık etmıs oluruz zaten bu yuzden yane tasınması ıcın bot aldık kesınlıkle goturup oradada keyfıne varıcaz, ayrıca malüm konu ege vede asos olunca balıkda bı kaylı bol olur umarım
asosta bir hafta süper bir tatil yaşayacağınıza eminim.asos taraflarında deniz sezonu da açıldı denize girersiniz. motor konusunda ise ikinci el temiz motorlar düşüyor.fakat bilmek gerekiyor.iyi motor seçebilmek için güvenilir bir tamirciniz olsun.o tamirci size uygun motoru ayarlayacaktır.hatta ikinci bir motor olarak elinizde bulunsun. benim 6 hp nin yanına birde uygun bulduğum takdirde 15 alacağım.yani iki motorun olacak.uygun motorlar düşüyor dediğim gibi en garantilisi tanıdığınız bir motor tamircisinden garantili motor almak.atıyorum en az 5 ay garanti alacaksınız bozulursa da götürüp bedava tamir ettirebileceksiniz.benim tanıdığım birkaç yer var sitede reklama gireceği için yazamıyorum.iyi motorlar düşüyor bir adet 20 25 lik yedek motor alın derim.emin olun 9.8 ilk motorunuz olacaktır.ben de benim 6 lık evinrude dan vazgeçmem ama hız için bir 15 lik düşünüyorum. zaten 9.8 hafif bir motor olduğu için iki kişi çıktığınızda denize onu götüreceksiniz.25 lik bir motor nereden baksanız 50 60 kilo civarı olacağından en az 3 kişi çıktığınızda onu taşırsınız.o nedenle 20 25 lik alsanızda ağırlığı büyük bir dezavantaj olduğundan yedek motor olarak kalacaktır.bende benim 6 hp den o nedenle vazgeçmiyorum.denize en az 100 metre taşıyoruz.iki kişi çıktığımızda 15 20 lik makinaları sırtımda okadar taşımam imkansız bunu bildiğim için size önerim ikinci el uygun bir motor ayarlayıp kalabalık çıktığınızda(3 4 kişi)onu kullanmanız.sürat olarak sizin motorunuzun 3 4 katı sürat yapacaktır.(10 hp 3 kişi 8-10 mil yaparsa 25 hp 30 mil yapacaktır.yalnız deniz üzerinde uçacağınız için dikkatli olmakta fayda var ) kıyıyı bilmeniz güzel, eğer bilmiyorsanız sakın kıyıya yaklaşmayın bile.keyifli kullanımlar dilerim
Aslında Q serisi mi yoksa yamaha serisimi daha iyi bilmiyorum ama Q serisinin Çinde yapıldığını ama buna rağmen daha iyi olduğunu söylüyorlar. Daha ucuz olmasının nedeni de bu sanırım.
kesinlikle katiliyorum bu arada 380 botu sisik muhafaza etmek çok kolay diil ancak botun sagligi açisindan en iyi muhafaza sekli eger katlamak zorunda iseniz bilhassa katlama yerlerine bol bol pudra sürmeniz gerekiyor tekrar hayirli olsun
vallahi bız ıkı hafta once aldık gectıgımız hafta şişirdik ve hala buyuk aracımızın arkasında şişik vaziyette duruyor, üşeniyoruz toplamaya ancak bu hafta asos planımız var mecburen katlıycaz ,ilk aldığımzda katlama yerlerınde çok iz vardı ama şişer halde bıraktıgımız 3 gun ıcınde izler kayboldu. pudra olayını duymamıştım, ne işe yarıyor? onuda uygulayalım bu aksam katlıycaz cunku.
pudra doğal olarak yumuşak kalmasını sağlıyor.fakat ben bir katlama tekniği geliştirdim espri bir kenara daha doğrusu tam katlamak yerine botu yuvarlıyorum.böylece katlama yerlerinde sorun olmuyor. eğer tam katlarsanız eklem yerlerinde dikiş olmadığı için daha sonra yarılmalar oluyor yada biraz açılıp hava kaçırabiliyor.tabi sizin botunuz için bu sorunlar henüz geçerli değil botunuz henüz çok yeni.benim eski olduğu halde pek yıllardır pek sorun olmamış ki bugune kadar gelebildi.benim botum en az 10 yaşında.uzun yıllar kullanmak istiyorsanız katlarken pudralayıp tam katlama yada yuvarlayıp katlama yolunu tercih edebilirsiniz.yuvarlarsanız daha çok yer kaplayacaktır.fakat en temiz saklama şekli de budur.ben yuvarlayıp odamda koltuğun arkasına koydum koltuk çok öne geldi ama yapacak birşey yok.botum zaten eski sorun çıksın istemiyorum.yeriniz varsa yuvarlayarak saklayın.ben henüz pudra kullanmıyorum ama kış ayları kullanmayacağım için kışlamaya bıraktığımda pudralamayı düşünüyordum.kolay gelsin
kislama esnasinda pudralama sart aksi taktirde botun kumasi yapisir ve bidaha iflah olmaz ama sisik birakmak en iyisi genis naylonlara sarin ters kapak yapin otoparkta dursun kapali yer yoksa aslinda isini layiki ile yapan tüm saticilar bu konuda müstersini uyarir ancak sadece ticari amaçli deniz sevgisi tasimayan esnaftan ancak bu kadari beklenir.... umarim bu forumlari takip ediyodur kendileri
Arkadaşlar, botunuz ve motorunuz hayırlı olsun, bende 3.80 lik bir bot alüm. taban ve 8-9.9 arası motor alacağım 15 gündür araştırıp duruyorum.Aldığınız fiyat uygun.Bende 3.80lik bot buldum yanında 55 LBS elektrikli hediye motor veriyorlar.Bu motoru fiattan düşürtebilirsem iyi olacak, botun fiyatı 1805 TL elektrikli motoru dahil. Botun ağırlığı 74kg geliyor ve 727 kg a kadar taşıyor.Oturma tahtası 2 tane var. Bende bu bota benzinli motor düşünüyorum ama 4 zamanlılar çok ağır geldi 38 ila 50kg arasındalar. 15Hp ile 9.9 hp nin silindir hacmi aynı olan bi motor alsam iyi olacak, karbüratör ve devirle oynayarak 15hp ye çıkarırım sanırım.Tabiki garantisi bitene kadar bekleyeceğim.Bu motun yakıtına ne oranda yağ kattınız %25 mi? Yağın numarası kaç olmalı?
Ymahanın 9.9 luk motoru ile 15HP lik motor silindir hacmi aynı 246 cc, bu motor hemen 15 liğe çevrilir.
teşekkür ederiz ebrar bey, botun fıyatı elektrıklı motor dahıl ıyı sanırım ancak elektrıklı motoru sende arastırdıysan bılırsın kımse tavsıye atmez gol v.b ise bısey dıyemem ama yınede 3,80 bot ıle elektrıklı motordan randıman alacagını zannetmıyorum, bız 9,8 motor ıle 3 kısıden sonra bıle hızımız 2 katı dusuyor,yane en guzelı benzınlı bır motor derım. mevcut motorumuza karburator uygulamasını onur arkadasımız anlatmıstı kafama yattı ancak sızınde dedıgınız gıbı garantı surecı var onu beklemek zorundayız.gercı allah nasıb ederse ıkı seneye kadar kamaralı bır fıber dusunuyoruz. ama ınanın bana 3,80 ahşap katlanır tabanlı bot ve 9,8 tohatsu motorumuzdan cok cok memnunuz cok pratık ve kullanışlı tavsıye ederım eger henuz almadıysanız takımınızı karaköy galatamarınden murat ıle gorusun derım.
Selamlar, Siteye yeni katıldım...Sizin başarılı anlatımınızla bende bot almaya karar verdim ve aldım. Sea Master Q 3,40 ...Motor olarakta 2. el aradım durdum en sonunda sizin aldığınız Tohatsu 9,8 e karar kıldım. Bu detaylı ve başarılı tanıtımınız için çok teşekkür ederim. Kısmetse yarın motoru alıp cteside denize açılmayı düşünüyorum herhangi bir şikayetiniz yok değil mi?
hemen araya girip bir tavsiyede bulunmak istiyorum bütçeniz elverirse en az 15 hp gücünde bir motor alın derim.
buraya yazdıgını gormeden senın konu baslıgına cevap yazıdım, yıne soylıym cok cok memnunuz, 10 numara bır takım. senın botta ahşap tabanlımı acaba?