Yeni 3,80 Bot Ve 9,8 Tohatsu Motorumuz

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında ssancak17 tarafından paylaşıldı.

1. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    evet sanirim bende ayni yöntemi uygulayacam zira barinaklarda hiç ümit yok....caddebostan maksim migrosun orda olmasi iyi bir sans evimede yakin otoparka arabayi birakip botu balikadamlar kulübünün rampasindan indiricem sanirim tabii bayaaa iskenceli olacak özelliklede dönüste ama yapacak bisey yok gülü seven dikenine katlanacak....bikaç haftaya kadar bende inerim....

2. onur1872

onur1872

alperen ağabey omurga ahşap omurga.yani ahşap bir omurga var ona 4 adet tahtayı sabitliyorum.sonradan yapılmış dediğim gibi

caddebostan migrosun orada arabayı bırakıyorum.daha sonra taşıyarak doğru limana..limandan çıkışta ise arabayı ışıkların oraya alıyorum oraya taşıyoruz.yani dönüşte arabayı ışıkların oraya aldığımız için(mc donaldstan daha ilerdeki ışıklar)dönüşte pek sorun olmuyor.lakin ilk başta migrostan taşırken sorun oluyor.ışıkların orada yer bulunursa daha pratik bir çözüm olacak.ben gidişte yer bulamadığım için migroun oraya çektim limana yakın olan yerdeki ışıklarda yer yoktu.daha sonra dönüşte buldum.denize normalde herzaman oradan indiriyorum.

3. ssancak17

ssancak17 SERKAN

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    levrek 5 kilo
  4. onur1872

onur1872

serkan fotografları isterseniz insert image yazan yerden(dünya simgesinin yanındaki dağ olan imge)ekleyerek tam olarak görmemizi sağlayabilirsiniz.gerçi ozaman da çok yer kaplayacaktır 10 a yakın fotograf var.ilk iki fotograf açılmadı.videoları da video google a yükleyip dünya simgesinin oradan ekleyeceksiniz.yalnız video google da sorun var sanırım henüz video eklemesi yapamıyoruz bende ekleyecektim ekleyemedim sanırım birkaç saate sorun hallolur.

bu arada bot da motor da harika.inşallah kazasız belasız kullanırsınız.son süratte videolarınız varmı?botun kaldırabileceği max motor gücü olarak arkasındaki tabelasında ne yazıyor?birde kaç kişi çıktınız?3 kişi ile tek kişi arasında sürat farkı çok olacaktır.o nedenle 3 kişi ile 10 hp motorla sürat düşünülmez.yalnız 15 hp olsaydı adam başı 5 hp düşecekti ki ozaman güzel sürat alırsınız.ayrıca iki kişi çıkışlarda da iyi yol alacaksınızdır.iki kişi 10 hp ile yaptığınız süratin daha fazlasını 3 kişi 15 hp ile yaparsınız emin olun.karbüratörü de ilerde değiştirirsiniz.eğer arabalardaki gibi tamirci değiştirdiğinde motorun garantisinde problem oluyorsa servis çok para alacaktır.yok olmuyorsa çok uygun fiyatlara kendi tamircinizde motorun karbüratörünü çok çok uygun fiyatlara değiştirebilirsiniz.

Son düzenleme: 11 Mayıs 2009
  5. ssancak17

ssancak17 SERKAN

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    levrek 5 kilo
    onur kardeş şu fotoğraf yükleme ve video yükleme işini kolayca halledeceğimiz bir site veya yol yokmu ya, sabahtan bu yana google video yukleme yapmaya calıyorum henuz nasıl yapıldıgını anlamadım bırde yabancı dıl canım cıktı ya.
    sen sık olarak yapıyorsan sunun pratık yolunu anlatırmısın bana sana zahmet, basından ama ,
    ayrıca anlattıklarını aynen hafta sonu yasadık fermınde dedıgı gıbı o karburator olayı kafama yattı uzerıne dusucem onun .
    saol şimdiden.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 29 Mart 2010
  6. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    isiklarda birakmak biraz riskli olabilir gerci özellikle haftasonlari herkes birakiyo ama sansa polis gelir senin arabayi çeker o bakimdan otopark iyidir.....

7. onur1872

onur1872

orası öyle tabi.haftasonları full oluyor ama dediğiniz gibi sadece senin arabayı çeker sonra uğraş dur.en iyisi otopark evet ama hiç olmadı dönerken arabayı oraya alırsınız dörtlüleri yakarsınız biri bekler siz hemen botunuzu taşırsınız.biz öyle yaptık.toplam 7 8 dakikada bütün takımımız arabadaydı.

8. ssancak17

ssancak17 SERKAN

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    levrek 5 kilo
  9. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    bu arada kesin emin diilim ancak sanirim tohatsunun 9.8 ile 15 i arasinda cc farki var....zira 2 yil önceki fuarda tohatsu standinda hem 9.8 hem 9.9 görmüstüm ve kasalari farkli idi....yani karbüratör tek basina 15 bg vermeyebilir ancak sanziman oranlari ve pervane ile oynayarak daha da sonrasinda pistonlari genisleterek yada daha genis olanlari ile degistirerek güç kazanilabilir
    youtube da andreas adli bi çocuk 8 bg yamahasini dehset bi makina yapmis yani hareket alani var ancak nacizane görüsüm bu kuvvetlerdeki motorlarla oynamanin çokta gerekli olmadigi yönünde....

10. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    illede güç gerekli ise ileriki zamanda tohatsunun 18 bg ligi alinabilir bana sorarsaniz gerçekten çok özel bir makina hem hafif hemde güçlü iki zamanli motor tercihi de çok yerinde özelliklede günübirlik iniyosaniz
    su anda istanbuldaki güvenli barinak ve marinalar full durumda tekne almaya hevesli arkadaslar bunu da gözden kaçirmamali günübirlik inmekte kismen zevkli olabilir ancak insanin aklina estigi anda hiç tasasiz açilmasinin tadi bambaska umarim belediyeler ufacik bir yatirimla hallolacak bu soruna el atar....su anda magazada satilmakta olan ekipmanin denizde yeri hazir diil ne yazikki üstelikte halkimiz denizi yeni yeni sevmeye baslamis marketler bile bot motor hatta tekne satmaya baslamisken kesinlikle yeni barinaklara ve marinalara ihtiyaç var

11. onur1872

onur1872

haklısınız.bende birde tekne alacaktım.bağlayacak yer olmadığı için vezgeçip istediğim zaman denize indirebileceğim bir bot aldım.farkındaysanız botların fiyatları teknelerden daha pahalı.bugun bir 3.80 bot nereden baksanız 2000 liralar civarındayken 3.50 çiftkaltı fiberler kısa bir süre öncesine kadar sıfır olarak 1000 1200 lira seviyesinde seyrediyordu.lakin 3.50 fiber ne denizde güvenli nede pratikliği açısından tatminkar.o nedenle en mantıklısı 2.90 ile 3.95 arası bir bot diye düşünüyorum.çok da pratikler.

ben olsam motor konusunda almışken 15 hp alırım.6 hp ile iyi yol alıyorum 15 hp yi düşünemiyiorum bile.9.9 alıp karbüratör değişikliği yaparım vergi de vermem iyi de yol alırım diye düşündüm bende.lakin sıfır motor fiyatları çok pahalı olduğu için sıfırlara yanaşamıyorum.ikinci el bot motor takımları ise çok uygun fiyatlara bulunabiliyor.yeterki temiz birşey bulunabilsin.

ikinci el 6 hp 9.9 ve 15 hp ler 750 tl 1200 tl arası bulunabiliyor.lakin makinalar biraz eski oluyorlar.en az 15 yaşındalar:)düşünün 3 tane motor alsanız sıfır motor fiyatına geliyor ama yinede sıfır almak daha mantıklı gibi çunku sorun yok dert yok tasa yok :) kriz nedeniyle fermet ve sancak arkadaşlarımızın dediği gibi çok iyi indirimler yapıyorlar.

12. onur1872

onur1872

banada öyle geldi.motor 9.9 lardan küçük gibi.ama avantaj olarak az yakacaktır.yani 9.9 tohatsu eğer 9.8 den cc olarak büyükse ki öyle diyorsunuz benzin sarfiyatı düşük olacaktır.zaten fermet ve sancak arkadaşlarımız da öyle dediler hala depo full e yakın dolu okadar gezmişler sanırım benzinleri pek bitmedi ki makinadan da memnunlar

13. onur1872

onur1872

video google da problem var sanırım.bende yükleyemedim.

tam olarak söyledir

video google a giriyorsunuz.üye oluyorsunuz.daha sonra upload or share video var.oraya gireceksiniz.daha sonra orada videonuzu yükleyeceginiz bir pencere açılıyor.gözat gibi birşey var ya hani..ona basıp videonuzu yüklüyorsunuz.yalnız video formatınız yeterli olmalı.sanırım cep telefonundan yüklenenler olmayabiliyor ama olabilirde.ben hiç cep telefonu görüntüsünü mpeg e cevirmeden atmadım o nedenle denemedim.

fotograf olarak ise imageshack a yüklüyorsunuz.oradan görüntü boyutunu 640X olarak seçiyorsunuz(aşağıda var)daha sonra yükleyince size sayfa açılacak üstte link verecek.o linki alıp kopyalayın.daha sonra üzerinde dağ olan simgeye getirin(dünya simgesinin yanında)oraya yapıştırın.böylece fotograflarınız da siteye girerek görebileceğiz.

umarım anlamışsınızdır:)zaten birkere yükleseniz sorun hallolacaktır ama işte o ilk yükleme adamı bitiriyor.benim ingilizcem olduğu için zorlanmamıştım fakat ingilizce yazdığı için bilmeyen biri zorlanabiliyor.empati yapınca anladım kendi kendime bende orada italyanca yazsaydı anlamazdım dedim:)o nedenle yükledikten sonrası kolay umarım yükleyebilirsiniz bizde çok merak ettik

dediğim gibi video google da şu an sorun var gibi.şu an yükleme yapılamıyor diyor.onu da detaylı olarak anlatırım.zaten upload or share video kısmı çıktığında(ki sorun nedeniyle şu an görünmüyor)bence halledersiniz

14. ssancak17

ssancak17 SERKAN

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    levrek 5 kilo
    teşekkürler bilgi için onur.
    sizinle paylaşmaya çalıştığım video
    yu begenecekmısınız bakalım, ben tek başıma denedim, inanilmaz haz duydum, sürat nedır bılemem ama 9,8 lık bır motora gore bence cok cok hızlıydı ama dez avantajda sızlerınde soyledıgı gıbı 3 kısı bınıldıgınde sok yasıyorsunuz sankı kağnı arabası oluyor, fazla abarttım ancak epey yavaslıyorsunuz.
    neyse zaten ılk olarak asıl amac balık tutmak bunun ıcınde 3 kısı hatta 4 kısı rahat rahat (cok fazla malzeme almamak sartı ıle) avlanılabılır.
    birde sonardan bahsetmek ıstıyroum, aldıgımız sonar cok cok pratık kullanıslı bır alet dıbe bakıp verdıgı bılgılerı teyıd etmöe sansımız olmadı ancak bır kac kez denedık gorunce balıkları çapari yaptık sonuçta sürüyü yakaladık ve sonu 2,5 kg. mezgıt aldık cok kısa surede, ayrıca derınlık su sıcaklıgı ve zemın bılgısı cok aydınlatıcı.
    bahsedıldıgı gıbı bot koyu renk oldugundan cok sıcak oluyor, tavsiye etmıyorum rengını.bırde balık tutarken kızartma oldugumuzdan ,uzerıne golgelık alıcaz ılk fırsatta.

15. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Sizin adınıza sevindim. Zamanla alışkanlık kazanacak bir sürü pratik bilgi elde edeceksiniz ve buradan yeni başlayan arkadaşlara tavsiyelerde bulunacaksınız.:)

Daha temmuz ağustos sıcaklarını görmediniz. O sıcaklarda sizin koyu renk botun bir avantajı olacak. Yanınızda küçük tüp götürmeden direk botun üstüne yumurta kırabilir ya da balıkları ortadan ikiye ayırıp butun üstüne dizerek pişirip taze balık yiyebilirsiniz.:D

16. ssancak17

ssancak17 SERKAN

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    levrek 5 kilo
    ya üstat desene harbiden kızartma olacağız bu sene,
    neyse canım en azından aç kalmayız :)
    birde bu hastalığın bizdeki başlangıç noktası olan bodrumdakı bır yakınımızın fıber ve 50 lik yamaha teknesının fotolarını paylaşmak isterim.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 29 Mart 2010
  17. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    botun sicak olmasi dezavantaj olsada kir göstermeyecek olmasi avantaj sayilabilir benim botum gri renk ve daha iki sezonda kir pas içinde kaldi özellikle zift lekeleri çok zor temizleniyor ve tamami ile çikmiyor

bi önemli noktada bot sanirim kumburgazda yazlikta kullanilacak benimde yazligim ayni sahil seridinde az ötede celaliyede. geçen yaz temmuz sonu sagimizdaki ve solumuzdaki sitelerden tam dört tane tekne çalindi....kimbilir haberimiz olmayan daha neler var....o bakimdan aksamlari botu karaya almanizi hem botun bakimi hemde güvenligi açisindan hararetle tavsiye ederim....
    ikinci el motor alacak arkadaslar siz siz olun faturasiz mal almayin
    internette karsimiza çikan ilanlardaki (borca karsilik aldik),(yurtdisindan hediye geldi),(modelini bilmiyoruz bizede bi abimiz tarafindan birakildi!!!!:))) sözlerine itibar etmeyin.

18. ssancak17

ssancak17 SERKAN

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    levrek 5 kilo
    merhaba umut bey,
    kir konusuna katılıyorum.
    bu arada yazlık felan yok be abi inşallah yakında onada girecez fermet kardeşimle, botu tercih etmemizin en önemli sebebide zaten sabit bır yerımızın olmaması, mesela nasipse bu hafta veya haftaya asos'a memlekete gidicez balık fotoğrafları ile süsliycez forumu :)

19. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    insanin asos gibi bir memleketi oldumu yazliga ne ihtiyaci var......ben çanakkalede ögrenciyken bikaç drfa gitmistim inanilmaz güzel bir yer....ne yapin edin botuda götürürmeye çalisin ve o dehset güzelligin tadini bide denizden kiyi kiyi çikartin derim ben....

20. ssancak17

ssancak17 SERKAN

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    levrek 5 kilo