Dedim ya, hem at çek, hem hafif beklemeli dersen 4000 lik daha uygun olur diye. Aralarında fiyat farkıda yok. Kamışdada beklemeli için, 270-300 uygun olacaktır. Zamanla daha ne kamış makinaların olacak. Sen bile farkına varamayacaksın.
Öyle gibi duruyor ben bu balık işini ölsem bırakamayacak gibiyim... Catanın 4000lik makinesi varmı abi ? baktım da 3000 görebildim en yüksek http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-CATANA-3000-SRB-2XSSS1-BB-pmu786.html
3000 lik sakın düşünme. Distiribütörde kalmamış. http://hemenav.com/Spin-Makineler/SHIMANO-CATANA-4000-FB-2XSSS1-BB-OLTA-MAKINESI.aspx
Yaşlı kurt derken bunu kast etmiştim... Şimdi Tevfik abi ; SHIMANO VENGEANCE TELE KAMIŞ 2,70 MT -XH- 40-80 GR Shimano Catana 4000 FB 2XSSS+1 BB Olta Makinesi bu ikisini al mı diyorsun şimdi bana ? Kalaması arkada olanını alsam ne olur ?
Avlanma hedefine ve bütçene uygunsa güzel bir takım. Ama faturayı babana çıkartacaksan Exageye geçmeni özellikle öneririm. Madem bu hastalığı onun yüzünden kaptın, çeksin cezasını. ( Azıcık bir yağcılıkla bı iş olur. ) ( Nereden biliyorsun dersen ? Kendimden biliyorum.) Önden kalamalı senin için daha sağlıklı olur. Ama özellikle Exagenin arkadan kalamalısı ayrı bir estetik olduğunu bil isterim. Çift kalama özelliği vardır bu modelde. Benim en çok severek kullandığım makinadır.
Zaten shimano marka birşey almayı kafaya koydumda yinede bir abilerime sorayım istedim... Işte faturayı babama çıkarmadığım için catana alıyorum abi... Yazılım işleriyle uğraşmam sebebiyle kendime göre bir gelirim oluyor ailemden haşlık dahi almam ben. Önden kalamalı iyi diyorsunda önden kalamalıda bidon kapağı gibi duruyor abi ya... Çok birşey fark etmeyecekse arkadan kalamalı alayım ben?
Dechatlon kendine münhasırdır. Distiribütörle çalışmaz ve kendi ürününü kendi getirtir. Piyasadan pahalı olsada, indirimleri takip etmek avantajdır. Sabah bir uğra bakalım. Ellerinde var mı ? bitmiş mi ?
85 + 85 = 170 lira Catana takımı. 155 + 85 = 240 lira Exage takımı. İyi bir pazarlıkla Exage takımını 200 liraya alırsın. 170 i gözden çıkartmıştın., 30 daha çıkar. Hassas ve titiz kullanırım, sağını solunu mıncıklamam dersen arkadan kalamalıyı alabilirsin. Tabii içini açmamak kaydıyla. Sonra toparlayamazsın. Hangisini alırsan al, iyi günlerde kullan.:thumb: :thumb:
Internetden spariş vermeyi düşünüyorum abi o yuzden pazarlık yapamam... Bizim buradaki av bayisine gitsem 170 liralık catana takımına direk 200 ister zaten... Benim için en iyisi catana olacak http://hemenav.com/Bot-Kamislar/Shimano-Vengeance-Boat-213-mt-50lb-Olta-Kamisi.aspx http://hemenav.com/Spin-Makineler/SHIMANO-CATANA-4000-RB-2XSSS1-BB-OLTA-MAKINESI.aspx bu ikisinde karar kıldım son olarak. Yardım eden herkese ayrı ayrı teşekkür ederim, çok sağolun...
Siparişten önce telefon teyidi al. Sonra, '' O elimizde kalmamış, bunu gönderelim '' le karşılaşma. Telefonlada indirim iste. Yaparlar.
Dediğin gibi yapıcam abi bu saate kadar uyumadınız yardımınızı esirgemediniz çok sağolun çok teşekkür ederim...
İki modeli de oldukça soğuk havalarda sıkça kullanmamıza rağmen böyle bir sorun gözlemlemedik. İlk defa da sizden duydum. Kolu çevirirken birden kilitleniyor ha. Hava soğuk belki donuyordur Stradic in ilk üretimlerinde başka bir kronik sorun var ama kolun kitlenmesi değil. Mekanik bilen adamsınız böyle saçma sapan söylentilere ya da yanlış tercümelere prim vermeniz çok kötü. Ayrıca neredeyse tüm dünya en iyi spin makinayı (Stella) Shimano'nun ürettiği konusunda hemfikir iken "Daiwa'dan başkası yalan" demeniz de bu işten ne kadar anladığınızı gösterir. Taha ben olsam catana makinayı almaz, gerekirse biraz daha bekler para biriktirir exage yi alırdım. kamış 270 olacaksa makine de 4000 lik olsun. Şimdiden hayırlı olsun diyorum.
Geçicen bunları bir kalem. Bahse konu modellerde, ağır bir şeyle (mesela jigging yaparken) duraklama sonrası takılma problemi sık sık yaşanır. Az geri çevirir gibi yaparsınız düzelirdi. Yeni çıkan serilerinde bu sorunu giderdikleri söylenir gerçi. Dünyada öyle en iyi spin makine stella gibi bir konsensüs'te yok. Bunu en iyi makine peşinde koşanlara söylersen, sana gülüp geçerler, tıpkı şu anda benim yapacağım gibi :laughing: Bu arada ilgili mevzuda yazdıklarımı okursan, shimano alacaksan, stella al, o zaman iyidir deidğimi de görürsün defaten. Sen bile shimano'nun alt modellerini tavsiye edemiyorsun işte gördüğün gibi. Stella süper mi, süper, tamam daha iyi veya ayarında daiwa veya Tica'da var ama, güzel makine. Ama o güzel diye, gidip bir ultegra'ya da süper diyorsan, yanlış yapıyorsun.
Niye shimanonun düsük modelleri alınmıyor mus? Shimano fabrikasında calışan eski mühendismisiniz yoksa daiwa fabrikasındaki yeni mühendis mi? Alivio dandik dediğiniz modelin 5.5 kg lik catananın 7.5 kg lik nexavenin 9.5 kg lik levreklerini bizzat gördüm. 3 yıl gaddarca catana kullanmama ve 0 bakım yapmama ragmen içini actıgımda temizliği karsısında sasıp kalmıştık. Tekneden 65 metre derinlikten 100 gr kursunla 700 gr sargozu 25 lik catana ile 0 kalamayla cayır cayır yukarı aldım. Bunun nesi kötü yahut daha iyisi ne olucak bu paralara köpekbalığımı cekicek hedef balık para kombinasyonunda performansı takdire şayan.
Dediğin balıkları benim yanımda millet, okumayla, silverstar ile filanda yakalıyor, dörtte bir fiyatına hemde, bu mu senin mühendislik anlayışın? Neyse, sakince sana bir cevap vereyim. Bir makinenin kalitesini, çektiği balığın ağırlığı belirlemez. Bu belirleyici etkenlerden biridir, ama her şey değildir.
Serdar Bey, 100-150 tl bütçeyle 240-270cm spin kamışa hangi daiwa modelini almalıyız ki Shimano'nun exage serisinden; özellik, performans, estetik, güç, dayanım, mukavemet... vs açısından daha iyi bir makina almış olalım??
İyide o paraya niye daiwa veya shimano alasın ki? Git bir tane okuma al, spro al, cormoran al. O paraya alacağın bu markalar, o shimano'dan çok daha iyi olur, emin ol. Daiwa'nın ucuz malı yok. Olanı biraz pahalıdır ve hakkını verir. Shimano'nun ucuz malı var ama, o parayı etmez, fiyatının hakkını vermez. Tüm mesele burada. 250 TL verip alacağın Daiwa, o civarda paraya alacağın aynı segmentteki diğer markalardan fersah fersah daha iyi olacaktır. 1.500 TL verip alacağın Daiwa, o paraya alacağın bir Shimano ile zevkler, renkler meselesi kadar farklı olacaktır. Ama 100 TL verip sihmano veya daiwa alıyorsan (ki daiwa çok zor) emin olabilirsin ki, yanlış yapıyorsun. Olaya şöyle bir izah getireyim. Shimano herşey yapar. Kayık küreğide, bisiklet tekeri de, olta makinesi de. Balıkçılık ekipmanları birincil ürün olarak görülmez. Ürünleri en dandikten, en süpere bir aralığa sahiptir. Ticari düşünür, herkesten kazanmaya çalışır. Daiwa, başa oynar. golf sopası ve bisiklette yapar ama, balıkçılık ekipmanını öncelikli olarak düşünür. Yapıyorsa iyisini yapıp, kaliteden taviz vermemeye çalışır. Onun ucuz, alt seviye modeli yoktur. Üst seviyesi vardır, birde çok üst seviyesi. Peki alt seviye, orta seviye? Bunlar için mesela avrupa'da Cormoran, ABD'de SPRO markalarına sahiptir, o segmentteki ürünleri o markalarla çıkarır. Diğer markalar, okuma, spro vs. ise, genelde alt seviyeye oynar. Onların rekabet alanı o ucuz temel seviye ürünlerdir ve bu pazarda en azından çan çun marka çin malı ile rekabet etmek zorundadır. Bu nedenle, alt seviye ürünlerde, fiyat performans oranı çok yüksektir o markalar için. Çünkü zaten oynayabilecekleri dal odur ve o dalda iyisini yapmaya çalışırlar. Bunda başarılı olurlar genelde. Okuma'nın üst klasman makinesi yok mesela. Ama orta/giriş sınıfı makineleri ciddi rekabetçi ürünler ve fiyatlarının hakkını gayet iyi veriyorlar. Aynı şekilde, SPRO, Mitchell, Abu Garcia vs. gibi ürünler, bu geniş ve rekabetçi alt seviye pazarında çok iyi işler yapıyor. Ama shimano onlardan düşük kaliteyi, daha pahalıya satmak istiyor. Neden bir isme para veresiniz ki bir sürü?