Yeni spin takımı için öneriniz? [Shimano]

Konu, 'Makineler' kısmında Taha tarafından paylaşıldı.

1. Taha

Taha Taha

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX Tele Spin 2,10m/10-30gr
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500 FB
    En İyi Avı:
    Barracuda 53cm
    Teşekkür ederim mehmet abi. :)

Öyle oldu valla abi :D bir an; bu olmuşken öbürü, öbürü olmuşken diğeri olsun diye diye kendimi 450 500 tl lik makineler arasında buldum... :D

Catana ile exage arasında nasıl bir fark var ki abi catana bence bana çok bile diye düşünüyorum... :D kamış bende surf olarak 3.00lık albastar leader serisi kamış makara var zaten bu takım tam olarak spin olsun istiyorum 10 30 atarlı 2.40lık bir kamış düşünüyorum emir abi...

2. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Daiwa ss tournament 1600 ü kullanan varmı aranız da veya Daiwa Bg 15-20 yi ;) varsa bu mamkineler ile shimanonun hangi modellerini kıyaslayabilirsiniz ?

Hyperloop,alivio,exage,technium,ultegra,stradic aero, ( bildiğim kadarıyla sınırlı sayıda üretildi vakti zamanın da ) kullandığım shimano makineler,bunun yanın da işim gereği bir çok modelide inceledim,

Bg,SS tournament 1600,emcast,windcast,saltiga da kullandığım daiwa makineler,daiwanın da bir çok makinesini inceleme imkanım oldu.

Şahsi gözlemim kullanım rahatlığı,şıklık,yönünden Shimano uzak ara önde,güç ve dayanıklılık yönünden de Daiwa uzak ara önde,

Karşılaştırma yaparken modelleri de iyi belirlemek gerekir,

Emblem ile Ultegrayı
    Stradic ile SS tournament 1600 ü
    Saltiga ile Stellayı

Rastgelsin.

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Orhan abi reklamlari da aynen öyle :)
    Shimano son model yatlarda karizma adamlarin resimlerini çekiyor. Havali tipler. Daiwanin bir katalogunda bir resim vardi, tam meksikali çiko, elinde koca bir orkinos tekne bildigimiz dandirik balikci teknesi. Amma gülmüstüm o resme :).

Bana makinada güç lazim tork lazim kalite lazim. Hayatimin baligi vurdugunda makinayi düsünmemem lazim.

4. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abilerim ustalarım sıkılmadan tüm sayfaları okudum ve yorum yapmadan geçemedim...

Taha kardeşim sana hayırlı olsun, inşallah güzel güzel raporlarını da eklersin alacağın takımla, ayrıca böyle bir konu açtığın için de teşekkürler.

Abilerim ustalarım iyi ki varsınız ve iyi ki böyle güzel güzel tartışıyorsunuz :D sizin bu beyin fırtınalarınız sayesinde biz acemi kardeşleriniz de sizlerin bilgi ve tecrübe deryalarından faydalanmış oluyoruz. Ne olur böyle güzel tartışmaları bırakmayın, eksik olmayın :)

5. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Shimano diyorsun yani :D :D :D :D :D

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    :D:D:D pisiklette üstüne tanimam

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Daiwayıda taşıdığına göre, üstünlüğü tartışılmaz.:p :p :D

8. arslantunc

arslantunc Tunç Arslan

Favori Kamış:
    Mad D-Fender 3.60
    Favori Makine:
    Shimano Big Baitrunner
    "Daiwa'nın ucuz malı yok. Olanı biraz pahalıdır ve hakkını verir. Shimano'nun ucuz malı var ama, o parayı etmez, fiyatının hakkını vermez. Tüm mesele burada."
    demişsiniz.

Daiwa crossfire, sweepfire gibi modelleri var sanırım. max 100tl ücretli. Ama sonraki seriler hoop 250 TL. arada pek bir modeli yok Daiwanın, varsa da ben bilmiyorum.

9. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Bunu en iyi makinenin ve en iri alıkların peşinde koşanlar söylüyor rahat olun ;)

Shimanonun en alt modeli hyperloop u bile tavsiye etmişliğim var. Hatta diğer orta kalite firmaların orta kalite ürünleri yerine çoğu kişiye Shimanonun alt modellerini tavsiye ederim. Zamanında babama aldığım bir hyperloopu arada alır kullanırım. Alivio da kullandım. Daiwanın en alt modellerinden sweepfire da kullandım sonra hediye ettim. Hepsini de tavsiye ederim. Ama daha fazla para vermek istemeyenlere tavsiye ederim. Tavsiyemi bir daha okursanız daha fazla para koyup exage alması yönünde olduğunu görürsünüz. Ha arkadaş Catana alsa kullanamayacak mı? Yıllar boyu sorunsuz kullanır ki kullanan çok.Ama bana İlla ki catana derse alivio al artan parayla da düzgün bir sahte al balık tutarsın derim :)

Aslında bir sazan makinesi olarak lanse edilen ultegrayı da boğazda 150 200 gr at çekte yıllardır kullanıyorum. Bence süper bir makine ;)

Ha bir de Daiwa'nın alt seviye makinesi yok demişsiniz de bu nedir ?http://www.anadoluavmarketi.com/u-da...0x__-4728.html zmanında 30 liraya alıp bir iki kullanıp hediye etmiştim. Aldığımda makinanın içinde yağ yoktu yağ :) Sonradan ekledim. Daiwa dandik ucuz makina yapmaz gibi bi düşünce edinmişsiniz de adamlar yapıyor hem ucuz hem dandik ürün yapıyorlar. Cormoran spro okuma falan bunları dışarda tutun. Cormoranın orta segment makinesinin aslında rijit olması gereken kasasını elimde eğip bükmüşlüğüm var.

Sevgili Taha elindeki 3 metrelik kamışla alacağın 270 lik 2 parça spin kamışı kıyaslamak yanlış olur. O kamış spin için yapılmamış. yeri gelir ağır kaşık atacağın zaman kullanırsın ama 10-25 gr sahtelerde sana spin kamıştan alacağın performansı ve keyfi vermez. 240la da güzel balıklar tuttum ama 270 işin ideali boyutu gibi. İleride zaten her boydan bir tane alırsın merak etme :)

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En iyi makinenin pesinde kosan tartisilir da en iyi baligin pesindekiler genelde penn çikrik kullaniyor.

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Cevpa versem, yarısından çoğu boşa gidecek...

Sweepfire alt sınıf bir makina değil. Fiyatı da üretimden kalktıktan sonra ucuzladı gitti iyice. Ve bakarsna özelliklerine, gene hala pahalı olduğunu görürsün, oyuncak gibi bir makine değildir, baya baya ciddi bir alettir.

Ultegra'yı boğaza atınca bense, ne bu yaa, kazık gibi alet diyorum şahsen. İnsan daiwa'ya alışınca zor geliyor ultegra filan.

12. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Tevfik agabeyin bahsettiklerine (Catana, Nexave, Exage) ilaveten, nisbeten uygun fiyatli Sienna serisine de bir bak derim. Sienna 4000 FD mesela...

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    :thumb: :thumb: :thumb:

14. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Sabah baktım Decathlon'a sienna 4000FD 89.00 tl, exage 2500 rb ve fc ikiside 119 liraydı. Sienna tek kalmış, diğerlerindende 3'er tane vardı. Gözüm Technium'a kaydı oda 225 liraya düşmüş. :D İhtiyacı olan varsa alabilir. Bu hafta sienna 2500'ü çiftlemeseydim kaçırmaz alırdım bir tane Technium 2500. Sürüne sürüne almadan çıktım... :)

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sienna 4000 burada 80 lira. Onda indirim olmamış sanırım. Fakat Exagede ki fiyat bayağı cezbedici. İhtiyacı olan değerlendirebilir. Güzel avantaj.

Hayırlısıyla bir askere git gel, güzel bir takım yaparsınız kendinize.:p :p

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    90'li senelerin basinda dag pisikletleri moda oldugunda üzerlerinde assagidaki resimdeki fren tertibati olurdu. pinokyo ve bmx pisikletlerdeki fren sistemine göre bu yeni sistem devrim gibi birseydi :eek: ordan aklimda kalmistir :)

http://www.cybervelo.com/3115-thickbox/etriers-de-freins-shimano-br550.jpg

17. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Vallahi yeni gördüm bunu.

90' lı senelerde çalışma hayatında olduğumuzdan, konuyla ilgili bilgim eksik. Bizim bisiklet dönemlerimiz 1975 -80 dönemlerinde sadece viteslerini biliyorum. 21 vitesli, 24 vitesli gibi.

Bu vesile öğrenmiş oldum.:p :p

Sevgiler.

18. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Bisikletimi aldığım mağazanın müdürüne ve orada görevli arkadaşa Shimano'nun balıkçılık malzemeleri ürettiğini söylediğimde inanmamışlardı :) Küreği de söyleyince gülmeye başladılar. Sonra internet sitesini açtık ben güldüm :)

Sevgili Serdar Köylü, yazsan yarısı boşa gitmeyecek. Seni anlayacak kapasitedeyim. Üsluba biraz dikkat lütfen. Ayrıca yanlış bilgiler veriyorsun ve sana üstad diyen gençler yanlış öğreniyorlar. Sevgi ve saygılarımla.

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Kendi üslubuna bir dikkat edersen, hele ki benim karşıma zırvalayarak gelmezsen, ona göre bir cevap alrısın dostum. Anladın umarım.

20. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Tevfik abi bu technium'a takıldım. Sistemi falan mı farklı? Benim okuduğum 4 bilyalı diyor. Fiyat 300 lira. Rengi ve dizaynı süper olmuş ama olayı çözemedim. Aydınlanabilir miyim? :) :)