Yeni Turna Avimiz

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında West_1979 tarafından paylaşıldı.

1. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Ben bu konu hakkında tek kelime dahi yazmadım ama Mustafa kardeşim seni bu yazından dolayı tebrik ederim bizlere ne kadar Efendi, Sağ duyulu, ve bilinçli, bir insan olduğunu bir kez daha gösterdiğin için teşekkür etmek için yazıyorum .

Teşekkürler kardeşim

Saygılarımla sevgiyle kal Allaha emanet ol kardeşim ...

2. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

Evet güzel bir açıklama olmuş Mustafa kardeşim. Hakan abimizde gereksiz yere üstüne alınmış olduğunu konunun muhatabının kendisi olmadığını anlamış oldu böylelikle.

3. Cadayl

Cadayl Aylin Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lepistes..
    Mustafa yazmış olduğun yazı için teşekkür ederim. Sabırlı, uzlaşımcı ve sakin yaklaşımın bizlere örnek olmalı. Zaman zaman yanlış anlaşılmalar oluyor ve ne yazık ki dünyada pek çok sorunun kaynağı iletişimsizliktir.

Ben bu aileninde seni sevdiğinden son derece eminim.. Sen çok uzun zamandır bizimlesin ve daha uzun süre bizimle olmanı diliyorum.

4. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Hakan arkadaşım öncelikle şunu belirteyimki senin adına hiç bir suçlama yapmamama rağmen benden alıntı yaparak alınganlık yapmışsın yazdığım yazıların tamamı aşağıda alıntı olarak yayınladım bu yazıların neresinde isminin geçtiğini söylersen sevinirim eğer gösteremiyorsan alıntıyı kasıtlı olarak aldığını ama ne için aldığını merak ederim sebebini açıklarsan sevinirim.Ayrıca Bugüne kadar senin yayınlamış olduğun 4 konunda toplam 3 te cevabım var merakımdan orayada baktım orada bir yanlış yorumum mu var diye oradada birşey göremedim.

Bu yazı özellikle Freediver için yazılmıştır
    Bu yazıda Freediver için yazılmıştır

Son düzenleme: 19 Temmuz 2007
  5. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Sennur Hanimin Beni De Muhatap Alan Yazisina Cevap

ADIMIN GEÇMİŞ OLDUĞU YAZIYA CEVAP HAKKI KONUSUNDA ARKADAŞLARI BİLGİLENDİRME YAZISI.
    Adminimiz Sennur hanımın West 1979 un Yeni Turna Avımız konusunda Benim adımında geçtiği yazısına cevap yazısıdır.Umuyorumki demokratik tartışma ortamı için yazım üzerinde hiçbir müdahalede bulunmazsınız orijinal şekilde yayınlarsınız.

Kırmızı yazılar Adminimiz sennur hanımdan alıntılardır.

Bir de, keşke yazılanların savunuculuğunu Osman abi ya da Turgay abi değil de, Mustafa arkadaşım gelip kendi yapsaydı. Bir avda bulunan, bu avı yayınlayan bir insanın, mutlaka başkalarına ihtiyaç duymadan kendini ifade edebilme yeteneği de vardır. Ve foruma geldiğinde de, çok güzel bir şekilde yazısını yazıp cevabını vermiş. Sayfalarca savunuya gerek olmadan, bence bu yazı yeterli olurdu...
    Söylemek isterimki Mustafa cevap verene kadar sadece ve sadece onun nerde olduğunu ve neden cevap veremediğini belirttim ve cevabını mutlaka kendi verecektir benim yüzümden veremediğini ve sebeplerini yazdım o kadar.(Sadece kendini bilmez terbiyesiz birine cevap verdim o da zaten gönderildi)

Şunu anlamakta zorlanıyorum. Birbirimizi tanıyan insanlar olarak, arkadaşlarımızdan biri ile ilgili herhangi bir soru geldiğinde, nedense bizler üzerimize vazife edinerek arkadaşımızın yerine cevap verme hakkını kendimizde buluyoruz. Neden bunu yapıyoruz bilmiyorum ama bu aslında çok ama çok yanlış bir şey. Bırakalım da, insanlar akıllarındaki soru işaretlerini medenice gidermeye çalışırken, buna cevap verecek olan kişi de sorunun muhatabı olan kişi olsun. Bu yanlışı ben de dahil olmak üzere hepimiz yapıyoruz. Ben uzunca bir süredir bu konuda kendimi frenlemeye çalışıyorum, çünkü başkasının yerine cevap verirken aslında sorunun muhatabı olan kişiyi de küçük düşürdüğümü farkettim. Sanki arkadaşım cevap verecek kapasitede değilmiş gibi bir durum oluşuyor. Yanlış anlaşılmak istemem, dedim ya bu bahsettiğim duruma ben de dahilim. Ama dışarıdan bakmaya çalışıyorum ve görüyorum ki aslında ciddi bir yanlış yapıyoruz. Bırakalım da arkadaşlarımız kendilerine yöneltilen sorulara kendileri cevap versin.
    üstte yazdığım cevap bunuda içeriyor.

Bazen grup oluşturmuş olmakla suçlandığımız oluyor ve itiraz ediyoruz. Ama ne var ki, aslında durum bu. Bizler bir grup oluşturmuşuz ve bu gruptan kime ne denirse, üstümüze vazife gibi bizler atılıyoruz. Ben bunun yanlış olduğunu düşünüyor ve bu davranış konusunda hepimizin kendimizi frenlememiz gerektiğini düşünüyorum. İster alının ister alınmayın sevgili arkadaşlarım ama görünen köy kılavuz istemiyor. Bu yazdıklarıma itiraz eden olursa, kesinlikle biraz da dışarıdan bu duruma bakmasını tavsiye ederim.
    Bu konuda haklı olabilirsin en faal 20-25 üyemizle sürekli bir arada mesajlaşmanın sonucu olarak saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde yakınlaşmak ve dostlukların kurulması kaçınılmazdır buradada amaçlarımızdan biriside zaten budur.Herkesle anlaşabileceğiz diye bir şey söz konusu olamaz herkeside sevmek zorunda değilim yanlış anlaşılmak istemem çok değerli bir arkadaşımız olur ama benim kafam onunla uyuşmaz saygı duyarım ama durup dururkende kendisine hakaret etmem ve etmedimde saygılı bir biçimde yorumumu yazarım buda benim kişisel tercihim olur.

Avınız çok güzel ve berektli geçmiş... Afiyet, bal, şeker olsun, Allah bereketinizi daha da artırsın. Hepinize rast gele diyor ve tüm arkadaşlarımın yukarıda yazdıklarımı biraz dikkate almasını ve değerlendirme yapmasını rica ediyorum.
    Değerlendirmem yukarıda yazılmıştır kendi adıma ve sadece benim düşüncelerimdir.Grupların değildir. ( Ava ben gitmediğim içinde temennin için bir şey diyemiyorum)

Hakan arkadaşıma gelince, şahsen bu sitede gitmesine tahammül edemeyeceğim belki de tek insandır. Bu nedenle ayrılmayacağını düşünüyorum. Yalnız bazı yazıların içinde hoş olmayan tabirler okudum. Bence bize hiç yakışmıyor. Hele ki asla ve asla Hakan gibi bilgili, bilinçli, yasak avcılıkla mücadele eden birine söylenmesini kesinlikle ve kesinlikle kınıyor, özür dilenmediği takdirde, bu tarz yazılar yazan hiçbir arkadaşımla, hiçbir şekilde muhatap olmayacağımı buradan bildirmek istiyorum. Hiçbir forumda Hakan gibi bir adam daha tanımıyorum. Hakan gibi insanların kaybedilmemesi gerektiğini, bilinçli avcıyız diyen tüm arkadaşlarım da biliyorlardır ve buna göre davranacaklardır diye düşünüyorum. Teşekkürler,

İşte yazının en son ve can alıcı noktası grup oluşturmayalım diyorsunuz kişileri savunmayalım diyorsunuz muhatap olan kişiyi küçük düşürmüş oluruz diyorsunuz ve şu an sizde onu yapıyorsunuz siteden gitmesine tahammül edemiyeceğim beklide tek insandır demeniz yukarıdaki açıklamalarınıza tam anlamı ile ters açıklamalardır.
    Hiçbir forumda Hakan gibi bir adam tanımıyorum derken tekrar aynı hataya düşüyorsunuz yanlış anlamayın Hakan arkadaşımıza karşı değilim sadece yukarıda yazdıklarınızla en son satırda yazdıklarınız tezat düşüyor kişilerin yazdıkları önemlidir aynı zamanda icraatlarıda önemlidir demekki bizlerin hiçbir katkısı yok. Yine tekrarlıyorum yazdıklarım sadece beni bağlar addettiğiniz gibi grupla bir alakası yoktur benim de bilgili,bilinçli,yasak avcılıkla mücadele eden ve sürdürülebilir avcılık için savaştığım ve savaşmaya çalıştığım bilinen bir gerçektir ve bunu site dahil bir çok kişi biliyor.

Özellikle adımın senin açıklamalarında geçtiği için cevap verme hakkımı kullanıyorum ( Turgay Abi kendi cevap hakkını kullanacaktır ) Senin bahsettiğin arkadaşımızla ilgili ne alıntım vardır nede hakaretim yazılarımı okursan Hakan arkaşımızın adı hiçbir yerde geçmemektedir ama siz direk benide muhatap alarak yazıya başladınız ben sadece densizin birine cevap verdim ve alıntısıda vardır Hakan arkadaşımız daha sonra yazdığım bir yazıyı kendi üstüne alınarak yazısında belirtmiş ve alınganlık göstermiştir yapmadığım bir şey için’de her kim olursa olsun özür dilemeyeceğim.Özür dilemesi gereken ben değil benden özür dilenmesi gerekir.

Hakan arkadaşımızın faal olmasını da istiyorum gerçekten burada onun gibi çok ama çok bilgili ve bilinçli arkadaşlara ihtiyaç var ve Hakan arkadaşımızın şunu bilmesini istiyorumki özellikle ona karşı tavrım olmadı ve bu talihsiz yazı özellikle Hakan arkadaşımızı hedef almışım gibi yazıldı yada ben öyle anlıyorum.Sennur hanım demekki yazıların tamamını değil sadece Hakan arkadaşımızın vurguladığı yeri okumuşsunuz bende bunda tarafsızlık beklerken bu taraflılığın sebebinide sormak en doğal hakkımdır.

Şimdi tüm arkadaşlarıma soruyorum nerde hata yaptım konudaki yazıda hangi ayrıntıda kimin adını kullanarak suçladım bunu bana gösterirseniz özür dilemeye hazırım yada benden özür dilenmeli. Saygılarımla iyi çalışmalar dilerim.

Osman ALTUNEL

19 TEMMUZ 2007

6. Kesinlikle ortada bir yanlış anlama var !!!

Mustafa arkadaşımızın açmış oldugu turna avımız konusuna, çok terbiyesiz bir şahsiyetsizin yazmış oldugu yazıya cevap vermişti Osman abi ve diğerleri

Yazı şuydu,

07-17-2007 03:02 PM FreeDiver
    HOCAM BU IS YASDA DEGIL BASDA DIR ==== ustalardan yorum gelmedigine göre demissin ... GARDAS Usta kim Usta ne demek ... eyer 30-40 cm turna tutmak ustalik ise .. birak kalsin o dolmus .... benim burada sizlere iletmek istedigim , yarin senin cocuklar veya torunlar ... baba - dede burda neden balik yok deyince .. cevap verebilecekmisin ? yoksa Oglum deden 30 cm turnalari zamaninda götürmüs ************** ? Burada almanya da Adamlar kanunu bir ******* ... tam olmus .. ayni Konunlar TC de de var ama burada cok ustalar oldugu icin kimse ****************** hadi size rastgelsin ustam benim

Umarım bu yanlış anlaşılmalar tatlılıkla sonuçlanır;) :)

7. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    Bencede çok büyük bir yanlış anlama söz konusu bu konuda ortada tek haksız var oda ortalığı bulandırıp banlanan bir adam:mad: :mad:

8. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Karşılıklı konuşmalar yapıldıkça, kişiler kendilerini ifade ettikçe, yaşanılan sorunlar ortadan kalkacaktır düşüncesindeyim...

Osman bey anlayışınıza sığınarak açtığınız bu konuyu adı geçen konu ile birleştiriyorum, orada yazılan bir yazıya orada cevap vermek daha sağlıklı bir görüntü çizecektir.

Saygılarımla...

9. Mübarek kandilde dargınlıgı bi kenara atında, herkes birbirinin gönlünü alsın olay kapansın:)

10. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    Bencede Can haklı küslük dargınlık bize yakışmaz;) bu konuyu tatlıya bağlayın.

11. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Bu yazdıklarımın içerisinde birkusurum var ise,en büyükten en küçük arkadaşıma kadar.
    Her kimsenin kalbini kırdı isem özür diliyorum.

12. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Arkadaşlar kusura bakmayın üstüne basa basa diyorum kimseye karşı dargınlık ve küskünlüğüm yok eğer böyle bir intiba bıraktıysam büyüklerimden ve küçüklerimden özür diliyorum.
    Bu yazıyı yazmamdaki asıl amaç arkadaşlarımın benim bir hatam oladığını görmelerini sağlamaktı inşallah başarılı olmuşumdur.
    Benim buraya gelmemdeki amaç buradaki dostluğu ve aile ortamını beğenmem ve bazı şeyleri paylaşacağımı ümit etmemdi ondada bugüne kadar hep fazlasıyla aldım ve bir nebzede olsa vermeye çalıştım burada mutluyum ve daha yapacak çok işimiz var diye düşünüyorum.
    Kafanızı şişirdiysem siz dostlarımdan özür diliyorum.

13. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Can bir eklentide ben yapayım belki kaçırmışsındır bahsettiğin arkadaşımızın iki ayrı mesajı daha vardı modları uyararak sildirdim aşağılayıcı ve direk küfürlü iki mesaj ve konuda asıl buradan yoğunlaştı ve mustafa arkadaşımız geldikten sonra yorumlar ve bazı tabirler bundan sonra konuya girdi o iki mesajı silen mod arkadaşımız bu konuda açıklama yapabilir sanırım.

Arkadaşlar anlayışınıza teşekkür ediyorum benim umduğumda bu Hakan arkadaşımız için böyle bir yakıştırma yapmadığım halde arkadaşımız yapmış gibi gösterdi ve oda yanlış anlamış olabilir ama benim gibi çıkıpta tekrar okur ve doğrusunun ne olduğunu açıklar ve medeni bir şekilde ortayı bulursak bu yanlış anlaşılmanın nereden kaynaklandığını hep beraber görmüş olacağız.Aslında turgay abi içinde aynı şeyleri söyleyeceğim ama şimdi yine yanlış anlaşılacağım korkusu ile onun içinde teşekkür edemiyorum.Kendisi sizlere mutlaka teşekkür edecektir.
    Saygılarımla.

14. Bozüyüklü

Bozüyüklü

Favori Kamış:
    4 metre karbon makaralı
    En İyi Avı:
    2 kg sazan,1 kg alabalık
    tebrikler arkadaşım...

15. simendifer

simendifer Sennur

Osman bey, konuyu daha fazla işgal etmemek adına, cevabınızı özel mesaj ile gönderdim...

16. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Sennur hanım cevabınızı okudum ve haklı olduğunuz konuların özellikle benle alakalı olmadığını öğrendiğim için mutluyum konuların ayrı ayrı olduğunu farketmedim benle ilgili olan bölüm ilk adımın geçtiği bölüm ve bunda haklısınız fakat oradaki açıklamam sadece aydınlatma amacı taşıyordu zaten gelincede kendi cevabını kendi verdi.
    Bu konuyu artık fazla işgal etmiyeceğim.Size çalışmalarınızda başarılar dilerim.