Zargana avı teknikleri

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında balikci tarafından paylaşıldı.

1. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    yem ne kullanıyosun?gümüş yazmış bazıları gümüşü nerden yakalıyorsunuz?zargana için kolay temin edilecek yemler neler arkadaşlar?

2. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    gümüşü 6-8-10 metre makinesiz göl kamışıyla gümüş çaparisiyle alırsın. başka istavrit takarsın kuyruk altından ince şerit şeklinde kesip. onun dışında kırmızı kurtta iyidir. yada midyenin kenarını o kurda benzeyen yerini tak ;)

3. yikow

yikow YİĞİT YAŞAROĞLU

Favori Kamış:
    Shimano alivio dx surf 4.20,,Okuma Salina Sea Spin 2.40
    Favori Makine:
    Shımano Alıvıo 4000FB,,Shimano nexave 10000fb
    En İyi Avı:
    Lüfer 33 cm :(
    abilerim zargana balıgı ıcın hamsi yi fileto seklinde kesip gene top arkasına fırdondu 3 mt beden ve hırsızlı igne ye gecırsek nasıl olur?_ Daha dogrusu hamsi iş yaparmı zarganada??

4. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    yapmasına yaparda bence dağılma ihtimali yüksek hamsinin eti yumuşak malum :eek: ama denenebilir istediğin randımanı alırsan ne ala ama yanında başka bi iki çeşit yeminde olsun. yanındakiler balık alıyosa şayet sende alırsın. zaten bi tane alsan yeter zargananın kendi etinden yem yap sever kendi etini kerata :)

5. exrot

exrot cengiz

zargana avını cok seviyorum gercekten avcıya haz veren bir avı var,konuyu acan BALIKCI nikli arkadaşımız bu bilgileri nereden aldı bilemiyorum zarganayı 60 cm ve 200/300 grama ulasabilen balıklar diye katogori belirlemiş,ben her sene Antalya yaz tatilimde ZARGANA avı yaparım geneldede canlı kefal yavrusu ile avlanıyorum, yakaladıgım zarganalar genelde belirtilen kategorinin epeyce üzerinde 105 cm boyunda ve bileğimden daha kalın zargana yakaladıgımı belırtmeliyim bu limitleri zorlayan bi balık gibi görünsede orada devamlı Zargana yakalayan tatillerde hep karşılastıgımız avcı arkadaslarımıında bu ölçülere yakın ZARGANA YAKALADIKLARINA COK DEFA ŞAHİT OLDUM
    saygılarımla

6. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    siz zargana yerine barracuda yakalamış olmayasınız

7. exrot

exrot cengiz

keşke fotograflamış olsamda burada yayınlasaydım, yakaladıgım balıkların etinin yeşile dönük fosforlu olması agız yapısınında literatürlerdeki gibi olması ve uzun süredirde avlanmış olmam ayrıca kitaplıgımda bulunan bircok balık dergilerindende edindiğim bilğiler ışıgında ve en önemlisi su ürünleri genel müdürlüğümüzün yayınlarından olan ülkemizde yasayan balık çeşitleri kitabında zarganayla ilğili bilgilerde (şu an yanlış anımsamıyorsam) erişkin boylarının 100/110 cm kadar ulaşabildiği yazılıydı ,Bu konu ile bilğileri seyahat dönüşümde söz konusu kitaptan yayınlamak temennisiyle
    bütün doga ve av sevenlere saygılarımla

****Tarım ve köyişleri Bakanlığı Koruma ve kontrol Gn.Md.lüğü su ürünleri tanıma ve el kitabı 1999 yılı basımı sayfa.162 Zargana maximum boy 90 ve kilo 1 olarak verilmiştir

Son düzenleme: 27 Eylül 2011
  8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Akdeniz de mümkün. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=20632 Dahası Ozan Hocanın diğer raporlarında.:)

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Biz gece zargana süzerken karşımıza almıştık bir zarganayı tamamen beli dolaşır uzunluk olarak ve kalınlığıda çok kuvvetliydi kepçeyi doğrultmaya korkutmuştu beni.

10. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    son zarganaları sülünez ile tutum bir paket sülünez akşama kadar avcıyı idare eder..10 adet.. artar bile

11. xxgokhanzz21

xxgokhanzz21 Gökhan

Favori Kamış:
    Albastar 4.20 krokodil
    Favori Makine:
    Banax 2000
    En İyi Avı:
    34 Cm alabalık
    bu sülünez zargana için kesilmelimi yoksa direk mi takılmalı 2 iğneli takıma

12. seniorcantez

seniorcantez Oğuz

ben balık avına yeni merak salanlardanım. Haftasonları elimden geldiğince Yenikapı mendireğin oraya gidiyorum çapari ile istavrit dışında yaptığım başka bir avlanma olmadı.Ben de zargana avlamak istiyorum ancak bu şekilde okuyarak çok zor.Var mı yenikapı tarafına zargana avına gelen biri bir gün anlaşsak birlikte gitsek ben de birşeyler kapsam

13. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    oguz benim de derdim ortak istavrit ve sardalya yakaladım.burda teoride bi şeyler öğreniyoruz fakat bi ustayla pratik yapmak lazım.balık malzemesi satan adam ipek filan verdi ama hikaye.işi ehlinden öğrenmek lazım

14. nidya78

nidya78 Aydın

Yarın ordayım. Başımda gri bir şapka olacak, güneş gözlüğü de takıyorum. Muhtemelen mendireğin girişinde olacağım. Beklerim. ;) Yemsiz gelmeyin bende de olmayabilir. :) Karaköyden vs istavrit süper iş görür. ;)

15. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    aydın keşke perşembe olsa.yem istavrit mi sardalya mı olmalı?inşallah karşılaşırız.

16. seniorcantez

seniorcantez Oğuz

çalıştığımdan dolayı maalesef sadece haftasonları balık avına çıkabiliyorum o da hanımdan izin koparabilirsek :)

17. sintr

sintr hasan

Favori Kamış:
    YobamaxBullDog
    Favori Makine:
    Okuma trio 55
    En İyi Avı:
    Sadece Zargana
    Aydın abi bizim patronda yarın gelicek geçen haftada beraber takılmışsınız inş.toplarsınız balığı bu sefer ben bayadır gidemiyorum kısmet olmadı bir türlü bir türlü gitmek ama zarganın tam zamanı güzel skorlar yapmanız lazım artık hooked

18. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    Aydın merak ettim balık alabildin mi?

19. nidya78

nidya78 Aydın

Malesef arkadaşlar haberler kötü. 2 tane zargana alabildim. Takip yok denecek kadar azdı.

20. ozkan79

ozkan79 özkan

dün işim gereği galata köprüsünden geçtim;köprü ayakları zargana kaynıyor görmelisin :eek:

yenikapıda bu sene nedense balık yok :eek: şiddetli poyraz ve balığın verimli olmamasından dolayı bu sezon bir türlü keyifli av yapamadım banghead banghead