Yeni bir yer bakmak lazım. Köprüden geçerken aklımdan geçti aslında burdamı takılsam diye ama arabayı park etmek bir dert milletle uğraşmak başka dert bastım gittim Yeniköye.
Kısmet olursa yarın sabah yenikapı mendireğin oraya gidiyorum zargana için o tarafa geçecek olan varsa birlikte avlanalım
bir şey merak ettiğim daha önce yenikapı ziyaretlerimde hep istavrite olta atanları gördüm mendireğin denize bakan kısmından.Zargana için feribotların yanaştığı koy kısmına mı atmak lazım yoksa yine kayalıklardan denize bakan kısmına mı?
2 gün önce üsküdar sahilde bolca zargana avladılar ve halen zargana o bölgede dolaşıyor. Malzeme olarak 6 m. Göl kamışına 7 8 metre misina 10 gr. lık kurşun bağlı kurşundan 1 2 metre yukarısına fırdöndüye bağlı 1.5 metre 25 mm. misina ve beyaz kanca yem olarak canlı gümüş balığı kullanıyorlardı. giden arkadaşların boş dönmeyeceğini sanıyorum. rasgele
1'incisi ama bu ara balık yok cankurtaran yada eminönü tarafını denemeni tafsiye ederim. ama balık kıt banghead
Gittin mi bu hafta Özkan ? Bu gidişimde 9 metrelik göl kamışıyla denemeyi düşünüyorum. Bakalım sonuç ne olacak.
Zarganaya bakacaksanız bence mera dahada batıy akaymalı samatya hastanesinin önündeki burun sıkı balık yapıyor demedide demeyin....
merhaba;evet... cumartesi aksamından rumeli fenerinden başlayan av güncemiz 25 saat sonra yenikapıda 1.5 kilo kadar istavrit ile son buldu. olta atmaya karadenizden başlayıp boğaz turu yaptıktan sonra kendimizi yenikapıda bulduk elde var sıfır;derken aksam üzeri lodosun kesmesi ile istavirt yakaladık reeling zarganadan eser yok malesef banghead av süresi boyunca zargana flote ile lüfer denedik canlı teke ile dip oltası stoperli şamandralı takım rumeliden zargana rapala ile at çek çapari denemesi boğazdan zargana denemesi çapari vs... denemediğimiz gezmediğimiz mera kalmadı ama balık yok malesef banghead zaten zargana azınlıkda idi şiddetli yağmurdan dolayı zargana iyice kayboldu yağmur yağınca derine iniyor bu meretler mrsparkle çok fena ayar oldum birader fabrika ayarlarına dönmeliyim bir an önce banghead banghead
http://sehirrehberi.ibb.gov.tr/map.aspx?&ap=uydu&cx=87122&cy=94621&scl=8&nm=Ilk Nokta Tam burdanmı bahsediyosun Abi ?
http://sehirrehberi.ibb.gov.tr/map.aspx?&ap=uydu&cx=87555&cy=94525&scl=8&nm=Ilk Nokta Anlaşılıp kayda geçirilmiştir Abi.
aydın kullandığın haritada yol tarifi var mı? cep telefonuna indirilir mi?yenibosnadayım google nereyi yazsam beni TEM e çıkartıyobu arada bi arkadaş florya ibb tesislerinde zargana olduğunu söylemişti.
Telefona inermi bilemiyorum ama yol tarifi var. Hatta şurdan şuraya gibi tarif alabiliyorsunuz metresine kadar ölçümüyle birlikte veriyor. Zargana Yenikapıda bize küstü bu aralar. Yeni yer bakıyorum şimdilerde AliCo abi tarif ediyosa vardır bir bildiği.
arkadaslat bulundugum merada inanılmaz cok zargana var ve bendede samandıralı takım mevcut... onunla ava gıdıorum ama pek basarılı olamıorum nedense?? canlı ıstavrıt yada zargana yem olarak kullanıorum... lımanın ıcınden avlanıorum ve nasıl avlanmalıyım yardımcı olurmusunuz?? sımdı yemı atıp 2-3m cekıp beklemelımıyım zargana topu alıp goturmesını yoksa suraklı cekıp bırakmalımıyım?? anlatırsanız sevınırım...
tecrüben yok ise şansın yok istavrit tutmaya benzemiyo bu meret mrsparkle neresi imiş bulunduğun bölge bizim merada pek balık yok bu sene banghead cankurtaran yenikapı civarı banghead önceki senelere oranla zargana kıt
İnat ve azmin sonu uzun bir aradan sonra günün skoru gayet başarılı oldu yem olarak hamsi fleto ve canlı gümüş kullanıldı ama hamsiye sadece bir adet kefal ve bir istavrit dışında zarganalar tarafından pek rabet olmadı, ama canlı gümüş kullandım şamandralı takım mükemmel iş yaptı.At çek yok at bekle yaptım bugün.Forumda okuduğum göl kamışı versinyonunu bildiğimiz şamandralı yemli takıma uyarladım.sabah 7 civarı avlakta idim şansıma gümüşler beni hiç uğraştırmadı kendime yeticek kadar gümüşü 10-15 dk içinde topladım.Normalde takıldığım merayı biraz zorlayıp tekne aralarına girdim bulduğum uygun bir boşluktan salladım oltayı ta ki kovulana kadar sonra biraz daha ileri gidip tekrar tekne aralarından devamhihi .saat 5 civarı bıraktım avı eve gelip yattım yeni kalktım malum ben balığa gittiğimde genelde uyanamam diye hiç uyumadan gidiyorum pil bitti eve gelinceye konuyu anca açabildim :laughing:
Perşembe bende oradaydım öğlene kadar. Nasıl oldu da görüşmedik. Biz bişey tutamadık 2 tane zargana vardı bizde. Ama biz yem olarak zargana ve istavrit kullandık. Göl kamışıda vardı keşke bende deneseymişim.