Aydın abi ben bizim avlaklarda değil tersine gümüş yakaladığımız tekne aralarında şamandra çalıştım.zaten gümüş tutarkende görüyordum balık derinde baya bi kaç hafta önce dolaştıkları rahat rahat görünüyordu ama artık derindedirler diye bende duruma uydurma yapıp şamandra çalıştım şansıma tuttum birşeyler bir daha gidersen teknelerden sonra 2 tane kırmızı gemi var onların solunla boşluk bir alan var ordan salla göl kamışıyla ama canlı gümüş şart abi yoksa istavriti bırak hamsiye bile dokunmuyorlar.
merhaba dostlar bu haftasonu yenikapı mendireğin oraya gitmeyi planlıyorum iç kısımda kalan bölgede zargana avlama şansım var mıdır? Bu havalarda iyi sonuç alabilir miyim?
evet alabilirsin. son iki aydır orası güzel zargana yapıyor.ancak zargananın en güzel yemi kendisidir. hem dayanıklıdır. hemde zargana çok sever kendi etini. özelliklede girişte hemen sol tarafta kıyıdan bayağı yoğun bir zargana avı oluyor..sana mutlaka hırsızlı iğne tavsiye ederim.. kolay gelsin
merhaba forum üyeleri bende birkaç ilave yapmak istiyorum.Buralarda (Yeniçiftlik-M.Ereğlisi) zargana avında yeniçiftlikte yem olarak şamandıralı takıma istavritin kuyruk altından yem kullanıyoruz.ve yavaş yavaş çekme yapıyoruz.Gelgelelim aynı balık ereğlide takım aynı fakat yem olarak karides kullanıyoruz ama bu kez sadece atıyoruz çekme kısmını balık yakalanıca yapıyoruz Defalarca her iki yerde de yemleri değiştirdiğimizde av kesinlikle verimsiz geçiyor...
yenikapı mendirek dediğiniz tam olarak neresi? teknelerin durduğu yermi? peki kötü havada yani rüzgarlı havadada yaparmı ki orası zargana?
yenikapı feribot iskelesi ile mendirek arasında kalan kısım çok dalgalı olmuyor.Ben yarın gideceğim gelmek isteyen varsa haber versin
ido ile dalgakıranın girişinde soldaki bölge arası . zaten orası fazla dalgalı olamaz. zira kuytu kalıyor..yani kapıdan girdiğin gibi sola dön biraz yürü .. kıyıdan rahatlıkla tutulabiliyor... yanlız tinerciler bazen orayı mesken tutuyor. pek dalaşmayın...
arkadaşlar ''istanbul kuzey şeridi için söylüyorum'' zargana için kendinizi yormayın; deniz suyu sıcaklığı bayağı düştü kısmet 2012 ye artık reeling
ben normalde yemli takımla zargana tutuyodum dolayısıyla ilk yemi bulmak zor oluyodu burda zargana ipeğini duydum ve hemen 10 tane turuncu edindim ama bunların kullanılmasını bilmiorum formlardan vulmaya çalışıyorum ama kesin bilgi çıkmıyor lütfen bilgi veriniz
ipek halka biçimindedir. Kasa gözü düğüm atıyorsun ipeğe ,sonra 1,5 - 2 metre misina pay bırakıp direkt topa bağlıyorsun . sonra at çek . bu kadar . Zargana eğer ipeğe güzel atlarsa balığın dişleri ipeğe dolanır ve ne kadar çırpınsada çıkamaz. Bazen yandan , uçtan vurup kaçıyorlar , dişeri ipeğe tam oturmadığından kurtuluyorlar.
Örümcek Ağıyla zargana yakalamak.... Yerlilerin kullandığı inanılmaz bir yöntem..! http://www.youtube.com/watch?v=bFc1ovaDs-Q
bu mevsimde zargana var mıdır acaba körfez kıyılarında yalova civarlarında yoksa sadece ağustos ekim arası mı olur
teşekkürler ağustosta 3-5 te olsa ilkkez yakaladım tutması zevkli bi balık 3 ay daha bekleyecez inş bereketli olur
Gümüşü iskeleden tutma ihtimalinizde var, 13 veya 12 numara kancayla iskele bacakları yakınlarına kurşunsuz şeytan oltasıylada rahatça avlayabilirsiniz. Gümüş avı için çok küçük parça halinde tavuk, balık veya ekmek takabilirsiniz kancaya. bu gümüşüde tuttuktan sonra rockhy arkadaşında dediği gibi kuyruk altından fileto çıkarıp zarganaya güzel bir yem yaparsınız...:thumb: Ayrıca zargana için hamsi de iyi iş yapıyor ancak hamsinin mutlaka taze olması lazım dağılmaması için, eğer taze hamsi kullanırsanız kokusu keskin olduğu için zarganalar çok güzel dalıyor yeme...