Zargana avı teknikleri

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında balikci tarafından paylaşıldı.

1. unexpected

unexpected HAMZA

Özkan valla en az senin kadar takipçisiyim abicim şu zargananın, onun zevki başka valla :) kısmet bakalım bayrama çıkarlar belki piyasaya, bu sene her zamankinden erken başlar diye tahmin ediyordum ki, tam tersi oldu.. özellikle sabahın ilk ışıklarında su çarşaf misaliyken ne zevklidir zargana çekmek ofh.. :)

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Havyar olması demek, üreyebiliyor olması demek değil.

Neden, nasıl öğrenmek istiyorsan,

Zorica'nın Helgoland Marine Research jurnalinin 65. cilt, 4. sayısında yayınlanan “The reproductive cycle, size at maturity and fecundity of garfish (Belone belone, L. 1761) ..." makalesini okumanı tavsiye ederim.

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bu arada ekleyeyim. Zargana'nın Havyar üretmeye başlaması, 28.5 cm olunca başlar ama, bu nüfusun %5 ila %15'inde gözlenen bir durumdur ve üremeye kafi gelmez.

Bu nedenle, 45 cm'den küçük zarganaları salmak daha iyi olacaktır. Gerçi zargana çok, salsakta, salmasakta azalacak gibi değil pek. Fakat eğer kendinizde böyle bir kıstas varsa, en azından bir kez üremiş olmalı diyorsanız vicdanen, o zaman boy limitiniz 45 cm olmalı.

4. unexpected

unexpected HAMZA

Hacı abi, yanlış anlamada şimdi Özkan arkadaşımız kalkıcak o jurnalı bulucak yok cildini bulucak fln fln. ne gerek var abicim o kadar kasmaya :) belli ki bu hususta bir hayli araştırmacısınskoylu abicim, tabiiki kstas filan diyorsun saygı duyarım herkezin görüşüne. ama şunuda biliyorum ki senden başkada kimsede, bu zargana 45 cm. değil salayım bunu demez bence. illa ki hepimiz yani en azından bir çoğumuz balıkların ufak sayılacak boyda olanlarını eğer iğneden çıkardıktan sonra yaşayacak durumda ise salıyoruz zaten. bu kadar mevzuunu yaptık, artık bu hafta sonu oltalarımızı şenlendirir inşaAllah şu zarganalar :)

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Biz bulduk, özet geçiyoruz işte, daha ne olsun :)

Evet, kimseye 45 cm altını salın diyemem. Ama bu bilgiyi verip, insanları vicdanı ile başbaşa bırakabilirim. Belki bazıları bunu nazara alır. Elbette nazara almayanlara da vicdansız filan diyemem, ne haddime?

6. unexpected

unexpected HAMZA

eyvallah.. :)

7. ozkan79

ozkan79 özkan

çarşaf suyun ve zargananın hastasıyız :D

8. unexpected

unexpected HAMZA

bu arada Özkan sende jako var doğrumudur?

9. ozkan79

ozkan79 özkan

Evet dogrudur,bu ikinci jakom,niekine ? :)

10. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    özkan bu gün ben zargana tuttum ama az önce senin zargana resimlerini görünce ipekle olmayacak bu iş:)ama gümüş yada kurt bulabileceğimi de sanmam.aklıma sahte balıklar geldi.ancak zargananın gagası çok uygun değil gibi geldi bana.sahtenin arkasına ipek taksak nasıl olur?yada zargana için yapılmış bir sahte var mı?

11. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhaba,sahte ile zargana yakalaniyo yakalayanlar var ama ben bu hususda pek verim alamadim;ozellikle bir sahte tavsiyem yok ama kendi adima sunu soyleyeyim bir kactane mini jig sahtesi aldim bunlarla deneme yapacagim,ayrica sahtenin arkasina ipek takmak bana pek mantikli gelmedi ki cok cobuk ipek sahtenin ignelerine dolanacaktir diye dusunmekteyim,

Senelerdir zargana tutarim eger trofe zargana tutmak istiyorsak gumus baligi sartdir;akyem flote ile ipekle,kurtlada zargana yakalaniyor ama en verimli yemi yavru kucuk baliklardir,

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük zarganalar derinden geliyor, su üstünde denk gelmiyor o kadar. Gümüş takınca büyük zargana almanın esprisi, çekmediğimiz için biraz dibe iniyor olması.

Kuyruk altı sülük istavirtle, bekleterek gene ciddi büyük zarganalar almak mümkün. Midye olmuyor. Kurdu ise gümüşler filan tırtıklıyor.

13. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba tutuğum balıkların %90ı atıp çekme yöntemi iledir,bekleme işini sadece yemek yerken yada dinlenirken yapıyorum ki ölü yem kullandığım için beklemede balık almışlığım pek nadirdir.

iri zarganalar derindedir diye bir genelleme yapmak yanlış değildir lakin yüzeyden çektiğimiz zaman iri zargana alamayız demekde yanlış olur çünkü hayvan harekete geliyor :thumb:

hareketde bereket vardır :D

14. VONA

VONA Murat

Bugün ipekle Yeşilköy civarında deneme yapmayı düşünüyorum. Ama tam olarak neresi daha verimlidir Zargana konusunda diye düşünmekteyim. Ayrıca malum oruçlu olduğum için kendimi çok yormak ve iftara da geç kalmak istemiyorum, bunun için 16:30-19:00 arası deneme yapmak istiyorum. Zargana genelde her saat olabilen bir balık ama bu bahsettiğim aralıkta tutabilir miyim diye bu işin meraklılarına danışmak istedim ???

15. kemmrt

kemmrt ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    Levrek
    Geçenlerde 5li kıbrıs sarmasıyla ekmek attım ve sarpa vurdu. 13-14 santim civarı idi. Bir iğne ağzına bir iğne yüzgecine geçmiş. İğneleri güzelce çıkardım balığı tekrar suya saldım, sarpa daha toparlanmadan zargana kaptı. Ufacık ağzıyla yutamıyor da...Suyun yüzeyinde yavaş yavaş geveleye geveleye gitti. Pişmanlığım yanımda kamera vardı filme almadım. Önerim sarpa turuncumsu renge sahip. Bence zargana hiç hayır demez.

16. VONA

VONA Murat

15.08.2012 Florya Sosyal Tesislerin oradan ipek ile zargana denemesi yaptım 17:30-19:00 arası. Zarganalar 18:00 gibi ipek takibine başladılar ama nedense vuruş yoktu. Sadece tek bir vuruşla irice bir zargana takıldı ama maalesef kendisi ben karaya çıkaramadan olay mahalini terk etti :) Kullandığım ipek turuncu renkteydi. Ya mekan olarak iyi bir yer tercih etmemiştim (ki benim olduğum yerde kimse yokken hemen yan taraftaki kayalıklar daha kalabalık görünüyordu) ya da ipek rengi belki de önemli bir faktör olabilir ?

17. unexpected

unexpected HAMZA

arkadaşlar nihayet dün 18:00 - 20:00 arası zeytinburnundan kaya kurdu ile 5 adet zargana aldım, çok iri diyemem ama ufakda değillerdi, kısmetse c.tesi sabah suyuna gidicem sabahları daha kısmetli oluyor.

18. ozkan79

ozkan79 özkan

evet balık nihayet kendini göstermeye başladı;bende cumartesi sahurdan hemen sonra ahırkapıda olacağım,
    değerli bir arkadaşım,bayağı zargana vardı ama yüzenlerden dolayı sadece 2 adet alabildim dedi. reeling

19. kewmall03

kewmall03 Kemal

En İyi Avı:
    Turna;1,5
  20. ozkan79

ozkan79 özkan

sayın abim o sahteyi almadan önce bu videoya bakmalısın.

[YOUTUBE]6MxnF_YGw2I[/YOUTUBE]