Zargana Ve Takimi Hakkinda Yardim Herkese bol selamlar, arkadaşlar bu zargana denen yakışıklıyı hiç yakalamadım fakat bayılırım kendisine. bu bölüme şöyle yakalama tekniği ve zargana ipeği hakkında resimli bilgi verebilecek babayiğitler arıyorum varmıdır bu sitede böyle babayiğitler. iyi gaz veririm ama bu gaz tutarsa diğer konularda da böyle hareket edeyim arkadaşlar özür diliyorum zargana avı teknikleri hakkında bilgi buldum fakat ipeğin kullanılışı hakkında bilgi alayım sorulardan vazgeçiyorum okudum bölümü herkesin ellerine sağlık.
merhabalar merhabalar ; yaklaşık on yıldır amatör balıkçılık en büyük meraklarımdan biri ,daha çok küçükken bile koşturup duruyodum iskelede hatta tatile bile yüzmeye gezmeye değil balık tutmaya gidiyorum gerçi zaten burda ki pek çok arkadaşım ve abim de benimle aynı duyguyu paylaşıyor sanırım. bu forumu çok beğendim ,pek çok konuda tecrubelerimi arttırmamı sağlayacağına inanıyorum ,şimdiye kadar bu konuda msj yazmış herkeze çok teşekkürler. Bende uzun süredir zargana avlıyorum ve kesinlikle avından en çok zevk aldığım balık zargana gerçekten çok ayrı bir zevk. Öncelikle kendi tecrübelerimi yazıyım sonrada bir sorum olucak , zargana takımım daha önceki arkadaşlarında söylediğine benzer ; zargana topu(şamandırası) ardından 70-100 cm arası 0,18-0,20 lik misina ve onun da ucuna 10 numara kanca ,hiç kurşun yok. Hırsızlı oltanın mantığını pek kavrayamadığım için hiç kullanmadım. Yem olarak ise tavuk ve zargana kuyruğu kullanıyorum. Pek çok kişi tavuğun iyi bir yem oldugunu düşünmez ama ben tavukla her türlü balıkta çok iyi performans alıyorum ,tabiykide daha iyi yemler var ama tavuğunda çok iyi avantajları var ,örneğin ; parayla satın alınan diğer yemlerden genel olarak daha ucuz ,ve benim için en önemlisi yem takarken hiçbir canlıya eziyet etmemiş oluyorsunuz ,boru kurdu ve sülüneze acıyorum açıkcası yazık günah oda canlı sonuçta. (ayrıca tavuk eti hiç kokmuyor da ) herkeze yem olarak tavuk göğüsünü filato yapıp bir kez denemesini öneririm ,sadece zarganada değil her türlü balıkta iyi sonuç alırsınız ,yıllardır hiç şaşmadı. geçen senden bir örnek veriyim ,zargana kıtlığı oldugu günlerden biriydi iskeledeyim benden başka zarganaya top atan en az 9 kişi var ve sanırsam çoğu zargana kuyruğu -sülünez-kalamar atıyor. (O günkü şansımın da yardımıyla )ben 8 adet zargana tutarken diğer 9 kişi hiç zargana tutamadı ,tabiyki burda şans faktörü çok yüksek ama en azından bu olay tavuğun o kadar da kötü olmadığı açısından çok iyi bir örnek gelelim soruma daha önce hiç iplikle zargana tutmadım burda görünce bi kaç tane zargana ipliği aldım ,fakat nasıl takıcağım hiç kafama yatmadı ,bir arkadaş resim yollamış sağolsun ama o resimdende pek anlayamadım ,sizden ricam ,şu iplik nasıl bağlanır ayrıntılı olarak bi anlatırmısınız ,eğer resimde olursa duacınız olurum Cevap vericek herkeze şimdiden teşekkürler ; herkeze bol ve keyifli avlar ...
Zargana ipeği küçük bir çile şeklinde,o çileyi direk klipse bağlayıp tekne ardından sürtüyorsun. kıyıdan atarsan topa bağladğın bedenin ucuna bi klips tak ona da ipeği. zira eğer kıyıdan ipekle tutabilirsen (ki ben burada ipikle kıyıdan atçekle tutan kimse görmedim. bunu bir genelleme olarak söylemiyorum,sadece benim sahilim için) birkaç balık sonra o ipek bazulur yenisiyle değişmek ister...
Çok teşekkür ederim şimdi anladım ya ben sürekli o ipek açılcak ağ gibi bişey olucak diye kuruyorum kafamda o yüzden anlayamamıştım nasıl bağlıyacağımı. Çok teşekkür ederim ,umarım kıyıdan çekebilirim çünkü bi 8 tane falan aldım boşa gitmese bali internetten aldığım için kargoyu ödemişken ne gördüysem işime yarayan alıyım demiştim de
ben kendim bi takım yaptım beden 1 mt galiba 0,20 misinadan altına iki tane siyah çapraz iğne bağladım hırsızlı takım oldu 1. olarak ben bu iğnelerin no sunu bilmiorum ama yaklaşık olarak 1 buçuk santim uzunluğunda bu iğneleri kullanmamın bi sakıncası varmı? 2. olarak bu iğnelere midyenin dudak kısmını yani kurda benziyen kısmını iki iğneyede ayrı mı takıcam?
1. o iğneler çok büyük,no 7 iğne yeterli, hatta ben no 8 kullanıyorum. 2. ben o yemi hiç kullanmadım,ama tavuk gğsünü liflerine kurt gibi incecik kesip tek olanak her iki iğneye tak.
Ben istanbul üsküdarda zargana ipeğiyle kıyıdan zargana tuttum bulunduğunuz bölgede zargana varsa ipekle tutma şansınız oldukça yüksek, ayrıca misinanın ucuna klips takmadan direk misinanın ucunu ipeğe bağlayarak kullanmıştım, rastgele
bekirim yapalım bir zargana operasyonu ama benim gözlemlerim sonucu kadıköyde daha çok rahat çıkıyor bu zargana bence kadıköy daha verimli gibi sevgiyle kal
Aga bugüne kadar üsküdar,kartal ve izmit marinada zargana yakalama imkanı buldum. üsküdarda ipekle tuttum, kartalda kaya kurduyla, izmit marinada ise ölü tekenin içini kullanarak. üsküdarda ve kartalda yakaladıklarım izmit marinada yakaladıklarıma göre çok küçüktü. benim düşüncem ya istanbuldakiler küçük ya da büyük zarganalar tekeye geliyor o yüzden operasyon yapacaksak ya teke bulalım ya da izmit marinaya gidelim benim aracım yok bir araç ayarlarsan bir haftasonu operasyonu yapabiliriz
organizasyon düzenliyoruz furkan aşağıdaki linkten takip edebilirsin. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=21784