8 eylül ustalarla büyük bulusma !

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    begendinize sevindim Muvaffak agabey :)

bu sistemi bende izledigim balikçilik programlarinda ve forumda görmüstüm sadece. birebir tecrübe edince çok etkili bir sistem oldugunu gördüm. bundan sonra da bu sistemi muhtelif meralarda kullanabilirim.

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tesekkür ederim Isa abi :)

bir atasözümüz var. her horoz kendi çöplügünde öter. bu ustlari bogaza götürünce tabi ki ilk etapta sudan çikmis balik gibi olurlar. aynisi siz bogaz balikçilari için de geçerli. sizi de o adamlarin ustasi oldugu meraya götürseler bogazda kullanilan sistemlerle ayni pozisyona düsersiniz.

bu adamlar baligi yemek için tutmuyor. bunu bir hobi, bir spor olarak görüyorlar. aslinda bu konuda çok cümle kurulur, çok sey söylenir fakat uzun uzadiya yazmak istemiyorum. insallah yakin zamanda Türkiye'nin tamami da bu bilince erisir.

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Roy, bence güzel bir deneyim olmuş. Debelenerek yakalanan balık daha kıymetli, boşver gayet keyifli bir rapor olmuş. :D

Nice güzel avlara, rastgelsin... :)

4. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Sana tamaman katılıyorum roy, zaten aradaki çelişkiye dikkat çekmek istemiştim;)

5. AH-TAPOT

AH-TAPOT Mersin

İyi bir deneyim olmuş tebrikler :)

6. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sevgili roy,cam gibi lüferleri:hungry: ,sudan yeni çıkmış palamutları:hungry: ,masmavi sırtlarıyla ışıldayan uskumruları:hungry: ,sarıkanat istavritleri :hungry: geri salmak ,medenilik ,bilinçlilikse kalsın almayalım.:) :) :)
    Seine nehrinin suyundaki kızılkanadı,çapağı salmak kolay, Boğazdan tutmuşun balığı taze taze...

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

sagol Volkan kardesim :) tabi 4metre sapli bir kepçenin eksikligini görüntü itibari ile hissettim :D kepçelemeye debelenirken dedigim gibi iki balik da igneden kurtuldu.

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkür ederim Hüseyin daha neseli avlar sizlerin olsun

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sevgili Fatih agabey, dedigim gibi bu konulara pek girmek istemiyorum. medenilik tuttugu baligi geri birakmakla olmuyor malesef. tuttugu baligi geri birakan da sirf bunun için medeni olmuyor veya tuttugu baligi alikoyan bunun için medeniyet yoksunu olmuyor.

ama evet bu bir bilinç meselesidir. özellikle de tatli su için. tatlisuyun ekosistemi daha hassastir. ag atarak baliklari toplamak, yanlis balik asilamak, düzensiz yapilasma, suya kirli atiklari birakmak vs gibi sebeplerden en çok iç sular etkilenir.

kimseyi tuttugu baligi salmiyor veya saliyor veya birazini salip birazini sakliyor veya her tuttugunu alikoyuyor diye elestirmek benim fikrimce dogru degildir. kurallar ve kanunlar çerçevesinde eger bir limit asimi olmussa elestiri tabi ki herkezin hakkidir.

ben tatlisuda çapak ve kizilkanat hariç 95cm yayini, 10lar 20ser levrekleri, 20cmlik sudaklari da salmisimdir. tuzlu sudada istavritin boyu tatmin etmediginde olta atmamisimdir, kirlangiçlari, dil baliklarini, uskumrulari dahi yerine göre salmisimdir. ha bu durum benim medeni oldugumu göstermez. zaten benim öyle bir iddiam da olmadi.

dün genç bir arkadasimizin raporunu okudum. kisa zamanda avladigi 3 adet balikla limitini doldurmus ve avcilik hizini alamamisti. sonuçta bu durumu tuttugu baliklari geri suya salarak zevke çevirmisti. sabah 6da o arkadasimizi avlaga birakip geri eve dönen babasina ve temizlik yaptigi için baliklari yeteri kadar fotograflamasina izin vermeyen annesine, evlatlarinin bilinçlenmesine ve hobisini tatbik etmesi için sagladiklari imkanlardan dolayi binlerce kez dua ettim.

simdi mesajiniza gelecek olursak. her baligin yanina tabak önünde elinde biçak çatal oturmus smilie koydugunuz için üzüldüm. malesef ülkemizdeki oturmus genel kani budur. benim algimda mesajiniz da bunun bir özeti gibi durdu.
    evet Türkiye'de balik avciligi aksam eve balik götürmek için yapilir. bütün çaba ve ugras bunun üzerine kurulmustur. ( aksi sekilde avlanan balikçilari tenzih ederim ). bizim insanimiz sabah baliga gidip aksam eli bos döndügünde kendini beceriksiz hisseder.

umurumda bile degil ben bu sekilde balikçiliktan zevk aliyorum. herkez nasil zevk aliyorsa öyle avlanir. ister gider her tuttugunu salar, ister bazen salar bazen tutar, ister her tuttugunu kovasina atar.

10. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
  11. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    mitchell tele spin; mistrall carp feeder,jaxon xt pro
    Favori Makine:
    shimano alivio,spro passion 730,banax,mistrall carpmax,okuma trinity,albastar,
    En İyi Avı:
    Aynali sazan 4.5kg,Baltik Morinasi 4 kg
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=44453

ben bu sistemi gecen kis bandirmada denedim :))))) pek ise yaramadi :))))

feeder sistemi ozellikle sazan ve benzeri balik avciligindq dip oltasi olarak kullanilan en gecerli sistem burda polonyada. samandirali sistem harici dip oltasi atan herkes bu sistemi kullaniyor...

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    cidden çok etkili bir sistemmis Serhat :)

ben daha önceden bu kafesin içine koydugum malzemeyi kartopu seklinde suya atiyordum. tabi ötesine berisine düsüyor sarfiyat çok oluyor. bu sistemde hem yemleme olayi kolaca halloluyor hem de sarfiyat oldukca az oluyor.

dün ögrendigime göre bu avciligin da iki tipi varmis. biri yer markalama. sürekli ayni noktaya atarak baliklari oraya toplamayi hedefliyor. digeri çapraz atis. atilan bölgede bir nokta seçip onun sagina, bir sonraki sefer soluna, üzerine ve alt kismina denk getirerek nokta atislar yapiliyor. bu ikinci teknik daha çok trofe için kullanilirmis. ufak baliklar yemin bol oldugu noktaya hucum ederken büyük baliklar daha temkinli sekilde onlari uzaktan seyredermis.

13. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Tebrikler Roy...Güzel bir tecrübe olmuş.

Ekim'de iş için bir haftalığına Paris'de olacağım. Malzeme bakabileceğim 1-2 mağaza önerebilirsen çok sevinirim.

14. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sevgili roy,elde çatallı smile lar espri yaptığımı vurgulamak içindi,senin fikrini çürütmek,hayal gibi göstermek gibi bir amacım yoktu.Balık yemeyi severim,pişirmeyide severim,fakat balık yemek için balık tutma amacım hiçbir zaman olmadı.Sırf bu amaçla bu hobiyi yapanlarında çok kısa sürede bu işten sıkılıp,başka hobilere yada hobisizliğe yöneldiklerini gördüm yıllar boyu.
    Ancak,çok uğraşlı,sportmenlik içi yapılmış avların sonucu tutulmuş balıkların,sofrada yenirken ikincil hazlar verdiğinede inanırım.Amatör limitleri de bu amaçla vardır zaten.Limitler bir ailenin bir yada iki öğünde tüketebileceği(yada aile dostlarımızla birlikte ) ölçülerdedir.
    Çoğu avdan eliboş dönerim,balık tutmadığımdan değil.Balık azdır pişirmeye değmez geri salarım,Ebatları itibariyle lezzetli olmayacaklarını bilirim(bazen çok büyük balıkta olur bu) yine salarım.Mevsimi değildir derim salarım.Ama lüfere çıkmışım,üç dört tane 30-35 cm lik balık tutmuşum,onları biblo gibi sever,denizde ayıklayıp ezmeden,hırpalamadan en taze haliyle mutfağa nasıl ulaştıracağımın hesabına da girerim.
    Bohçacılıkla,sportmenlik ince çizgilerle ayrılır bir çok noktada,kendimi bohçacı hissettiğim anlarda olmuştur uzun yıllar içinde.Belki,bu duygudan tam anlamıyla sıyrılmanın yolu tutulan balıkların tamamının suya iadesiyle mümkün olabilir.

Seni üzdüğüm için üzüldüm,amacım bu değildi.Ayrıca 20 yıl önce trt 2 de yayınlanan histoire de la nature(fransızcam yok,yanlış yazmış olabilirim) adlı muhteşem fransız belgesel programında gördüğüm bu avlanma yöntemini,işin ustalarıyla yaşamış olmanı kıskanmadım dersem yalan olur.O zamandan kalan bir hayalimi gerçekleştirdiğin için çok şanslısın.
    Biz 20 yıl önce yaptığımız hiçbir avı,bu gün yapamıyoruz(özellikle iç sularımızda).Hatta her geçen yıl bir öncekini aratıyor.Adamlar bu gün dahada iyisini avlıyorlar.
    Rastgelsin kardeşim,doğru yoldasın...

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkur ederim Bora.

tatlisu için guzel malzemeler bulabilirsin. özellikle silikon standlari çok genistir. spin kamis ve makine çok asiri çesitli biçimde bulunmaz genelde siparis üzerine getirtir magazalar fakat ellerinde her daim shimano daiwa abu garcia mitchel gibi markalar bulunur. sahte ürün falan kesinlikle olmaz gönül rahatligi ile alisveris yapabilirsin. assagida parisin içi için birkaç adres yaziyorum. gerekirse banliyölerden de alisveris yaptigim birkaç magaza var onlarin adreslerini de veririm.

pacific peche : Cours Saint-Emilion paris

philip peche : 145 Rue de la Croix Nivert paris

dechatlon wagram : 26 Avenue de Wagram paris

sudden wake : 22 Rue Paul Bert paris

16. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    herşeyiyle eğitici ve bilgilendirici bir paylaşım olmuş :) senin içinde böyle değişik şekilde avlanmak ilerisi için bir tecrübe olmuştur;)

bizim meşhur ata sözünü hatırlat arkadaşlarına yakında BOYNUZ KULAĞI GEÇER de şimdiden haberleri olsun;)

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkür ederim Mustafa abi. insallah bir gün bu adamlar kadar iyi bir avci olabilirim :) ben magazadan kurt almistim, bunlarin kullandigi kurtlar benimkilerin 3 kati irilikteydi. ismi nedir bunun nerden bulurum diye sordum, bulamazssin sen yetistireceksin dediler :D evvelden alip bir ay kadar dolapta bekletiyorlarmis, kurt irilesiyormus. bizim hanimin buna okey verecegini tahmin etmiyorum :D

18. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Teşekkürler Roy... Hepsini not ettim.

19. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    gördüğüm kadarıyla kafes ufak. bu sistemin biraz benzeri bizde kullanırız gölde biz yayın içine ekmeği sıkıştırırız (artık ne zaman dağılırsa) hemen üstüne mısır veya solucan takarız. ekmeğin yerine küspe de takılır fakat o kolay kolay dağılmaz. biilmiyorum biliyormusun bilmiyormusun

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yayli sistemi de biliyorum Ilyas. Burda kullanilan hamurun yogunlugu fazla degil. Biraz nehir kumu, galeta unu, kahvaltilik gevrek, haslanmis misir, bugday unu, kullanilan kurttan bir avuç, hazir boili vs ufalayip içine katiyoruz. Su ile karistirip kafesin içini tutacak kivama getiriyoruz. Kafesi kovaya daldirinca karisim kalip gibi oturuyor icine.