Amanda amaaan bakın kimler gelmiş :)Unkapanı Köprüsü 03.11.2014

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında cakall tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Resmen cipura yahu. Tebrik ederim. Halicte bir gun cipura tutulacak deseler psikolojik sorunlari var herhalde diye dusunurdum

2. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Aret, yanılıyorsun. Öncelikle konumuz olmamakla beraber Burhan abiyi tanırım ve dediğini yapacak birisi değil Senin tanımıyor olman ve durumdan şüphe duyman anlaşılır ancak senin seviyende balık bilgisi olan birinin bu rapor hakkında şüpheci yaklaşırken daha dikkatli davranması gerekirdi diye düşünüyorum:
    1) Çiftlik balıkları ile doğal çipuranın en net ayırt edici özelliği olan balıkların pul dizilimlerinin çok düzgün olduğu görülüyor. Yine deniz çipuralarında görünen yeşil/zeytuni rengi bu balıklarda da görebiliyorsun. Eğer balıklar çiftlik çipurası olsaydı gri/kurşuni bir renk görürdün. Balığın karın bölgesinin düz denebilecek kaviste olduğu görülüyor. Çiftlik çipuraları aşırı beslenmeden kaynaklanan yağlanma ile bu bölgede bariz bir şişlik olur.

2)Marmara Denizi son yıllarda nadir görülmekle beraber çipuranın doğal yayılım alanlarından. Kaldı ki, özellikle bu sene Kuzey Marmara'nın birçok bölgesinden verimli çipura alındığı bilgisi mevcut.

Senin dediğin gibi olsaydı, raporu açan kişinin böyle bir fake fotograf oluşturabilmek için tezgahtan o boyda deniz çipurası alıp fotografa koyması gerekirdi. Bugüne kadar İstanbul'daki hemen hiçbir tezgahta fotograftaki boylarda deniz çipurası görmedim.

Tüm bunları bir araya getirdiğinde bu fotografın fake olma ihtimali çok azalıyor. Gerçekten fotografta kuvvetli bir şüphe bulunsaydı, tavrını anlayabilirdim ancak bu fotografta inanılmayacak bir durum ben göremedim.

3. zagor61

zagor61 Murat KILIÇ

Favori Kamış:
    Lineaeffe Seamaster 420, Daiwa Crossfire 2,40, Shimano Alivo 360
    Favori Makine:
    Penn Affinity 7000, Ryobi Appower 8000, Shimano catana 4000
    En İyi Avı:
    40 cm Baltabaş Karagöz
    Balıklar çupra. Bu haziran ayında dip eşkina takımıyla bulunduğum bölgede bende 2 adet yakaladım.

Burda enteresan olan çupranın hamsiye gelmesi, ama bu beni şaşırtmadı. Benim avlandığım bölgeye yakın bir yerde avlanan bir arkadaş bir bir hafta önce lüfer takımıyla 1 adet çupra almıştı. Face de Büyükçekmece olta balıkçıları gurubunda görebilirsiniz.

İnşallah Marmara denizinde yasaklar biraz daha genişletilir ve düzenli denetleme yapılırsa bir bu balıklardan çok daha görürüz.

Herkese rast gelsin.

4. cakall

cakall Burhan Sait

Hamsi filatoya geldi. Yalnız zoka değil Gezer kurşun 4 nunara hırsız takıma normal zoka ve 3 lü asansör atanlar dün pek verim alamadı. Gezer kurşunlu takım suyun altında çok hareketli. Ara ara oltayı küçük haraketle ile aksiyon veriyorum.

5. cakall

cakall Burhan Sait

Emre teşekkür ederim. Hiç aklıma bile gelmez böyle bişey. Ayrıca hayatımda ne balıkçıdan çupra aldım nede bir yerde yedim. Ekstra bir şey çıkmaz ise bugün tekrar gidecem eğer denk gelirse videoya çekerim artık :)

6. Plankton

Plankton Salih

Tebrikler :) Birde sardalye fileto deneyin, bulunduğum yerde (İzmir) sardalyele güzel av veriyor çupra :) Rastgelsin reeling

7. berkayonder

berkayonder onder

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    EŞKİNA (PROFİLDEKİ)
    cupranın ufağına lidaki derler diye biliyorum.ispendek değil

8. cakall

cakall Burhan Sait

Özellikle Lüfer için Aliço beyde sardalya dedi ama balıkçılarda bulamadım. Sanada rastgelsin.

9. cakall

cakall Burhan Sait

Valla köprüdeki bir abi dedi. Çupra kültürüm yok tutmadım alıpta yememiştim. Nasip işte geldi beni bul yede tadıma bak diye :)

10. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Emre sen tanıyorsan dediğin gibidir sonuçta dediğim gibi arkadaşı tanımıyorum ve sadece gördüğüme göre yorum yapıyorum. Ayrıca raporlayan arkadaşın balığı çipuraya hiç benzemeyen ispentek, yani levrek yavrusu adıyla raporlaması kendisinin konuya çok uzak biri olduğu izlenimini yarattı bende. Bildiğin gibi balık türlerine çok meraklıyımdır, İstanbul çevresinde olmayacak yerlerde avlanıp nadir balıkların peşinden koştuk. Sarpa, melanur, mercan ve daha bir çok tür yakaladık, raporladık. İstanbul'da çipurayı ise ne gördüm ne duydum. Marmara'da raporlanan çipuraların hiç biri İstanbul'un bu kadar içinden çıkmış değil. Ona da sinarit gibi, uskumru gibi eskiden İstanbul'da olup da artık olmayan balıklar gözüyle bakıyorduk. İstanbul'da çipura yakalanmışsa bu herkesten çok benim ilgimi çeker, çünkü gerçekten olağanüstü bir durum. Hamsi gibi bir yem takarak hem çipura, hem sarıkanat, hem palamut yakalayacak bir takım kolay kolay düşünemiyorum. Böyle bir av yapılırsa av yerinde balığın canlı fotoğrafları, kullanılan takımdan yemin takılışı hakkında detaylı bilgi gerekir. Tabii ki böyle bir mecburiyet yok ama dediğim gibi raporun da bu haliyle bana göre hiç inandırıcılığı yok. Sen tanıdığını söylemesen hiç inanmazdım, şu anda oldukça şaşırdım ve sevindim. Umarım devamını da görürüz.

11. achills

achills Murat Tunalı

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kofana,kalkan,kırlangıçlar
    4-5 sene önce Avcılar da kayınpederime yemli canlı tekeyle avlanırken 5 adet çipura gelmişti.Görünce çok şaşırmıştık.Sonra bir daha denk gelmedi.Deniz süprizlere açık :)

12. cakall

cakall Burhan Sait

Aret Bey dediklerinde haklısın ama raporda çupra sandığımı oradaki yaşlı bir abinin ispenek olduğunu söylediğini. Trabzonluyum büyüme kültürümde hamsi palamut mezgit var bunları yiyerek büyüdüm. Balık tutmaya başlayıncda tatlı su balıkları ve denizde istavrit palamut çinekop arada mırmır tuttum. Çuprayı ne alıp yedim nede yakaladım. Haklısın balık yakalandığında resimlemedim ama valla bir anda çupra gelince hiç aklıma bile gelmedi.

13. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Kusura bakma ben de foruma zaman zaman giren trollerden olduğunu düşündüm, eskiden olmuştu böyle şeyler. Sonuçta ben de çiftlik çipurası ile deniz çipurasını kolay kolay ayırt edemem. İstanbul'da bu balığı hiç görmedik, zaten şaşırmamın da asıl sebebi bu. Gerçekten çok sevindim bu ava. Umarım tekrar yakalar ve raporlarsın bizlere.

14. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Şaka gibi yahu yemin ediyorum şaka gibi :)
    Biri gerçekten banada dese haliçte çupra çikacak diye! atin derim bunu timarhaneye :D
    Buyrun arkadaşlar ben çok çupra tuttum raporlarim altta :p

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=60016
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=56302

Ve bunlar kaçkın falanda değil bildiğiniz deniz çuprasi has orjin. :)
    Yemin ediyorum ağzim açık kaldi ve çok mutlu oldum :)
    Zira çupranın tadını çok severim ve bu mevsimde yağlanmiş lokum gibi eti vardir.
    Tebrikler rastgele.. Devamini dilerim..

Not: Halen şoktayım :p

15. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Harika avınız için tebrik ederim, balıklar çipura bizde marmarada çok tutarız yazları, haliç de karagöz barbun mırmır çıkıyor çipuranın çıkması neden olay yarattı anlamadım. Hamsiye hemen her balık geliyor, biz marmarada teke ile yakalarız.

Buradan göz atabilirsiniz.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=58931

16. emreseven

emreseven Emre

Tebrikler, yaptığınız av gerçekten şaşırtıcı.Halicin dibi tamamen midye kaplı olmasından ötürü çipura olması doğaldı,ancak henüz o kadar temizlendiğini düşünmüyordum.

Denizlerimizle ilgili yapılan çalışmalar bir kaç sene daha sürdürülürse, sanırım çocuklarımız unkapanında kofana,levrek,boğazda kılıç vs tutacaklar.Çalışmalar işe yarıyor görünen.

Raporunuz bence son zamanlarda gördüğümüz en faydalı rapor.Hatta abartmış olmaz isem,ana haber bülteninde yer alması gereken bir haber.

Tebrikler tekrardan.

17. emreseven

emreseven Emre

Bu arada birileri gelip,'zaten haliç çupra kaynıyordu.Biz kiloluklarını tutardık,sizde tutarsınız yeterki oltanız iyi olsun' gibi söylemlerde bulunmaz umarım :)

18. vayacon

vayacon Gürel

Dünya tersine döndü valla, haliçte çipura, ege de lüfer coştu :)

O bölgede avlandığım dönemde çevrede çipura yakalayan hiç görmemiştim. Umarım bu iyi bir işarettir ve bölgenin temizlendiğini, balıkların yeniden meralara döndüğünün işaretidir...

Tebrikler güzel avlar dilerim.

19. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    tebrikler ellerinize sağlık öncelikle birşey sormak istiyorum nasıl bir takım kullandınız zoka ile mi aldınız veya klasik çinekop takımı olan üçlü takımla mı aldınız

20. accuman

accuman mustafa kamil coşkun

Favori Kamış:
    OKUMA..
    Favori Makine:
    OKUMA-LİNEAEFFE....
    En İyi Avı:
    LEVREK..11.7 KG..
    HİÇ ŞAŞIRMAYIN....

50 Lİ HATTA 60 YILLARIN SONUNA KADAR SARAYBURNUNDA ÇUPRANIN AĞA BABASI ALYANAK ÇIKTIĞINI RAHMETLİK USTAM ANLATIRDI.....10-12 KİLOLÜK ALYANAKLARI TUTTUM DERDİ....ŞİMDİ 4 YIL ÖNCE GEMLİK-NARLIDA 750 GRAMLIK TUTTUM AMA BU GÜN GECE ÇİNAKOPA MANTARLI ATANLARIN OLTASINA GELDİĞİNİ ÖĞRENDİM....HATTA BALIĞIDA GÖRDÜM..350-400 GRAMLIK BİR ÇUPRA BU GECE BENDE OLTA ATTIM TAVALIK ÇİNAKOPUMU ALDIM ..YİNE BİR ARKADAŞIN OLTASINA DENK GELMİŞ....İYİYE ALAMET BUNLAR.....YETERKİ SAHİP ÇIKALIM.....UFAKLIKLARI YOLLAYIP SEN GİT DEDENİ YOLLA GİBİ,.....RASTGELE SEVGİLERİMLE.....:thumb: :thumb: :thumb: