Amanda amaaan bakın kimler gelmiş :)Unkapanı Köprüsü 03.11.2014

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında cakall tarafından paylaşıldı.

1. sezgindavulcu

sezgindavulcu sezgin davulcu

Tebrikler Burhan Sait bey güzel bir av gerçekleştirmişsiniz afiyet olsun.Yorumlarda bu duruma inanmak istemeyenlere itibar etmeyiniz.Deniz avında ne zaman hangi balığın yakalanacağının garantisini kimse veremez.İnsan kısmeti ne ise onu yakalar.Ben ilk balık avına başladığım zamanlar ve yakın zamanki avlarımda dahi istanbulun farklı bölgelerinde farklı yemleri çok denedim ve kullandım.Ben çapariyi hiç sevmem her zaman yemli avı tercih ederim.Balık hayvanını sahte yemle yakalamayı kendime hiç bir zaman yakıştıramadım.Belki sizlere tuhaf ve komik gelebilir ama salam,sucuk,sosis,tavuk eti ve ciğeri,değişik büyükbaş hayvan sakatatları,toprak solucanı vb gibi elime ne geçtiyse deniz avlarında deneyip kullandım.Çok komik gelebilir ama hepsindede kimi zaman az kimi zaman 10 kg lık yoğurt kovası dolu balık yakaladığım zamanlar oldu.Marmarada Çupra hiç yakalamadım ama fleto tavuk eti ile çok sarıkanat,çinekop yakaladım.Salam,sucuk,sosis v.b gibi gibi etlerle izmarit.mezgit,iskorpit,istavrit,ispari,eşkina,zargana gibi bir sürü balık yakaladım.Ben kesinlikle inanmıyorum balıkların yem seçtiği mevzusuna.Yaklaşık 20 seneyi aşkın amatör olarak balık avına gidiyorum.Benim şahsi görüşüm balık açsa her an her yeme atlayabilir.Her zaman farklı yemler deneyip kısmeti aramak gerekir bence.

2. katilhamsi

katilhamsi Kadir

Favori Kamış:
    LINEAEFFE IM CASTING SURF 390cm 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Compressa CP 65
    En İyi Avı:
    Gomit
    şaşırtıcı gerçekten, demek ki güzel şeyler oluyor haliç de tebrik ederim Burhan ağabey...bu arada perşembe akşamı orada olabilirim...

3. byblack

byblack Mustafa Burak ARIK

Favori Kamış:
    TrioRex 430-3P Lineaeffe Extreme VIP-430-180 FladenMax Total Flexx 40-80 Helios270-20-50/240-15-45
    Favori Makine:
    Helios 35 HGX OkumaV80Sa, Raw II 65, Raw II 55 Shimano New Elf 3000SDH
    En İyi Avı:
    4.870 Kg Sudak / 8.220 Kg Sazan / 13.400 Kg Yayın
    Maşallah ;-) bi denizi gorsem her anı değerlendirilir, fevkalade imrendim, daha nicelerine rasgele e

4. cakall

cakall Burhan Sait

Kusurluk bişey yok ben unuttum bile.
    Dün uğradım köprüye, Pazartesi akşam saat 19'dan sonar 5-6 kişi almış. Hatta dün sırf Çupra için gelenler bile vardı

5. cakall

cakall Burhan Sait

Emre Bey hiç tutmadım yemedim de. Ama dün köprüye uğradım pazartesi akşamı benden başka 5-6 kişi daha hamsi ile almış.

6. cakall

cakall Burhan Sait

Haklısın haliçte benim bildiğim tutulanlar/ mırmır, kefal, mezgit, izmarit, karagöz, istavrit, çinekop, palamut, kefal ee şimdide Çupra eklendi :)

7. cakall

cakall Burhan Sait

Teşekkür ederim. Haberciler arada sırada uğrar Unkapanı köprüsüne ama denk gelmedi :)

8. cakall

cakall Burhan Sait

Öyle biri çıkmaz 15 senedir orada avlanırım derse ilk karşı çıkanlardan bir ben olurum :)

9. cakall

cakall Burhan Sait

Teşekkür ederim. Sanada güzel avlar.

10. cakall

cakall Burhan Sait

Nusret Eylül 15 den beri dişli için gidiyorum. Neden bilmiyorum dişli istavrite hemen hemen hiç bakmıyor. Ben klasik üçlü asansör takımı kullanmayı sevmiyorum. Zoka ile daha zevkli oluyor. Ama zoka da da hamsi durmuyor. 10 gün önce 2 yan tarafımda eskiden beri tanıdığım bir büyüğüm takır takır balık çekmeye başlayınca yanına gidip ne ile aldığına baktım. Ondan kopye çekerek takım yaptım. Akşam unutmaz isem resmini çekip eklerim Ama kısaca yukarından iğneye doğru anlatim.
    Küçük fırdöndü 20 cm 40'lık misina fırdöndü. 2 fırdöndü arasına 20 gr gezer kurşun. 1 metre 0,25 misina 2 tane 4-5 numara iğne (hırsız).
    Bu takım rüzgarda iş yapmıyor.

11. cakall

cakall Burhan Sait

Mustafa abi Mahir amca da eskiden çıktığını belirtti. Güzel bişey, Marmara öldü diyenlerin tekrar düşünmesini isterdim. Kovama yaşama şansı olan küçük balığı hiç koymadım. Tuttuğum bölgedekiarkadaşlarıda hep uyardım balığın cinsi önemli değil. 3-4 sene öncesine kadar Unkapanında mırmır tek tük çıkardı tutan ne olduğunu bilmez (benim çuğrayı bilmediğim gibi :))iğneden çıkartmaya korkardı. Ama şimdi insanlar dişliyi bekler gibi Mırmır
    sezonu gelsede mırmır alsak diye gün sayıyor. Çeşitlilik çok güzel inşallah diğer birçok şey gibi bununda içine etmeyiz.

12. cakall

cakall Burhan Sait

Teşekkür ederim. Sen tam bilim adamı gibi çalışmışsın :) her türlü deyney yapmışsın :) tebrik ederim.

13. cakall

cakall Burhan Sait

Teşekkür ederim. Problem çıkmaz ise Perşembe bende gitmeyi düşünüyorum. Olurda gelirsen ben genellikle yoğunluk olmaz ise unkapanı boğaza bakan tarafta köprü kapanacağı zaman yolu kapatan açılır kapanır demir var. 5 veya 6. sokak lambasının oralardayım. Malzeme zaten İlyas abi var ona sorarsan Burhan buradamı direkt gösterir. Görüşmek üzere

14. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    Çipuranın kralını tutmuşssun abim dip balıgıdır kullandığın merada sülünez ve karides ile hırsızlı dip oltası yap devamı varsa gelir

15. istavrit

istavrit Boğaç

Samatya Ustalarının mevsimine ve havasına göre İstanbul 'da neler çıkarttığını anlatsam diliniz dolanır ;)

16. cakall

cakall Burhan Sait

Akın Köprü üzerinden atıyorum. Dip atma şansı şuan zor (dişliden dolayı) ama dişli sezonu kapansın ilk işim bu olacak. Devamı vardır herhalde benden hariç 5-6 kişininde pazartesi aldığı güvenilir kaynaklardan duydum. Demek Mırmır gibi yuva yaptı yada yapacak.

17. cakall

cakall Burhan Sait

İnanırım özellikle çupradan sonra :)

18. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Ben de büyük şaşkınlık içindeyim..Bir dahaki örnekte kesinlikle canlı canlı foto ve video bence farz oldu..Herkes böyle bir habere çok sevinmeli..Bakalım daha nelerle karşılaşacağız..Tebrikler

19. cakall

cakall Burhan Sait

İnşallah birdaha denk gelir. Direkt videoya alacağıma emin olabilirsin :)

20. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Burhan Abi tebrikler... Facebookda bugün bir gruptada gördüm...Daha önceleride anadolu yakasında aldıklarını duymuştum. Avınız daim olsun..