Selman abi geçen sene çengelköy tarafında iskeleden bir abinin gece eşkina aldığını görmüstüm ve baya iriydi.Kayalık falanda değildi şimdi aynı noktadan bende av yapıcam ama tecrübesiz olduğum için şuan çıkarmı çıkmazmı bilemiyorum.Evet dişli balıklar trend bu aralar ama eşkina çıkmazmı yani
boğazda eşkina popülasyonunda bir artış var sanırım.. gece yemli takıma(lüfer takımı) yarım kg civarında eşkina geldi.. daha önce ordan eşkina yakalandığını görmemiştim. bence deneyin bu aralar
aslında dip mantarlı takımlarına eşkina gelmesi olağan bir durum ,ben bölge itibari ile yorum yaptım bu eşkina balığı genelde kayalık yerlede teke,yengeç gibi besinlerle iştigal eden bir balık ,ama tadı çok güzel bu sene rize de bayağı yakaladım
arkadaşlar çok yakın bir arkadaşım böbreklerindeki taş nedeniyle şu an tedavi görmektedir.eşkinadaki taşlardan yollama imkanı olan var ise özelden bana ulaşabilir mi? ödemesi karşı taraba ait olacak şekilde kargolanabilir yada posta ile mektup içine koyarsanız çok cüzi bir miktara yollabilirsiniz. ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Bugün k.yalı tellerin bittiği yerin ordan zargana ve dişli denedim tıkyok 3 saat durdum kahveringi yosunlar sarmış bu iyiye işaret değil 88 yılından bu yana bilirim buraları buraları esoes vermekte can çekişmekte deniz malesef çok üzücü eski halini 2000 den öncesini bilen ve çeşitli türleri gören biri olarak bitmiş buralar çok yazık
Bugün sabah kulelıye gittim gezinti ıcın takım satanlardan bırı 2 adet lüfer almış sabaha karşı balıklar canlıydı.aksam üstü bende şansımı denemek istedim sonuç tek vuruş ama balık yok.Yem parçalanmıstı ama dipte cekerkenmı oldu yoksa balıkmı ısırdı onu çözemedim.
buraya sadece rapor okumaya grip bildiği duyduğu yada kendi raporlarını paylaşmayan arkadaşların EGOİST duygularından arınmalarını temenni ediyorum.
aynen katılıyorum,ben paylaşım yapıyorum bana özelden her sorana cevab da veriyorum ama ben sordum mu cvb bile yazmıyorlar,bundan sonra kişiye özel ilgi en iyisi
son iki haftadır yaptığım gibi 5-6 gibi kuleli ye indim. Geçen hafta 5 istavrit almıştım. bu hafta 2 istavrit 2 uskumru geldi iki sefer sürü yaptı sanırım o iki seferde ikişer ikişer çektim. onun dışında hiçbirşey yoktu. yemli atanlar vardı 2 saat kadar onlara baktım. onlara da bişey gelmedi. bir de 3 haftada edindiğim tecrübeyle akşam ezanından sonra balık gelmiyor birde istavrit çaparisi atıp çekerken arada bi ağırlaşıyor bi süre ağır geliyor fakat kıyıya yakın yerde olta hafifliyor. ama her zaman ağırlaşma olmuyor. balık takılıp daha sonra kurtuluyor gibi geliyor. ağırlık olması durumunda çekme yi nasıl bi yöntemle yapmalıyım?
İlerde ağır iken kıyıya doğru hafifliyorsa su basıyordur, tabi ilerde akıntının kuvvetli olduğu durumlarda bu tez geçerlidir..
peki hocam balık çapariye takılıp çapariden kurtulma ihtimali de var dimi? bu durumda balığı hızlı hızlı çekmek mi gerekir, yoksa yavaş yavaş çekmek mi gerekir? ayrıca ağırlaşınca tasmalamaya devam etmek sağlıklı mıdır?
eğer çok ağır kurşun ile yüksek akıntıda çalışmıyorsan balığın oltaya bindiği ağırlıkla birlikte kamıştaki titreşimlerden de hissedilir.. elbette balığın çekiş sırasında dökülmesi muhtemeldir.. oltada sıradışı bir ağırlık hissedilirse ve takım kıyıya yaklaşmaya başladıysa normal bir hızda ve kesinlikle boşluk vermeden sarmak en uygun davranış olur.. aksiyona devam etmek balığı dökebilir..
Dün akşam maltepe küçükyalı arasında 1 adet dişli kandırdım. 3 tanede yem kestirdim. Hep muhabbetin koyu olduğu zamanda sonradan farkettim. Diğer olta atanlardan balık alanlar vardı.
Soner Ellerine Sağlık olsun dahası rasgelsin. Zaten bu balık yokmu ah u balık ya muhabbette ya sigara yakarken su içerken ya bişey almak için uzanmışken geliyor hep maalesef bu zamanlarda kandırıyor bizi. daha bereketlileri olsun inşallah
Ustam teşekkür ederim Bazen bizi izlediklerini düşünüyorum. Balık bizim oralara yavaş yavaş giriyor. Uzun oltada çok güzel haberler gelmeye başladı. Kıyılarsada güzel olacak gibi bu sene. Saygılarımla
tebrikler soner. Yemli avı bu yüzden çok seviyorum. Gözünü bir an ayırmaya gelmiyor. Bazen saatlerce bakarsıon birşey olmaz , bir an oltanın başından ayrılırsın , gümm vuruş olur . Şansa artık tasmaladın tasmaladın bu arada balığı saat kaç gibi aldın ? vuruşlar saat kaç gibi geldi ?