Kurda tenezzül etmiyorsa zıpkınlarız bizde yemek seçen balığı sevmem vururum vallahi teşekkür ederim sabri abicim.
Bugün ; balık yoklama amaçlı Üsküdar sahil şeridini takip ederek Beykoz a kadar gittim. Kanlıca - Beykoz arası hava kararmaya yakın Paşabahçe ve Beykoz Dalyan yakınlarında birkaç büyük tekne ; ava başladıklarını belirten kırmızı tepe lambalarını yakmadan birbirlerine yakın şekilde dolaşıyorlardı. Birbirlerine çok yakın bir şekilde gezinmelerini görünce o bölgede yoğun balık olabilir diye düşündüm. Dönüşe geçtiğimde birkaç tanesi ağı çevirmişti. Tabii ki balık nedir bilmiyorum.
bu sabah maltepe açıklarında onlarca küçük tekne vardı . ne aliyorlardi bilmiyorum ama kucuk bir alanda toplanmislardi. bilgisi olanvarmi
Lufer aliyorlar ozkan abi. Bu arada balikcida luferin tanesi 15 tl idi. Belki 50000 lufer yakalandigi dogrudr.
Özkan abi lüfer alıyorlardı. Bir yakınım 19 adet iri lüfer aldı. Zargana bugün çok çok az oluduğu için fazla balık alamamışlar. Yemi olan bir tekne 80 tane balık almış.
Dun maltepe sahilindeydim 18:00 12:00 vurus alamadim. Ancak yanimizda bir adet lüfer aldilar.baskada alan yoktu.
Bu sabah suyuna Çubuklu'ya gittim, temiz hava dışında bir şey yoktu. Ben sahte ile çalıştım bazı dostlar çapari ile uğraştı, bazı dostlar da dalgıç okulu önünde yemli takılıyordu. Ortak nokta saat 09:00 itibariyle kovalar boştu.
şu anda boğazda lüfer oluşu , meraların boş kalmasına en büyük sebep lüferin popülasyonun fazla olması ,diğer balıklar kaçıyor ve kıyılayamıyor
Oyyyy , içim gitti vallaha. Bizde kıyıdan debelenelim , eve elimiz boş dönelim . Yok arkadaş böyle kıyıdan olmayacak. Tekne şart oldu bize banghead banghead
şileye gitmeye niyetlenmiştim hafta sonu sağlık probleri yüzünden gidemedim ama limanda sabah çok ıyi dişli yapmış haberi geldi.
Marmara kıyısı Anadolu yakası için de aynı şeyler geçerli sanırım balık nazlı veya seyrek diyelim, İstavrit hiç yok desem yalan olmaz sabah kartal-Maltepe arası abartı değil 50 tekne aynı daire içinde dönüyorlardı.Akşam üzeri de kıyılarsa bizlerde nasipleniyoruz.
Haftasonunu neredeyse hep kıyıda geçirdim, Tuzla da oturduğum için genelde Kartal - Tuzla arasını tercih ediyorum, bir iki sağlam vuruştan başka hiç birşey olmadı. Tekneden gelen güzel haberlere baktıkça bende ufak bir tekne alsammı demeden edemiyorum Bir tekne organizasyonu mu yapsak acaba ??? Pazar günü saat 15:30dan itibaren Kartal Pendik arasındaki Veteriner lojmanlarının önündeydim. Ben dahil kimse zargana alamadı. İlerleyen saatlerde çapariye döndük, sadece 3-5 tane geldi o kadar. Bir ara kuşlar kıyıdan oltayı eriştiremeyeceğimiz uzaklıkta denize dalıp çıkmaya başladı, büyük ihtimalle sürü açıktaydı. Taze yem ile dişle denemeleri sadece heyecan yaptıran 1-2 vuruş dışında sonuçsuz kaldı.
Fatih Üniversitesi hastanesinin ordaydim biraz önce bir kisi sari kanat aldi baskada bisey yok. Tik etmedi tiik. Arkadas nerde bu hayvan.
Bayram dolayisiyla memlekete gidecegim icin Bu hafta sonu son avimi boğazda yapacagim.gecen hafta boğazda dişli vardi fakat hava muhalefeti nedeniyle marmaraya döküldü. Su duzeldiyse bugün yarin baligin baslaMasi lazim.
hazirliklar yarin icin tamamlandi kandilliden denemeler yapicam balik olmasa bile yazdan kalma bu gunleri degerlendirmek gerek...umarim yarina guzel raporlarla renklendiririm burayi..Rastgele herkese..
Yunus var herhalde bu zaman maltepede lüfer yapardı kefal tutanları maramara midyesi yiyenleri anlamıyorum pisliğin içindeler devamlı sürekli yiyenler tam kan testi yaptırın lüfer varken ???