Bugün Anadolu yakasında akşama doğru birkaç mırmır aldım. Meraklısına duyurulur. Resim yok da tanesi 250 gr.
Aynı merada bol miktarda istavrit ve "lüfer" alınıyorsa bunu nasıl yorumlamak lazım. Bu türler öyle kardeş kardeş geçinen türler mi Şükrü?
valla kartal olu beyler bu sene kartal paendık hatından bısı beklemeyın kapandı bızım ıcın bu sezon ama ben gıderım sogukta beklerım ayazı yerım bı taraflarım donar ben bundan zevk alıyorum dersenız sıın bılcenız iş busene dıslı beklemeyın
Merhaba arkadaşlar, Bilgiye ihtiyacım var. Kısmetse 2 hafta sonra Üsküdar şemsi paşa camiinin orada gece balık tutacağız. 24:00-08:00 arası açık, ara ara ısınabileceğimiz mekan bilen var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.
güzel yorumlamak lazım. kardeş kardeş tabiki geçinmiyolar birisi av biriside avcı ama sonuçta insan oluna allahın verdiği nimetler avcı avının peşinde bizde onların peşinde idk
Tek Lüfer İşlerin yoğunluğu nedeniyle paylaşma fırsatının şimdi bulabildim. Pazar sabahı uyku tutmayınca soluğu boğazın serin sularında alıverdim. Mekan fazla kalabalık değildi, sanırım balık yoktu. Olsun yinede deneyecek, yeni sahteleri yüzdürecektim. Başladık son moda janjanlı pahallı sahteler ile at-çek yapmaya fakat balık yok. Alan da 1-2 tane limite yakın çinekop hepsi o. Neyse misinanın kopması ile makinaya yeni misina sardım ve yerleşsin makinaya diye son 1-2 atış yapalım dedik, ve sahtelere yazık olmasın diye paslı 1 TL lik en dandik kaşığı taktım ve en uzak atışı yaptım. Dibi bulduk ve 1-2 tur sardıktan sonra stop!! , makina durdu !! aha dedik gitti 150 misina daha, biraz zorlayınca gelmeye başladı ve kafa atışları arttı. O zaman anladım ki bu bir lüfer di. Soruncuzca ve büyük bir sabırla çektik ve işte hepsi bu. Mutlu Son...
Sorumu şöyle düzelteyim: Aynı merada bol miktarda istavrit ve istavritle aynı boyda sayılabilecek lüfer alınıyorsa bunu nasıl yorumlamak lazım?
Nuri abi ben şu şekilde yorumluyorum, oltayı attığın yerde(açıkda), çapari altına takılan yemli takıma lüfer biniyor. oltayı kıyıya alana kadar da çapariye yolda istavrit denk gelirse o biniyor. bazen lüfer yakında oluyor bu sırada eğer çapariye takılmış istavrit varsa, siz çapariyi kıyıya alırken lüfer tarafından dişleniyor ve yarım olarak geliyor vs. forumda bir yorum vardı kimin yazdığını hatırlayamadım. "istavrit, lüferden saklanmak için 40 çeşit kamufulaj uygularmış." Yaradan da mübareğin üstünü koyu altını açık renk yapmış, alttan bakarsan gök yüzü ışığı yansıması ve balığın beyaz tarafından ötürü farkedilmiyor, üstten bakarsan denizin karanlık dibinden, balığın koyu tarafı gene farkedilmiyor.. vs.
şükrü abi tebrikler bence güzel av yapmışsınız, yazılanlara bakılınca uyarılar tabiki önemli ama sizin limitlere dikkat eden biri olduğunuzu düşünüyorum. avlarınız daim olsun. murat bey tebrikler, güzel balık avlaırnız diam olsun.
pazar günü bizim yakaladığımız balıklar bu boydu, yapraktan bile küçüktü, kayda değer balık çıkmayınca avımızı sonlandırdık. bol bol kamışları denedik.
dün öğlen 2 gibi üsküdardan gecerken kovalara baktım 3 5 balık vardı hep kovalarda tabi aksam üstü ne yaptı bilemem. yarın bende denıycem inşallah