güzel şeyler okuyorum. yeni sezon hayırlı olsun, arkadaşlar ve abilerim birşeyler sormak istiyorum, şuan denizdeki bütün balıklar yada genelleme yapacak olursak bir çoğu yavrulama dönemi yani havyardamı, özellikle kalkan, istavrit ve çinekop tutmamalımıyız.
dün kandillideydim, sizden iyi olmasın zafer beyle tanıştım. sportif balıkçılık adına güzel örnekler ve güzel paylaşımlarda bulundu. yunuslar katliam yaptı diyebiliriz, çaça denilen balıklarlar resmen kıyıma uğradı, 10 civarında yunus balığı kandilliyi savaş alanına çevirdi, martılar bayram yaptı, rapora gelecek olursak, hava çok güzel ve güneşli rüzgar 10km civarında ve güneyden 10 lu yeşil çapari 3 kez atıldı. gri kücük rapala 3 kez atıldı ve 1 martı yakanlandı. yaklaşık 30 dk martı ile uğraştık. kıyıya yaklaştırdık balık kovasıyla martıyı yukarı cektik misinam ziyan oldu ama hiç önemli değil. hayvanı sakatlamadan kurtarabildik. eve giderken çubukluya uğradım 2 kişi avlanıyordu yaklaşık 10 civarında istavrit - sardalya vardı. zafer beyin tavsiyesi ile biraz atış talimi yaptım. atış mesafem biraz daha arttı alıştıktan sonra daha da artacağını düşünüyorum. herkezin 23 nisan bayramını kutlar nice bayramlar dilerim.
Bu gün üsküdarda kimi gümüşe olta sallıyordu, kimi istavrite.. merak edip kovalara baktığımda öğlen üzeri bazı kovalarda 10-15 istavrit vardı, balık boyları güzeldi.. ben de bugün beşiktaştan saat 11:00'a kadar 11 adet iri istavrit çektim.. yunus girince balık kesti.. daha iyileri sizlerin olsun.. rastgele..
Bravo valla, ben boğazdan bu kadar balık alamadım.. burnumun dibindeki denizi bırakıp 20 km yol yaptım bir de.. Balıklar sandalla mı yoksa kıyıdan mı alındı?
arkadaşlar dün öğleden sonra kuleliye gittim, 1 kefal yakaladım yaklaşık 20-25 cm yenilmez dediler suya iade ettim. akşam üzeri 6 gibi 3 istavrit birden tuttum ve akşam 7,30a kadar hiç birşey gelmedi. balık ufaktan yapmaya başladı,
Dün Akşam üstü KANLICA daydık.... Çapari denemeleri yaptık hemde baya ince takımlarla malesef sadece bir adet sardalya takıldı... herhalde oda yolunu kaybetmişti. Hava kararınca gittim Dia dan tavuk göğsü aldım iskorpit alalımda Çorba yapalım diye... İskorpite attık ama malesef iskorpitte yoktu...4 adet İri kaya balığı ve 6 adet Gelincik çektik.... ne yapalım bugünkü çorbamız iskorpitsiz olacak.
anadolu feneri nasıldır ? merhaba at-çek avına yeni başladım. h.sonu anadolu feneri'ne gitmeyi düşünüyorum. sizce fenerin altı at-çek için nasıldır ?
bugün kadıköy sahilindeydim olta atan çok az kişi var fakat istavrit çıkmakta abilerim 5li 6lı istavrit alıyorlar
moda sahilini diyorsun kardeşim dimi. acaba en verimli noktası neresi yada senn gördüğün kişiler nerden atıyordu oltalarını
evet moda sahili,oraların yabancısıyım abi hangi tarafında yapar bilemem fotoğraf çekmek için gitmiştim zaten gezmiş de oldum.benim gördüğüm kişiler nerden atıyordu hani ido iskelesi var ya oranın ilerisinden sola dönünce sahil şeridi çıkar oranın 20 metre ilerisi işte.pek anlatamadım sanırım kusurum için affola