estafurullah kardeşim anladım. istanbulda en iyi bildiğim sahil orasıdır fakat balık avı için değil gezmek için. dediğin yer sahilin başlangıcı oluyo ilgin için teşekkür ederim
dün kartaldaydım 15 20 kadar istavrit aldım.Daha fazla alanlarda var 50 lik kurşun kullandım balık açıkta ve dipte.İstavrit-sardalya karışık gelmekte.Sandalla açılan daha fazla balık alır.
bu durumu değerlendirmek lazım kardeşim hihi . uzak atışmı yapıyorlardı birde 40 gram kurşun yeterli sanırım
35 gram kurşun kullanıyorlardı 35 gram kurşunla ne kadar uzağa atabiliriz ki ama o kurşunun ağırlığına göre iyi sallıyorlardı.
pazar günü saat 7.30 - 12 arası doktorlar sitesi önünde sadece ben değil 3 - 4 kişi daha aldı şoklama yapmayı unuttuğumdan 3 rapala verdim ancak anormal akıntı vardı 140 gr adeta sinek gibi kaldı balık çok iriydi dipte ve uzaktaydı,gidecek arkadaşlara bir parmak koruyucu almalarını öneririm ağır kurşun misina ile parmağı kullanılmaz hale sokuyor
sevgili arkadaşlar durumu bir modalı olarak özetleyeyim beni tanıyan tanır şuan moda deniz kulübünün otoparkından saat 19:30 20:30 arası alınan balık iri boy istavrit 20,25 adet alıyoruz daha önceki arkadaşların bahsettikleri yer olan kadıköy mendireğe yakın olan kısımda daha erken balık yapıyo irili ufaklı miktarıda da bizim bulunduğumuz yere göre fazla fakat kayalar rahatsız ve bir bölge dışında çok takılma oluyor gece yemlide gelincik irili ufaklı geliyor gündüz gümüş var ama oda çok ufak bi 15 gün sonra iri gümüş yapmaya başlar balık kıyılamıyor tam anlamıyla açıktan tekneler çok güzel çinekop ve sardalya alıyolar geçtiğimiz 1 haftanın özeti bu arkadaşlar hepinize rast gelsin
Verdiğiniz tüm bilgiler için Allah razı olsun dostlar,şimdi çıkıyorum moda sahillerine uzun saçlı sakallı,oltasında 5li-6lı istavritler sarkan birini görürseniz o benim.reeling
Daha havyarlı değillerdir diye tahmin ediyorum ama 15-20 güne havyarlanırlar. Yine de istavrit avlanacaktır... Önemli olan teknelerin katliam yapmaması. Özellikle boğazdaki amatör avcılık yapanlar en fazla "kumsaldan bir avuç kum" almış olur. Ağ atan tekneler ise o kumsala kepçe ile girenler...Benim görüşüm tabi. Uyarın ve bilgilendirmen için teşekkürler.
Batuhan benim dün tuttuklarımın hiçbirinden havyar çıkmadı bilgine.. genelleme yapmak doğru olmayabilir..
1.5 kilo kadar istavrit tuttum hepsinden havyar çıktı,havyarsız balık tutmamışım,bu durmda nasıl genelleme yapmayayım ki,neyse bu cumartesi de boğazda avlanayım