Anadolu Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Çok güzel av, tebrikler.. kaç gr kurşun kullandınız? Akıntı nasıldı?

2. Kartalbey

Kartalbey Mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M STEELPOWER TELE SURF 450 CM
    Favori Makine:
    850 D.A.M QUICK CALYBER SPIN
    En İyi Avı:
    33cm LÜFER
    KULELİ...
    Sabah 06.00 da iki arkadaş Kulelideydik deniz üstü pislik almış gidiyor...Balık yerine aklınıza gelebilecek hertürlü pisliği çektik bu böyle yürümez deyip atladık arabaya kanlıcaya geçtik.
    KANLICA...
    06.30 gibi kanlıcadaydık mis gibi deniz,bomboş sahil...saat 07.20 ye kadar hiçbirşey yoktu sahilde boştu.Yanımızdan geçen çaycı telefondan rapor veriyordu.Herzamanki gibi Benim güzel iğnelerimle show başladı ve her atışta beşer beşer gelmeye başladı.saat 09.00 kadar orada kalabildik iş nedeniyle...kovamızda tahminen 4 yada 5 kg iri istavrit vardı.Ayrıca çaycı raporları azıtınca sahilde iğne atsan yere düşmüyordu... Dünde orası 16.00 - 19.00 aralığında çok verimliymiş.Geldiğime pişmanım ama iş işte ne yaparsınız.Yeni gidecekler varsa aranızda 15li çapari yapın yunuslar balıkları iyice kıyıya vurdu.Ben gelirken herkes takımcıya gidip 15 li çapari alıyordu.Sadece not: ince takımlar iş yapmadı.KANLICADAKİ BUGÜNÜN ÖZETİ KISACA ŞÖYLE....

BALIK TUTAMAYANI DÖVÜYORLAR....

3. Kartalbey

Kartalbey Mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M STEELPOWER TELE SURF 450 CM
    Favori Makine:
    850 D.A.M QUICK CALYBER SPIN
    En İyi Avı:
    33cm LÜFER
    kusurabakma yanlışlıkla raporu sildim de...

akıntı çok yoktu 100 - 115 le işi çözdüm ama kalabalık olunca araya girenler 50-70 atınca ortalık karışıyordu.:)

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Pazar acemileri bomba zaten, kanlıcada 50gr atıp kaos yaratırlar :)

5. FatalError

FatalError Tamer

Bende gürpınarda avlanıyorum ancak benim gördüğüm balık falan yok orda :(
    siz nereden tuttunuz sakıncası yoksa yer belirtebilirmisiniz?

6. Emin Yıldırım

Emin Yıldırım Emin Yıldırım

Favori Kamış:
    Olta ve tesbih
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Kefal
    Cumartesi günü öğlen saat 2 den sonra Kuleli çoşmuştu,çapariler hiç boş gelmedi ama kıyıda çok pislik vardı.Pazar sabahı 5 te tekrar kuleliye indik,sahil kalabalık tı ama balık alan yoktu.Hemen Vaniköye geri döndük,aman Allahım balık kudurmuş gibiydi,çapariler 5 liden aşağı gelmiyordu ve istavritler epey iriydi.Çapariyi yüzeyden çekince sardalya,dipten çekincede iri istavrit geliyordu.Lakin bu bolluk çok dikkat çekti ve sahil bir anda ana baba günü oldu,tabii balık yakalamakta zulüm.İlk gün iki kişi yaklaşık 5 kg kadar istavrit,ikinci gün saat 8 e kadar iki kişi yaklaşık 3,5 kg kadar istavrit ve sardalya karışık yakaladık.

7. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Bu sabah Kartal Atalar sahilinden sandalla açıldım, 1,5 satte 1 kilodan fazla istavrit, mezgit ve sardalya (karışık) yakaladım. Deniz göl gibi durgundu ve av inanılmaz keyifliydi. Resimleri birazdan paylaşırım :) balıkların hepsi çapariye geldi, çift kamış kullandım.. muhtemelen akşama devam edicem, tadı damağımda kaldı avın..*Biri yeşil diğeri beyaz takım bağlı iki kamışı sandalın sağından ve solundan suya bıraktım, kendi kendine doluyolar, birini topluyorum diğeri doluyor, onu çekip balıkları ayıklarken diğer takım doluyor**kamışın ucu çıldırmış gibi oynuyo.. açıkta istavrit, kıyıda da sardalya ve mezgit.. sardalyalar dev gibi, mezgitler gayet iri, istavritler orta boy.. toplamda 11 iri mezgit, 3 kocaman sardayla ve 30 adet orta boy istavrit.. sadece 1,5 saatte :)

8. 29519

29519

Avcılıktan ziyade toplayıcılık olmuş sizinki.

9. Midnight

Midnight Erhan

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster
    Favori Makine:
    Okuma Distance surf
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Tebrikler. Resimleri bekliyoruz :)

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Gayet güzel avcılık oldu rahat olun, tekne avı böyledir, indir kaldır.. kepçe kullansaydım toplayıcılık olurdu, oysa ben harika takımlar kullandım, hepsini de kendim yaptım.. eğer bu toplayıcılıksa çevremdeki diğer 3 sandal neden herhangi bişey toplayamadı acaba..
    Teşekkürler, resimleri akşam ekliycem :thumb:

11. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Tebrikler Berkan, zevkli bir av olmuş. Tekneden tek kişi çift kamış çalışmak biraz zordur ama heyecanlıdır. Balık bol oldu mu yetişemezsin.

12. cindo

cindo cindo

En İyi Avı:
    10'LU çapari 9 istavrit 1 karabatak
    Caddebostan'dan rapor verebilecek varmı arkadaşlar??

13. vuralturkmen

vuralturkmen vural

Tebrikler Çok Kısa zamanda ÇOk güzel balıklar yakalamışşınız rizeli mehmet abinin sandalına bindiyseniz eğer balıklar o sandalı çok iyi tanıyorlar :)

14. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    yapılan yorum ne anlam taşıyor nerelere gidiyor bence biraz düşünün yaşını başını almış insanlara bu kadar düşüncesizce ithamlarda bulunmak hiç yakışmıyor. ;)

berkan abi ellerine sağlık dün sandal bulabilseydik bizde açılacaktık. resim bekliyorum 4 gözle ;)

15. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    tebrıkler berkan abi anadolu yakasıda iş yapıyor demek artık denemek lazm senın yaptıgın gıbı sandalla ama:)

16. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    sen değilmiydin protesto edelim falan filan arkadaşlar eleştirilere olumlu bakalım hatasız kul yok yaptığız şeyler bir bakımdan doğru olabilir fakat kapsamlı düşünürsek yanlış olabilir ben berkan abiye limitleri aşmışsın demiyorum ama arkadaş tek oltayla yakalasan vuruş zevkini alırdın diye söylüyor olabilir eleştirilere olumlu bakalım eleştiri almak zorunuza gitmesin eleştiri farklı düşüncedir

17. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar herkesin yorumu kendinedir ancak böyle insanı balıkçılıktan soğutan yorumlar yüzünden de insanın rapor paylaşası gelmiyor.. balık havyarlıymış değilmiş, tutulurmuş tutulmazmış bırakın bunları.. biz gırgır değiliz, olta balığına yasak yok, ayrıca bizim tuttuğumuz balık okyanusta damla.. balık tutan tutsun tutmayan tutmasın ama lütfen kimse moral bozacak yorumlar da yapmasın.. ben bugüne kadar kimseye olumsuz bir yorum yapmadım, durup dururken olumsuz yorum yapanda da art niyet ararım !!! canı sıkılan lütfen can sıkıntısını bizimle gidermeye kalkmasın, cevabını veririm..
    Çift kamış ta çalışırım 5 kamış ta.. bunu yapabilmek te kolay değildir, denemeyenler balığın sıkça vurduğu bir ara denesin de heyecanını bi görsün.. ben bu işi seviyorum, balığın da kökünü kurutmuyorum, zaten buna hiçbir oltacının kudreti de yetmez.. bu satırları yazmak zorunda kalmak bile utanç verici !!

resim bekleyen arkadaşlar için resimleri paylaşıyorum.. herkese rastgelsin.. kimsenin şevkinizi kırmasına izin vermeyin.. canınız balık tutmak istiyorsa yasal limitleri aşmamak kaydıyla gidin tutun arkadaşlar..

18. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Teşekkürler, yok Rizeli değil Trabzon Akçaabatlı bir amcaydı, hatta hemşehri oduğumuz için biraz muhabbet ettik (ben de aslen Sürmeneliyim).. tam palmiye çay bahçesinin yanındaki çocuk parkının önündeki sandalcı..

19. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    sağol gerçekten zor ve heyecanlı, birini çekerken diğer kamışın ucunun çılgın gibi oynadığını görünce yaşanan duygu tarifsiz :)

20. Midnight

Midnight Erhan

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster
    Favori Makine:
    Okuma Distance surf
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Tekrardan tebrikler. deniz dediğiniz gibi çarşaf gibi. sabah sakinliğinde eminim çok keyifli olmuştur. kıskandım biraz.