Anadolu Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Bu konunun bu kadar uzaması beni çok rahatsız etti, kimseni kimseden özür dilemesine ya da gerginleşmeye gerek yok, rica ediyorum artık konuyu kapatalım lütfen.. herkesin fikri kendinedir, saygı duyarım ama oltacıya yasal olarak bir engel yoksa (ki yok) ben balığımı tutarım, bunun da popülasyonu etkilemeyeceği ortada.. bunun dışındaki her yorum kişiseldir, o nedenle bunun yanlış olduğunu düşünenler balığa çıkmasınlar ama çıkanlara da tuhaf ithamlarda bulunmasınlar lütfen.. yasalar delinmediği sürece herkes kişisel fikrini kendine saklasın lütfen..

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Uluç Bey özüre gerek yok, ben artık bu sayfada rapor paylaşmayacağım, sayfa sizlerin olsun, ben arada bir girip bakarım o kadar.. tekne balıkçılığında tahmininizden çok deneyimliyim, neyin nasıl yapıldığını iyi bilirim, kendime ait teknem de var.. ben ilk balığımı yakaladığımda siz 1 yaşındaymışsınız.. siz ilk balığınızı yakaladığınızda kimbilir ben kaç yaşındaydım.. neyse bunları hava atmak için yazmıyorum, siz bir yılda benim beş yılda edindiğim deneyimden fazlasını da edinmiş olabilirsiniz bilemiyorum.. sadece bu konunun burada kapanmasını rica ediyorum.. bu gereksiz tartışmalarla sayfa yeterince bloke oldu..

Herkese rastgelsin.. sevgiyle kalın, kavgasız, balıklı ve keyifli günler..

3. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    berkan abiyi eleştirmeden önce onu bir tanıyın ondan sonra eleştiriyormusunuz yoksa özürmü diliyorsunuz siz karar verin ona.

4. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Konu yok yere polemiğe gidiyor ki bence hiç gerek yok..

Ne Berkan Abi'nin toplayıcılık, torbacılık yapacağına inanırım, altı üstü balığa gidemediği günlerden sonra tamamen keyif amaçlı bir sistem denemiş, tuttuğu balık 40 adet istavrit.. Kaldı ki çift kamış sirkülere de aykırı değil, balıkların tamamen havyara girdiğini söyleyecek bir mevsimde de değiliz..

Ne de Uluç Bey'in kötü niyetle ithamda bulunduğunu düşünüyorum.. Amatör avcılık tekniğine dair görüş bildirmiş bana göre..

5. arnetta

arnetta Mustafa SAKIZCI

Abilerim, kardeşlerim şu an tutulan deniz balıklarının (dişi olanların) yüzde 90 ı yumurtalıdır. Aksini iddia edenler tuttukları balıkları temizlerken bunu görebilirler. Daha bir kaç ay öncesine kadar burada tutulan çinekopları eleştirenler şimdi harıl harıl yumurtalı istavrit tutuyorlar. Bir tane yaprak tuttuğumuz zaman (tutulmamalı tabiki) sadece bir balığı katletmiş oluyoruz ama bir tane yumurtalı istavrit tuttuğumuz zaman binlerce yavruyu aynı anda katlemiş oluyoruz.

Bu mevsimde olta balıkçılığı kanuni olarak serbest olabilir ama yasak olmaması, yaptığımız şeyin doğru olduğu anlamına gelmez. Öncelikle kendi vicdanımızın sesine göre hareket etmeliyiz. İster tavsiye olarak algılayın, ister zırvaladığımı düşünün ama bu mevsimde balık tutan kişiler gırgırlara, trollere laf etme hakkına sahip değildirler. Bir kova yumurtalı istavrit tutmak demek, yeni sezonda yetişecek milyonlarca istavriti daha dünyaya gelmeden katletmek demektir. Ha yinede ben gider balığımı tutarım diyorsanız siz bilirsiniz. Selam ve muhabbetlerimle...

6. 39348

39348

Berkanım seni tanımasam bilmesem ne ala! SEN DÜNYA VATANDAŞISIN ve herkes senin gibi duyarlı olsa keşke!

Rapor falan hikaye can dostum! Gidelim balığımızı tutalım. Nasıl tutacağımızı senin bilincinde bir adama anlatmayı cahillik sayarım.

Öptüm yanaklarından... (Vanivillage'yi boşlama) :)))

7. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Aziz dostum, bitanesin.. ne zamandır sesin çıkmıyordu, hoşgeldin.. bu havyar meselesi çok fazla abartıldı, hadi bu bi tarafa sanki bu balığı bi tek ben tutuyormuşum gibi herkes benim üzerime gelmeye başladı.. artık manyaklık aşamasına ilerleyen bu konuyu tebessüm ederek izliyorum.. bu kişilerin eğer samimilerse her raporda herkese aynı tepkiyi vermelerini bekliyorum..
    her neyse, bu akşam uzaklara gitmedim, bizim Kartal sahilden ( kıyıdan teknesiz tek kamışla :)) 1 saat içinde 28 adet istavrit yakaladım.. çekemeyenlere selam olsun.. yakında birlikte av yapmak dileğiyle.. görüşmek üzere dostum.. :thumb:

8. 39348

39348

Afiyet olsun :D

9. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    VAaaayyy Berkan abi haydi gözün aydın, kıyıdan almışsın istavritleri reeling
    Daha iyi avların olur inşallah... :thumb:

Bende bu akşam işten geç çıktığımdan dolayı, bu sefer sahile balık tutmak için değil maksat spor olsun diye indim.. saat 20:15 falandı kıyıdan olta atanları seyrederken birde ne göreyim şeref yoksunu bi mahluk sandalla döndü dolaştı kıyıya çok yakın bir bölgede baya uzun bir ağ bırakmış ve o ağı toplamaya başladı, dikkatle izledim tek tük çıkan istavritleri...vs topluyordu :mad: :mad: bikaç kez ıslık çaldım oralı olmadı veya duymadı... Böyle kişileri görünce nereye şikayet etmek gerekiyor, veya hangi telefon numarasından nereryi aramak gerekiyor bilmiyorum :( Bu konuda yardımcı olabilecek, nereyi aramamız şikayette bulunmamız gerek bilen birileri lütfen bilgi versin...

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Eyvallah Ersin kardeşim, bu akşam kendimi aştım Kartal'da :rolleyes:
    Boşuna uğraşma gırgır boyutlarında olmayan tekneler için hiçbişey yapmıyolar, biz sinirlendiğimizle kalıyoruz..

11. vuralturkmen

vuralturkmen vural

bu gun her zamankı gittiğim merada balık tutmaya calışırken gırgır boyutlarına yakın bi tekne çok kıyıdan geçtı herkezın oltasıda o sırada denızde ıdı tabı mıllet balık tutmaya calısırken o kadar yakından gecmesıne kıyıdakı balıktutmaya calısan arkadaslar cok sınırlendı duyarlı bı vatandaş seslendı bıraz acıktan gecsene dıye teknedekı adamda bu olaya sınırlendı tekneyı bı anda kıyıya dogru cevırdı sonra gereksız kufurlesmeler basladı tekne ılerıye dogru gıtdı aradan 5 dakka sonra tekrar geldı ve bulundugumuz bolgeye agını attı oda yetmezmıs gıbı 1 tane adam yuzunden herkezın holtası gıdıcek dıyede seslendı herkez bu duruma cok sınırlendı ama yapıcakda bırsey yoktu malesef..

12. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    hepiniz kamışlarınıza 150'şer gr kurşun takıp üzerine savursaydınız ya.. taşlayacaksın böyle tipleri..

13. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    :laughing: :laughing: :laughing: onu ben geçen yaz yaptım üsküdarda :D kütt camın içinden girdi kurşun sonra gülerek pardon diye seslendim :D kesti takımı ama umrumda da olmadı oltama torik takılsa o kadar zevk almazdım :D

14. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    benim düşüncelerimi aynen yansıtmışsın

15. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    ben de geçen yıl rumeli hisarında bi salladım, gıcıklığına ağır ağır yakından seyreden bi yatın üstüne denk geldi.. ona nişan almamıştım oysa balık tutmak için atmıştım.. küüüt diye bi ses.. kesin delik açılmıştır o teknede.. kurşunu da kaybetmedim bordaya çarpıp denize düştü, çektim geldi.. ben havalara bakıp ıslık çalmaya başladım tabi :laughing:

16. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    bugün bir tane daha hallediyordum az daha ama gezi motorlarının biraz ufağıydı arkada 8 10 kişi vardı. birine gelir diye vazgeçtim ama kaptanın kulakları çınlamadan sağır olmuştur kesin :D

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    15yasindaydim, arnavutkoyde yakin geçen tur motoruna sinirlenen bir amca vay kadin taciri (kelimeyi anlamisinizdir) gösteririm sana diyerek kasti bir atisla 145gr kursunu 30metre ötedeki motora denk getirdi. Yolculardan birinin kulaginin 6-7cm üzerine denk gelmis. Inlemeyle teknenin kiyiya kirmasi bir oldu. Taksiye atip hastaneye yolladilar. Feci bir manzaraydi. Sahildeki herkezin de keyfi kaçti.
    Sonuçlarini iyi düsünün bu tip eylemlerin. Çolugu çocugu bekleyeni vardir. O 145gr kursun 10cm daha yukari isabet etse kasten adam öldürmeye tesebbüse girer.

18. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Roy şimdi bu konu da ayrı bir tartışmaya gitmesin Allahaşkına.. üzerinde yolcuların olduğu tur motorlarına kimsenin kurşun sallayacağını sanmam..

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Sen sallamazsin o bilince ermissin fakat iste sallayana sahidim berkan abi :) feneri geçince su an çökertme direkleri bulunan alanin az ilerisine yanasti motor.

20. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    hihi hihi hihi hihi hihi hihi