Genelde bu tür konulara girmem; ancak takıldığım nokta istersem 1; istersem 5 olta takımı kullanırım gibilerinden bir cümle sarfetmeniz olmuş... Eğer kendimize amatör diyecek isek geçerli olan tebliğe uygun şekilde avlanmamız gerekiyor... Tebliğ'de şöyle diyor... (4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir. Çapari için şöyle bir göz attım ancak herhangibir şey bulamadım; tekrar bakarım; ancak bu maddeye göz gezdirince sanki bir avda kullanabileceğimiz maksimum iğne sayısı 12 olmalı gibi görünüyor... Yine de bundan emin değilim...
konu dallanıp budaklanacak anlaşılan.. iki adet kamış kullandım bu avda sadece iki.. ikisinde de çapari vardı, 10'ardan 20 iğne.. biriyle bir defada en fazla üç, diğeriyle 5 balık çektim.. toplamda aldığım balık sayısı 44 !!! limitleri aştığımı düşünen varsa söylesin lütfen.. takıldığınız sözün öfkeyle yazılmış lafın gelişi bir söz olduğunu anlayamadıysanız diyecek bişey bulamıyorum.. ansiklopedileri karıştırıp karıştırıp suyu bulandırmaya devam edin.. ben bundan sonra burda rapor falan paylaşmam.. değmiyor çünkü, sinirleri yıpratmaktan başka işe yaramıyor.. raporlarımı sadece kendi sayfamızda paylaşacağım.. burada ısrarla birbirini yemek isteyenler buyursun yesin, afiyet olsun sizlere.. bu konuda bundan sonra yapılacak yorumlara da cevap vermeyeceğim..
eleştiriye her zaman açığım berkan abininde açık olduğuna eminim ama sizinki toplayıcılık olmuş çok ağır. eleştirinin ötesinde. biz toplayıcı diye küçük büyük demeden yakaladığını livarına atan alabildiğini alıp sonrasını düşünmeyen saygısız insanlardan bahsediyoruz genelde. 2 oltayla 1 buçuk kilo balık alan birinden değil. biri bir eleştiri yapacaksa bu insanları soğutmak için değil yapıcı olmak fikir paylaşımında bulunmak için olsun lütfen. gayet güzel iri 1 buçuk kilo balık için birbirimize toplayıcı diyeceksek kimse balık tuttum ben demesin yazıktır. ben söylediğimin hala arkasındayım organize edilecek bir yürüyüşte en önde yer almaktan gurur duyarım. ama bunun bu konuyla ne ilgisi var onu çözmüş değilim. ve ayrıca dikkat ederseniz ben eleştirmeyin demedim böyle ağır sert ithamlar belli olgunluğa erişmiş insanlara yakışmıyor dedim.
yaw hergün yapılan bir avmış gibi uzattınız konuyu arkadaşlar bu nedir ya senede 3 5 kere 2 oltayla 1 saat avlanmaktan ne çıkar anlamıyorum sanki siz çıksanız avlanmayacaksınız bırakalım bu işleri berkan sende yazma ustad tamam moral bozmaya gerek yok biz çok gördük limit limit diyenleri enteresan işler alınan 1 kilo balık ALLAH ALLAH ya
Uluç Bey'in yazdığı toplayıcılığı zaten Berkan Bey de yazısında belirtmiş. Çapariyi sallama görevini sandal yapmış, çapariyi çekip balıkları toplamayıda Berkan Bey. Uluç Bey'in toplayıcılık kelimesini, önüne gelen balığı kovasına atmak anlamında söylediğini şahsen düşünmüyorum. En azından ben böyle anladım yazısından.
berkan abi hemen kızıyyosun ama biz seninle kawga etmiyoruz arkadaş gibi konuşuyoruz eğer bizimde hatamız olursa arkadaşlar olarak birbirimizi uyarıcaz balıklar hawyarlı sence balıklar hawyarları bıraktığı zaman yakalasak daha iyi olmazmı 1 ay dişimizi sıksak biz böyle birbirimize kızıp kendi sayfamda yazıcam dersek herkes kendine sayfa açar ben senin söylediklerine alınmıyorum abi olarak dinliyorum
Arkadaşlar olayı ne kadar büyütmüşsünüz. Berkan abimiz sandalla bir haftasonu zevki yapmış 2 tane oltayı salmış tekneden bir onda koşmuş bir buna ve toplam 45 tane balık tutmuş Hem eğlenmiş hem de kendisine konulan limitim 3'te birinden az balık tutmuş. Toplayıcılık diyen de olmuş iğne sayısından bahseden de...Arkadaşlar 15'li çapari kullanıyor herkes, kıyıdan zaten yarım saatte 1 kilo balık çıkıyor şu sıralar. Amatör olmama rağmen ben bile 5 atışta Berkan abinin tuttuğu balık kadar balık tuttum kıyıdan. Balıkların hepsi havyarlı bunu herkes biliyor, havyarlı balık avlanmaz diye bir şey yok. Alaska'da mevsiminde milyonlarca balık "SADECE HAVYARI İÇİN" avlanıyor balığın geri kalan kısmı eti çok lezzetli ve değerli olmasına rağmen tesislerin işleyecek zamanı olmadığı için okyanusa atılıyor. Düşünün avlanan balık miktarını....Sonucunda her sene balık azalacağına daha da artıyor. Neden mi çünkü adamlar oturup hesabını yapmış limitleri koymuş. Bu kadar basit... Şimdi siz de oturun bir hesap yapın. Kanlıca'da ve Kuleli'de bizzat 250 kişinin kovasına baktım geçen gün. Ortalama balık miktarı 1-1.5 kilo. Herkesin balığını toplasan 1 tane büyük teknenin aldığı kadar balık etmiyor. Şimdi o yüzlerce kişiden 1'ini eleştirmek ne kadar mantıklı ? Bunu kendinize sorun lütfen. Kıyıdan avlamanın balık miktarına etkisi "limitlere uyulduğu takdirde" bence yoktur. Son olarak bir kaç video paylaşarak yazımı sonlandırıyorum. Samsun'da 35 Ton Balık http://www.youtube.com/watch?v=CioiDmjh6j4 http://www.youtube.com/watch?v=1UlTJ_7nojk http://www.youtube.com/watch?v=2A5lH4aDVqg http://www.youtube.com/watch?v=e3lZrOxs3oQ&feature=related
Dostum ben 35 yıldır bu denizlerde balık tutuyorum.. havyar meselesini çok fazla abartıp takıntı haline getirmeyelim. Seninle birlikte avlanma fırsatı bulduğumuz için eleştirine cevap yazıyorum. Diğer olumsuz yorumların hiçbirine cevap yazmıycam.
Daha Türkçe karakter kullanmaktan aciz insanlar görüyorum ki sadece bir saatlik bir avı yok havyarmış bilmem neymiş, dillendirmişte dillendirmiş. Biraz saygılı olmak lazım. O balık havyarı döktükten sonra herkes kurallara göre mi avlanıyor ? Galata köprüsünde katlediliyor bu balıklar burada yazınca olmuyor. Madem bu kadar sorumlusunuz bu konuda gidip Galata köprüsündeki insanları durdurun ? Orada günde kilolarca kıraça katlediliyor ? Böyle dürüst, ne yaptığını bilen, akıllı bir insanın yaptığı 1 saatlik av mı batıyor gözünüze ? hayır görende 3-4 kasa balık tuttu sanacak. Adam almış oltasını 2 tava balık çıkarmış kendine. Çok mu ? Tek Sorunumuz bu olsa keşke. Bakıldığında görülecek ki; aslında siz BÜYÜK balık yerine KÜÇÜK balıklarla uğraşıyorsunuz. Bu azminizi gırgırlar ve diğer konularda göstermelisiniz.
Tebrikler her zaman rast gelsim abicim. Tek kişi iki kamış ile uğraşırken araya foto çekipde bizlerle paylaşma gayretinde bulunduğun için extra teşekkür ederim.
Berkan ben seni ayrı bir konu için tebrik edeceğim Bölgeyi çok iyi biliyorum. Sandalla açıldığın mesafe resimden seçebildiğim kadarı ile kıyıya rahat 1km. abicim . Şaka değil arkadaşlar , Tek başına 1 km. kürek çek . 1,5 saat çift olta çalış , balıkların resmini çek ve tekrar 1 km. kürekçek kıyıya dön . Herkesin kolay kolay gösteremeyeceği bir efordur.Tebrik etmek gerekir
Teşekkürler, birşeyler paylaşanlar bu işten soğutulmasa kimbilir daha neler çıkar.. bu güzel forum bu saçmalıklar yüzünden çok üstad kaybetti (bence).. bunun böyle devam etmemesi dileğimle.. Sağol dostum, yarın sabah aynı eforu bu sefer 2,5 saat sarfetme niyetindeyim.. inşallah güzel balık yapar.. bu arada o mesafeyi çok seri kürek çekerek 15 dk gibi bir sürede alıyorum :thumb: Teşekkürler, aynen devam ediyorum zaten, yarın sabah av süremi 2,5 saate çıkarıcam, yine çift kamış çalışıcam..
Sadece şunu merak ediyorum; yemli avda kamışı koyup beklemiyor musunuz? Balık yeme vurunca takımdaki balığı alıp kovaya atmak ta bi çeşit toplayıcılık o zaman.. çapariyi aşağı yukarı sallamanın bu kadar önemli bir marifet olduğunu öğrettikleri için tüm emeği geçenlere teşekkür ederim !
Berkan Abi tebrik ederim bence de güzel bir av olmuş. Boşver söylenenleri de kafaya takma belki de arkadaşlar da istemeden yanlış bir imada bulunmuşlardır. Raporlarının devamını bekliyoruz ben zevkle okuyorum. Bir teknedesin bir kıyıdasın bir beşiktaştasın bir kanlıcadasın. Bu arada bugün Beşiktaş'ta tam bir kıraça katliamı vardı. Millet 15'li kıraça çekiyordu. Üzüldüm açıkçası. Balık kıyıya yanaşmış ama kıyıdakilerin hepsi kıraça. Neyse ki kimisi çok küçükleri salıyordu kimisi de açıktan 12-13 cm'lik istavrit çekiyordu.
berkan bey avınızın devamını dilerim., şahsi fikrim, bu olay doğru yada yanlıştır diye değerlendiremiyorum. tebliğleri ve yönetmeliği bilen bir insan bırakın kuralları kendi değerlerimizi koruyan ve kollayan bir insana bukadar yüklenilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Uluç Beye kesinliklen katılıyorum... neden balıklar havyarlı dediğimiz zaman tepki veriyorsunuz yada çok fazla tutulduğu zaman eleştirmiyorsunuz.. tabiki yavrulama zamanında sizinde katkıda bulunmanız lazım..tutulmaması için, ama tabii bizim böyle anlayışımız yok..bizde böyle bir anlayışı var etmeye çalışlıyoruz..bunu neresinde olumsuzluk var..Uluç beyinde bu anlamda söylediği sözler; kendisine teşekkür ederim..
o mantıkla kışında balık tutmamamız gerekir. çünkü yaz gelince havyar dökecek balığı yakalıyoruz olta balıkçılığı eğer limitlere uyuluyorsa populasyonu etkilemez. siz istemiyorsanız tutmazsınız. toplayıcılık çok farklı anlamlar taşıyor. ben 2 3 yıldır küçükyalıya balığa inmiyorum. çünkü kraçe çıkıyor. bu sene gerçekten iri istavrit yaptığı için iki günde 1 tava balık çıkarıyorum. 10 lu 10 lu da çeksem bana yetecek kadarını alıykoyarım. berkan abim iri istavrit yerine serçe parmak kadar kraçeleri alıkoyarsa o zaman kim ne istiyorsa söylemekte özgürdür. benim yaşım daha 19 20. ama öncülük yapabilecek biri bir yürüyüş eylem organize etsin en önde yer almaktan gurur duyarım dedim hiç kimseden ses çıkmadı. ama burada tutulan 1 buçuk kilo balığa toplayıcılık yorumları yapılıyor. kusura bakmayım ben sizleri samimi bulmuyorum. amatör balıkçıya 1 buçuk kilo balık tuttun toplayıcısın sen deyipte gerçekten çözüm aramak söz konusu oldumu çıt ses çıkarmamak, canı sıkılan balığa gitmeyen veya gidemeyen kişilerin sanal alemdeki vakit geçirme yöntemi benim için. amatör balıkçılar olarak madem bu kadar duyarlıyız madem denizlerimizin ölmemesi için bir şeyler yapmak istiyoruz düzenleyelim bir yürüyüş alalım ne izin alınması gerekiyorsa. trol çekenler kaçak avlananlar bitti limitlere tebliğe tamamen uygun 1buçuk kilo balığı eleştirmek kaldı. çok istiyorsanız gidin sahil şeridine kraçe katliamı yapanları serçe parmak kadar balıkları kilolarca tutanları uyarın.
Gayet güzel balık tutulmuşta ne kadar avcılıktır orası tartışılır. Tekne avında kamış denizin sallantısına bırakılmaz, daha doğrusu hiç bir balık avında olta kendi haline bırakılmaz. Kamışlar doldukça çekip balıkları toplamışsınız. Diğer tekneler beni ilgilendirmiyor nasıl balık tutamadıklarını bilemem. Yaptığınız çapariler el emeği göz nuru güzel çapariler olabilir ama bu yaptığınızın av değil biraz daha yumuşatırsak sadece balık tutmak olduğu gerçeğini değiştirmez. Şimdi diyeceksiniz ki neden bu kadar önemli bu? diye. Şu yüzden önemli; burada ki av raporlarını genç hevesli ve balıkçılığın tabiri caizse acemileri arkadaşlarda okumaktadır. Bu tip raporlarda bu arkadaşlarda aslolan ın balık avı değil balık tutmak olduğu izlenimini uyandırmakta, belki de sizin iyi niyetle açtığınız bu rapor yüzünden bir çok arkadaş nitelikten uzaklaşmakta niceliğe önem vermeye başlatmaktadır. Bu da beraberinde şunu getirmekte kıyılarda balık avı ile keyif yapmak yerine tutabildikleri kadar balık tutma peşinde olan bir çok insan, nitelik olmadığı için sürekli kendini tekrarlayan avlar ve yerinde sayan bir çok balıkçı arkadaş. Gelişmek sadece teknolojik olan bir şey değildir kişinin kendisi ile de alakalıdır ne kadar av çeşidimizi arttırırsak ve bunun için kendimizi zorlarsak bireysel olarak ufkumuzunda gelişeceğine inanıyorum, sadece tek bir balık peşinde koşarakta bu gerçekleşmez. Amacım sizi kırmak değildi sadece uyarıda bulunmak ve doğru bildiklerimi söylemek istedim. Kırdıysam özür dilerim.