Resmen katliam vardı boğazda, yazık.. Sabah suyunda iriydi kaşığa geliyordu balık ama öğlen ve akşamüstü dramdı. Sahil boyunca çaparilerle kırdılar bebeleri.
Geçen hafta da hava kapalıydı ama rüzgar Poyraz' dı. Ben gidene kadar ağ atan olmadı. Bu hafta dediğin gibi hafif lodos vardı ama ona rağmen ağ attılar. Onlara da denecek bir şey yok ekmek derdinde adamlar.
30.10.2012 == 07 00 - 12 00 arası değişik çapari varyasyonları ile beylerbeyinde tutmuş olduklarım. koyu renk tüylerede saldırsada beyaz/beyaz simli daha güzel çalışıyor.
Anadolu yakasında rapala ya da canlı yem ıstavrıtle sabah 9 oglen 15 arasında sarıkanat avlayabılecegım yer var mıdır acaba arkadaslar
Hemde ne tutmak aliço usta bugun amatör balıkçı olmaktan bi kere daha utandım tutulan balıkları görseniz nutkunuz tutulurdu... Keske kıyı balıkçılığını kontrol altına alsalar artık belki bir ise yarar..
Boy gösterimi ebatsal yaklaşım kıraçe ölçü.. istavrit bile tutmaz iken kıraçeyi de alan arkadaşlara yazık...
Önceki gece Beykoz Sahil'deydim. Arkadaşım orada oturduğu için hiç bilmediğim yerler olsa da çağırdı ava atladım gittim. Beykoz merkez sahilinden sabaha kadar attık. Malesef kesat bir yer,zaten az çok tahmin etmiştim. Merkez tarafı çok içeride,sağında ve solunda burunlar var fakat merkez içeride. Toplamda 8 tane tuttuk,2 tanesi sarıkanat diğerleri çinekoptu. Kaçırdıklarımız falan da çok oldu fakat kafamda nasıl bir boğaz hayali kurduysam daha verimli bekliyordum Semtim olan Kartal'da dahi o kadar beklemeye o kadar balık alırdım. Kendisine de söyledim,o da kabul etti,bundan sonra farklı yere gideceğiz. Bu arada Kanlıca'da çok lüfer çıkıyor diye söylentiler vardı
Cumartesi 19:00 - 01:30 arası Kartal sahili Hedef balık sarıkanat/lüfer. Sonuç: 2 Sarıkanat, 1 iskorpit, 1 eşek istavriti (Benim olta attığım civarda 10-15 kişi vardı toplamda 5-6 sarıkanat alındı. Sanırım havanın yumuşak olması sebebiyle pek kıyılamadı, 2 sarıkanatta uzaktan alındı).
cumartesi bnde zargana aldim sabah saatlerinde. gumus baligi epeyce var ve kucuk igne capariyle alinabiliyor.
saat 6 gibi dragos sahilden otobüsle geçtim olta atacak yer kalmamış heryer tıklım tıklımdı heybeli adadan geldim bol kayabalığı ve bol gümüş var lüfer sarıkanat yok akşam hava kararınca kol kadar kefaller ortaya çıktı.
Cuma akşamı yağmur yağdığı için herkes evine gitti.O saatten sonra sabah 4 'e kadar balık hiç kesmedi Şimdi onu duyan herkes oraya gidiyor. Bazılaı 24 saattir orda sanki
bayramdan sonraki hafta izin aldım ve şileye gittim. bütün bir haftamı sabah akşam ve gece olmak üzere lüfer peşinde geçirdim.Sanırım yanlış yer ve zamanda bulundum hep. bir haftada 8 sarıkanat 12 tanede limit üstü çinekop. Lüfer kıyılamıyor bir türlü açıkta yem bol diye düşünüyorum. Bu sabahta kulelideydim. Hiç bir şey yok.
O akşam eve geç varmasaydım ben de inecektim. Çok fena kaçırdım demek ki balığı. Saat 19.00' da eve vardım yemek yedim, çay derken saati 9 ettim o saatten sonra inmek istemedim keşke gelseymişim. Dün 1 tane sarıkanat yakaladım sadece ben de.
Cumartesi 11 tane sarıkanat; pazar akşamda 7'den 10 kadar 1 lüfer 4 sarıkanat aldım. Ben kalabalığa girmiyorum pek fazla birkaç kişinin olta attığı yerleri tercih ediyorum.
Fatih gümüşü iskeleden mi alıyorlar? taze yem için düşünülebilir mi diya aklıma geldi.. gümüş hassastır dağılır falan ama ne biliyim belki bütün falan takarız, taze yem ciddi sıkıntı..
Kalablıktan ben de pek hoşlanmam. O yüzden Tekel iskelesinin sağ tarafına kaçtım orası daha müsaitti. Eşim ve kızım da yanımda olduğu için ben 6-9 arası oradaydım daha sonraya kalamadım 1 vuruşu net gördüm onu da skora çevirdim. Ama pek balık yoktu dün sanki. Benim olduğum yerde. Kimse vuruş alamadı dün pek.