Saat kaça kadar devam ediyor acaba, yazın geç saatlere kadar devam ediyordu, gerçi şamandıralı çapari atıyorduk, senin söylediğin yemli mi?
gümüş aksine çok sağlam durur iğnede bi kaç sefer atılabilir hatta irileri. yalnız gümüş balık bolken de seyrek olduğu zamanlarda da pek rabet görmüyor benim tecrübelerime göre, yediği bölgelerde olabilir ayıklarken midesinde gümüş balığına çok denk geldiğim lüfergiller oldu.
Selam Arkadaşlar, Cuma akşam saat 21:00 gibi Beykoz taraflarında şansımızı deneyelim dedik. gece saat 01:00 e kadar 1 tane sarıkanat alabildik, bolca takım bıraktık. Cumartesi gecesi tekrar şansımızı denemek istedik 23:00 gibi gittik. Sabaha kadar muhabbet sohbet derken, 11 tane çinekop- sarıkanatla avı bitirdik. Keyifli bir geceydi ama biraz daha fazla balık yapsa daha güzel olabilirdi. Birazda balıkçıdan takviye alındı ve akşam afiyetle yenildi. Herkese bol şans.
Şamandıralı tek iğne bir kıstırma kurşun ve hamsi ile. Ezandan sonra kesiyor. Daha doğrusu yem tutmak için devam etmiyorlar. Dişliye atıyorlar.
Yem gerçekten sıkıntı, zaten zaman darlığından birde istavrit için zaman ayıramıyoruz. Balıkçıdan alıyorum istavriti. Bir dahakine gümüş yakalayabilirsem bütün takacam. Gümüşün kuyruk kısmı oldukça sağlamdır. Ama istavrit gibi 3lü takıma değilde 2li takıma takmayı deneyeceğim. Aynen öyle, yemi çok seçiyor. Balıkçıdan aldığım taze ise iş görüyor beklemiş ise vuruş dahi yok. Takımın önemini son avda daha iyi anladım. Son avımda iki olta gittim. Biri sıradan bir takımdı diğeri İnternetten aldığım takımdı, hep internetten aldığım takım vuruş aldı ve yakaladı. Diğeri sadece iskorpit ve eşek istavriti yakaladı.
Berkan abi gumus iskelede var. gumusu canli olarak muhafaza edebilirsen canli yem olarakda kullaniyorlar.
arkadaşlar şunu belirteyim özellikle bugün sabah saat 8 ila 9.30 arası son zamanlarda iyi balık çıkan biryere gittim ve yanımda çapari olmasına rağmen rapalaya başladım ama şunu gördüm ki durum çok fena çaparilerle 4 lü 5 li istarvit gibi yavru toplanıyor rapala ve kaşığa da aynı şekilde yavrular geliyor arda irileri çıkıyor. belki bunu yazmam hata burada ama yakında çıkan av raporlarına dikkat edip lütfen ona göre yorum yapalım sağlıcakla kalın
Selam, Aşağıdaki linkte bulacaksın; http://www.hepsiburada.com/liste/us...urc0481&categoryId=22004258&SKU=OUTBURC0481-B Tahminimce fark yapan mantarın üzerindeki kaplama hologramlı gibi, 3 boyutlu gibi parlıyor, bu etkili oldu diye düşünüyorum. Beyaz olan modeli seç, sayfada iki seçenek var. İğneler fena değil, keskin. Birde sıradan alınan takımlarda genelde iğnelerin 3üde aynı numara. Bunda ise in baştaki daha küçük iğne... Kolay gelsin.
İstanbul Anadolu yakasında iseniz Maltepede stadın arkasında bu takımları bulabilirsiniz. Üstad balıkçılıktan.
Merhaba Arkadaşlar, Yağmurun sarıkanat/lüfer üstünde etkili olduğu konusunda deneyimli arkadaşlara bir sorum olacak. Sizce sarıkanat/lüfer yağmur yağarken mi, yoksa yağmur durduktan sonra mı daha iyi olur?
Bence bu aralar yağmur , rüzgar gibi genel geçer kriterler çok etkili değil. Cts. sabaha karşı kartal sahilde müthiş bir lodos vardı. Kıyıya vardığımda su lağım kokuyordu ve dalga , kirlilik , suyun yüzeyinde yüzen binbir türlü çöp . Fakat buna rağmen yanımdaki oltacı bir arkadaş 3 tane lüfer aldı. Sarıkanat değil , lüfer .Lodosta balık olmaz derlerdi ama oluyormuş. Yağmur da aynı şekilde bence . Balık açsa eğer neden olmasın ?
yağmur çamur fark etmez.balık yapacaksa yapar.balık işi %50 kısmet %50 doğru zaman doğru yer ve doğru tatiktir.
hafta sonu çapari ile çinekop vs yakaladılar, yaklaşık 30 dakika rapala denemelerim oldu sonuç alamadım, iri çinekop takımı ile fotograftaki balıklar aynı anda yakalandı.