08.11.2012 Perşembe, 20:00 - 01:30 arası Kartal Sahil, Hava durgun esmiyor, yağmur yok, kalabalıkta yoktu sadece 8-9 kişi. Deniz bayağı durgundu, ilk saatlerde bol vuruş, heyecanla tasmalamalar fakat kayda değer sonuç kimsede yok, sonradan iki dişili kayalara alırken kaçtı (not biri çelik bedenli takımı keserek kaçtı), 4 sarıkanat kovada... (Yem olarak Balıkçıdan aldığım istavritleri kullandım)
Bir gün önce bahsetmiştim, (http://balikavi.net/forum/showthread.php?p=1027733#post1027733) internetten aldığım takım iş gördü diğeri eşek istavriti ve iskopit topladı diye. İşte bu takımdı: http://www.hepsiburada.com/liste/us...urc0481&categoryId=22004258&SKU=OUTBURC0481-B Resmini çekecektim ama istavrit fileto yapmaktan ellerim bihayli kirlenmişti, balık sevdasına evden apar topar çıkarken de havluyu unutmuşum, Kısmet bir dahaki ava...
Bende saat 21:00 den 03:00'e kadar dragos tarafındaydım hava aynen bahsettiğiniz gibiydi 23:00 civarlarında biraz yağmur atıştırdı ama sonra kesilidi 6 adette sarıkanatta ben aldım gelen iki bebe'yide denize iade ettim cumartesi akşamı tekrar çıkmayı düşünüyorum bir terslik olmazzsa benim avlandığım yer genelde kalabalık oluyor ama 00:00 gibi millet yağmur başlayacak diye toparlanmaya başladı bende yağmurluğumu çekiverdim sarıkanatlardan bir tanesinin bir gelişi vardıki açıktan mubarek taklacı güvercin gibiydi birazda ben yüzdürdüm :laughing:
afiyet olsun, bu gecede bir miktar yağış olabilir. ama pazar sabahı karşı hava açaçcak sanırım. 20km rüzgar var
bugün üsküdara indim yürüş için kıyı istavrit kaynıyordu kıyı derken neredeyse balıklar karaya çıkacak o kadar yakın yani oltayı suya indirmeniz yeterli. taze yem arayanlara duyrulur
cts sabahı kartal sahile sabaha karşı 03:30 da gittim. Akşamdan gidemiyorum maalesef . Erken kalkıcam , erken yatayım dedim ama uyku tutmadı . Takımlarımı , yemlik balığımı , kamışı , çantayı vs. hazırlarken moda erken girmişim . Gözümü kırpmadan yatakta ancak sabah 03:00 e kadar durabildim. Sonra kalkıp kartal sahile indim. Beklediğimden az kalabalık görünce içime bir sıkıntı düştüm , demekki balık olmayınca gelenler erken ayrıldı diye düşündüm. Herzamanki yerime konuşlandım. 1 saat sonra ilk balığımı aldım . Etrafımdakiler akşamdan geldikleri için ortalama 8-10 parça almışlar. 05:00 de onlarda gidince yanlız kaldım. 08:00 e kadar hiç bir hereket olmadı , bende hayal kırıklı ile geri döndüm. cyrr
Ne oldu cumartesi akşamı çıktın mı? Ben cumartesi akşamı saat 18:00 da sahildeydim. Balıkçıdan aldığım istevrit ile yemleyip oltanın birini suyla buluşturup hemen takımı kopan diğer oltaya giriştim derken minina kasnağı kayaların arasına düşte derken çıkmadı, başka boş bir kasnağa sardım, takımı bağlayım derken saat 18:30 oldu aha o ne ilk vuruş, kasnağı hemen bir yere atma, oltayı tasmalama ve amaaan kayalara vurupta düşmesin çabası, öte yandan kayalar ıslak kayıyor, güzel adrenalindi. Kovaya aldım lüferi (25cm) sonra ikinci takımıda deniz suyunun bereketli kolları saldım. 10 dakika sonra ikinci darbe ve zıplaya zıplaya gelen bir dişli. 27cmlik ikinci lüferide kovaya koydumki sonraki yarım saat hiç vuruş yoktu. Gelen telefon üzerine gözüm arkada ayrılmak zorunda kaldım. Bugün (pazar günü) hava ve rüzgar sanki balık olmayacak kalabalık çok olacak diyor. Herkeze iyi pazarlar...
Yok yok bir süre birlikte devam ederler.. geçen sene dişli ile birlikte inanılmaz istavrit vardı bu zamanlarda.. istavritler yarım yarım geliyordu
Tam gününü hatırlamıyorum ama 4-5 gün önceydi, yer kartal sahil. saat 18:00-20:00 arası güzel vuruşlar vardı. Daha sonra kesildi, benim bulunduğum yer biraz karanlıktı fakat ileride aydınlatma olan yerdekiler gümüş balığı bastı buraları dedi, sonrada vuruşlar neredeyse 5te birine düşmüştü. İnşallah istavritlerde çoğalınca bizim yemlere ilgileri azalmaz.
kartalda hayla istavrit var. biraz azman ama Persembe gunu Ersin1903 le avdayken 1 tane aldim ayni lüfer gibi vurdu resmen .evde olçtum 23cm geldi dünde 18.00 21.00 arasi kartaldaydim 1 sarıkanat aldim. benim haricimde uzakti 1 kisi aldi kesat bir gündü..
İşte öyle bi durumda sunum önem kazanıyor.. yemi lüfere öyle bir sunmalısın ki senin yemini tercih etmeli
Fatih götürüyosun sahilden sarıkanatları maşallah 23cm istavrit te iyiymiş ama pek lezzetli olmuyor, benim kuleliden yakaladığım gibi
hihi saol abi henuz tadina bakmadim haftaya kayın validem geliyomuş dolapta sakliyorum ona hazırlik var ama daha çok çalismam lazim
:laughing: :laughing: Fatih o nasıl bi istavritti öyle bea maşallah sarıkanat gibi asıldı oltaya, zaten bizde balığı burnumuzun dibinde görmeden istavrit olduğunu anlayamamıştık..
arkadaşlar merhaba, beykoz ve paşabahçe önlerindeki gırgırlar yüzünden balıklar marmaraya doğru dürüst geçemiyor, bence bopğaz içinde ağ balıkçılığı tamamen yasaklanmalı