Anadolu Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    08.11.2012 Perşembe, 20:00 - 01:30 arası
    Kartal Sahil, Hava durgun esmiyor, yağmur yok, kalabalıkta yoktu sadece 8-9 kişi.
    Deniz bayağı durgundu, ilk saatlerde bol vuruş, heyecanla tasmalamalar fakat kayda değer sonuç kimsede yok, sonradan iki dişili kayalara alırken kaçtı (not biri çelik bedenli takımı keserek kaçtı), 4 sarıkanat kovada...
    (Yem olarak Balıkçıdan aldığım istavritleri kullandım)

2. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Çelik bedenli takımı kesti :) booov o ne öyle benim tırnak makası bile zor kesiyor :)

3. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Bir gün önce bahsetmiştim, (http://balikavi.net/forum/showthread.php?p=1027733#post1027733) internetten aldığım takım iş gördü diğeri eşek istavriti ve iskopit topladı diye.

İşte bu takımdı: http://www.hepsiburada.com/liste/us...urc0481&categoryId=22004258&SKU=OUTBURC0481-B

Resmini çekecektim ama istavrit fileto yapmaktan ellerim bihayli kirlenmişti, balık sevdasına evden apar topar çıkarken de havluyu unutmuşum,
    Kısmet bir dahaki ava...

4. murat1oglu

murat1oglu murat biroğlu

Favori Kamış:
    4.20 Alba Star sörf
    Favori Makine:
    OKUMA Distance Surf Pro 60
    Bende saat 21:00 den 03:00'e kadar dragos tarafındaydım hava aynen bahsettiğiniz gibiydi 23:00 civarlarında biraz yağmur atıştırdı ama sonra kesilidi 6 adette sarıkanatta ben aldım gelen iki bebe'yide denize iade ettim cumartesi akşamı tekrar çıkmayı düşünüyorum bir terslik olmazzsa benim avlandığım yer genelde kalabalık oluyor ama 00:00 gibi millet yağmur başlayacak diye toparlanmaya başladı bende yağmurluğumu çekiverdim sarıkanatlardan bir tanesinin bir gelişi vardıki açıktan mubarek taklacı güvercin gibiydi birazda ben yüzdürdüm :laughing:

5. Athelas

Athelas Berk

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4,20 mt & Lineaeffe turnafresh kamış 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa & Relix Marvel
    En İyi Avı:
    3,8 kg sazan & 47 cm Lüfer
    arkadaşlar kuleliden haber yok mu ?

6. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    afiyet olsun, bu gecede bir miktar yağış olabilir. ama pazar sabahı karşı hava açaçcak sanırım. 20km rüzgar var

7. eeowan

eeowan volkan

Bu sabah kandilli park-sahil durgundu 07:00-13.00 arası

8. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    bugün üsküdara indim yürüş için kıyı istavrit kaynıyordu kıyı derken neredeyse balıklar karaya çıkacak o kadar yakın yani oltayı suya indirmeniz yeterli. taze yem arayanlara duyrulur :)

9. sabriyazici

sabriyazici sabri

demekki çil çil istarvitler gelmeye başladı gözümüz yolda kalmıştı :)

10. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    cts sabahı kartal sahile sabaha karşı 03:30 da gittim. Akşamdan gidemiyorum maalesef . Erken kalkıcam , erken yatayım dedim ama uyku tutmadı . Takımlarımı , yemlik balığımı , kamışı , çantayı vs. hazırlarken moda erken girmişim :D . Gözümü kırpmadan yatakta ancak sabah 03:00 e kadar durabildim. Sonra kalkıp kartal sahile indim. Beklediğimden az kalabalık görünce içime bir sıkıntı düştüm :( , demekki balık olmayınca gelenler erken ayrıldı diye düşündüm. Herzamanki yerime konuşlandım. 1 saat sonra ilk balığımı aldım . Etrafımdakiler akşamdan geldikleri için ortalama 8-10 parça almışlar. 05:00 de onlarda gidince yanlız kaldım. 08:00 e kadar hiç bir hereket olmadı , bende hayal kırıklı ile geri döndüm. cyrr

11. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    O zaman istavrit geldiyse dişli gidiyor anlamına mı gelir ??:confused:

12. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Ne oldu cumartesi akşamı çıktın mı?

Ben cumartesi akşamı saat 18:00 da sahildeydim. Balıkçıdan aldığım istevrit ile yemleyip oltanın birini suyla buluşturup hemen takımı kopan diğer oltaya giriştim derken minina kasnağı kayaların arasına düşte derken çıkmadı, başka boş bir kasnağa sardım, takımı bağlayım derken saat 18:30 oldu aha o ne ilk vuruş, kasnağı hemen bir yere atma, oltayı tasmalama ve amaaan kayalara vurupta düşmesin çabası, öte yandan kayalar ıslak kayıyor, güzel adrenalindi. Kovaya aldım lüferi (25cm) sonra ikinci takımıda deniz suyunun bereketli kolları saldım. 10 dakika sonra ikinci darbe ve zıplaya zıplaya gelen bir dişli. 27cmlik ikinci lüferide kovaya koydumki sonraki yarım saat hiç vuruş yoktu. Gelen telefon üzerine gözüm arkada ayrılmak zorunda kaldım. Bugün (pazar günü) hava ve rüzgar sanki balık olmayacak kalabalık çok olacak diyor.
    Herkeze iyi pazarlar...

13. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Yok yok bir süre birlikte devam ederler.. geçen sene dişli ile birlikte inanılmaz istavrit vardı bu zamanlarda.. istavritler yarım yarım geliyordu :)

14. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Tam gününü hatırlamıyorum ama 4-5 gün önceydi, yer kartal sahil. saat 18:00-20:00 arası güzel vuruşlar vardı. Daha sonra kesildi, benim bulunduğum yer biraz karanlıktı fakat ileride aydınlatma olan yerdekiler gümüş balığı bastı buraları dedi, sonrada vuruşlar neredeyse 5te birine düşmüştü. İnşallah istavritlerde çoğalınca bizim yemlere ilgileri azalmaz.

15. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    kartalda hayla istavrit var. biraz azman ama :) Persembe gunu Ersin1903 le avdayken 1 tane aldim ayni lüfer gibi vurdu resmen :).evde olçtum 23cm geldi :) dünde 18.00 21.00 arasi kartaldaydim 1 sarıkanat aldim. benim haricimde uzakti 1 kisi aldi kesat bir gündü..

16. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    İşte öyle bi durumda sunum önem kazanıyor.. yemi lüfere öyle bir sunmalısın ki senin yemini tercih etmeli :)

17. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Fatih götürüyosun sahilden sarıkanatları maşallah :) 23cm istavrit te iyiymiş ama pek lezzetli olmuyor, benim kuleliden yakaladığım gibi :eek:

18. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    hihi saol abi henuz tadina bakmadim :) haftaya kayın validem geliyomuş dolapta sakliyorum ona hazırlik var ;) ama daha çok çalismam lazim :)

19. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    :laughing: :laughing: Fatih o nasıl bi istavritti öyle bea maşallah sarıkanat gibi asıldı oltaya, zaten bizde balığı burnumuzun dibinde görmeden istavrit olduğunu anlayamamıştık.. :)

20. halim7889

halim7889 HALİM

Favori Kamış:
    4,20 lineaefee
    Favori Makine:
    Bilmiyorum
    En İyi Avı:
    Lüfer
    arkadaşlar merhaba,

beykoz ve paşabahçe önlerindeki gırgırlar yüzünden balıklar marmaraya doğru dürüst geçemiyor, bence bopğaz içinde ağ balıkçılığı tamamen yasaklanmalı