Cumartesi gece kartal sahilden şansımızı denedik. Biraz yemin bayatlığından birazda balık saatini kaçırdığımızdan birazda beceriksizlikten 1 tane sarıkanat ile döndüm.Abim de 1 lüferi kayalara kaptırdı gittim aradım ama kısmet değilmiş. Marmaradan da av vermesi 2 tane bile olsa çok sevindirici. Herkese bol avlar.
Balık vardı etrafımızda. Dediğim gibi biz kamışları açarken yer bulurken felan baya alan oldu. ama 1 kişi kaçtane aldı bilemiyorum. Boş döndürmez o kesin.Birde benim 1 senelik bir kamış vardı misina çürümüş. 4 kere takımı atarken suya bıraktım. o aralarda 1 saat felan geçti çok da hızlı bağlayamıyorum. makinede sarılı misina çürümüş. farklı makine al arabadan gel felan vakit geçti epey. 18/21:30 arası alan aldı balığı sora yağmurla beraber kesti birden kimse alamaz oldu.
Dün geceki av raporu. Yer: Üsküdar. Saat: 19:00 / 05:00 Takım: 3 iğneli yemli takım. Misina: Berkley Fluorocarbon 0.34mm İğne: Mustad 1251c 3 numara Yem: istavrit(pazar). Güzel bir av oldu toplamda 19 adet sarıkanat var. 2 tane çinekop var. 2-3 kez canlı istavrit ile attık atar atmaz aldık. Balık yem seçiyordu. Limit altı 2 balık geldi onlarıda iade ettik. Eğer canlı istavritimiz olsa bundan fazlasını alabilirdik. 2-3 tane kaba sarıkanat var lüfere yakın. Arkadaşımdada buna yakın balık var.
harikasınız arkadaşlar elleririnize sağlık bereketli olsun daha iyileri rast gelsin misinanız sağlam iğneniz keskin olsun en kötü avlarınız bu şekilde olsun sağlıcakla kalın
Bunlarda benden Yer:Kandilli. Saat: 07:00 / 14:30 Takım:Mutelif rapala çeşitleri. http://d1211.hizliresim.com/13/v/gbsgg.jpg http://d1211.hizliresim.com/13/v/gbskx.jpg http://a1211.hizliresim.com/13/v/gbsws.jpg
Bu akşam yapılan denemede, KArtal-Dragos kıyı şeridinde hiç balık yoktu. Ben ne alanı ne de vuruş gördüm. Akşam 18:00-22:00 arasında sıfır balık , sıfır vuruş. Sanırım bu bölgede balık çekildi.
Bu rapora çok üzüldüm gerçekten.. Balık çekildimi yoksa kayalıkların dibine kadar gelip ağ atan atanlar mı tüketti bilinmez..
Geçen gün yine bir Gırgır teknesi ağ attı tam koçtaş karşısında. Yanımızdaki tanımadığım bir kişi hemen sahil güvenliği aradı, aradan 15 dakika geçmeden sahil güvenlik geldi, tekneyi açığa çekip bir müddet konuştular. Daha sonra başka bir tekne gelip aynı yerde ağ bıraktı. Sanırım burada ağ atmak yasak değil. Yoksa bu kadar rahat olamazlar. Asıl üzücü olan ise balıkların gerçekten 15-16 cm civarında olmalar. orada mümkün değil 20 cm üzeri olsun tüm balıklar. Bundan %100 eminim. Kovalardaki balıklara baktığımda çok az 20 cm üzeri lüfer familyası vardı. Balık tezgahlarında hala minnacık çinekoplar çok rahatlıkla satıyorlar. Bir tanesine yasak değil mi neden satıyorsun diye sordum. Az kaldı dayak yiyecektim, almazsan alma sana satmıyorum, alıcısı var dedi. 5-10 sene sonra çocuğu yiyecek balık bulamadığında , kendisi satacak balık bulamadığında bakalım ne yapacak çok bilmiş kardeşimiz. Şunu anladım, yasak bir yere kadar, her şey yasaklarla olmuyor. EĞİTİM ŞART !!!
Günü gününe uymaz balığın, hemen karar vermemek lazım, Kartal'dan güzel raporlar da geliyor.. birkaç kez denemeden net bişey söylemek doğru olmaz..
06:30 -09:00 Arası sarıkanat avım.Bluefish rapala ,185 gr kursun...Bu aralar balık çok güzel av vermekte.Şükürler olsun...
ben cevızlı sahılden dun 3 adetsarıkanat aldım ama sema hastanesının ordan ıyı cıkıyo dıyolar acaba ordan deneyen arkadaslar varmı