Sabah hiç planda yokken birden karar verip soluğu boğazın derin sularında aldım. Balığın nazlı ve boylarının küçülmeye başladığını biliyordum. Buna rağmen 6 adet limitler dahilinde 1 adet de limite yakın ( çok kan kaybettiği için alıkoymak durumunda kaldım ) lüfer familyanısı kandırmayı başardım. Önce 150 gr kurşun, olamadı, 170, o da yetmedi 175 gr yok yok, bir türlü dibi bulanıyorum. En sonunda 185 gr ile bir nebze dibi bulduk. fakat biz de dip yaptık. Hala kollarım, sırtım ağrılar içersinde. Yinede son zamanlarını yaşayan ve bizlere bu sene güzel ve zevkli avlar sunan Lüfer familyasına sonsuz teşekkürlerimi sunar, seneye daha büyük ve bol olmaları dileklerimi iletirim.
Bugün bogazın anadolu tarafında güzel istavrit var. 06.00 -11 :00 arası 8 dişli 2kg iri istavrit aldım. İstavritlerin boyları rapalaya atlayan çinokoplardan gibiydi.
Murat abi tebrik ederim , bayağı zorlu bir çalışma sonunda güzelleri kandırmayı başarmışsın :clap2: Afiyet olsun... Lüfer familyası bu sene gerçekten yüzümüzü güldürdü, inşallah bundan sonraki senelerde de böyle güzel ve bol olur görüşmek üzere Murat abi...
Merhaba balık avı sakinleri, sabah boğazın Anadolu yakası güzel av verdi.Ayrıca istavritlerde kendini göstermeye başladı.Öyleki kendinden büyük rapalanın iğnesine sırtından yakalanan istavritler bile oldu Herkese keyifli ve bereketli avlar dilerim, rastgele
üsküdardan geliyorum dişliler yemliye pek bakmadılar rapalacıların kovasında balık vardı tektükd istavrit çıkıyordu .
Sabah kulelinin tadi yoktu 2 tane jig ile 1 tanede rapalaya balık yakaladik çok kalabalıktı istavrit çaparisi ,yemli , rapala atan hepsi bi aradaydi zevksizdi kısacası
kartal dragostan haber yokmu beyler sema hastanesının orda atanlar vardı ama acaba bılgısı olan varmı semanın ordan veya cevrelerı
Hafta sonu boğazda ilk rapala denememi yaptım. Erken saatlerde sarıkanat vardı ama ilerleyen saatlerde küçüldü çinoya döndü, sonra birçoğu rapalayı bıraıp çapariye döndü. Çapariyle bebeleri avladılar. Birde kalabalık üstüne kalabalık. 100gr felan atanlar. Hele birde rapalayı tam dibe indirmişte geri sarmaya başlarken çaparinin 10 kösteğinden 6-7sini takanlar. Kaybettiğin zamana mı yanarsın, yoksa giden strike pro rapalalara mı banghead Toplamda 13 limitler dahilinde sarıkanat alındı 3-4 tanesi iri boydaydı. bir adet çino geri salındı, bir adet lüfer boyutunda kaçtı. Kaçan balık hep büyük olmuştur. zaten büyük olduğu için kaçabiliyor ya
1 Aydan bu yana Kartal civarına gitmiyorum, yemliye gelmiyor balık azaldı diye bir söylenti var ama sadece söylentiden ibaret. Ne son zamanlarda denemişliğim var ne de deneyenlerden bilgi aldım. Hangi saatlerde atanları gördün? Yine akşam saatleri mi?
Aslında balık bizim meralarda varda biraz açıkta. Tekneden Cumartesi akşamı 90 parça (2 kişi) balık aldı arkadaşlarım. Bu hafta içi uygun bi akşam gidicem.