Yer : Şemsipaşa (pasajındasesibüzüseşiler) Hep bunu yazmak istemişimdir. Saat : 07:30 - 10:00 arası rapala Su durumu : Akımtı çok fazla değil fakat garip bir su vardı bu sabah, öne doğru baskı yapıyordu. Fakat bulanık değil, rengi de normaldi denizin. Buna rağmen neden balık yoktu anlayamadım. Balık durumu sıfır, hiç birşey yok , zaten atan 3-4 kişi vardı, Gürcan bey ile bol bol sohbet ettik soğuk boğaz havası aldık hepsi o kadar.
Kuleli sabah 06,00 dan 09,00 a kadar dişliye rapala ve istavrite çapari denemeleri yapıldı.Sonuç sıfır.Kıyıda seyrek te olsa kıraçalar yüzmekte onlarda karabataklara yem olmakta.
Bu sabah gidecektim, son anda vazgeçtim.. raporları okudukça iyi ki gitmemişim bu soğukta diyorum.. sanırım kısır döneme girmek üzereyiz, bahara kadar bol bol takım bağlarız artık
abilerim merhaba, geçen sene kar yağdığındada aynısı olmuştu yaklaşık 4/5 gün sıfır balıktı. ama suyun rengi değişmişti. nehir rengi gibi olmuştu. yeşile çalan bir renkti. bugün raporların olumsuz olması beni şaşırtmadı ama üzdü diyebilirim. yarın sabah suyuna gitmeyi planlıyordum. balık olmasada atçek yapıp stres atmak lazım. rüzgar yaklaşık 20km
bu gün maltepe koçtaş önü gır gır dolu hani 24 metre av yasagı vardı hiç anlamıyorum kimse ilgilenmiyormu
Kar suları mevcut su florasını bozdu balık kanala kaçtı, balık yine var ama artık tutmak zor belki düzeldiği, zaman alınır yine ama uzak...bundan sonra istavrit daha çok olur..o da oyalar işte.. Rast Gelsin..
tarabya,kalender,emirgan,aşiyan,arnavutköy,karaköy balık 0 arkadaşlar. Suların rengi değişmiş. Yağmurlar yağmadan sanırım balık tutmak imkansız şu an için. 1-2 gün daha balık olmayacaktır. Balığa gitmeye düşünenlere tavsiyem gitmesinler. Vakit kaybı olacaktır.
Arkadaşlar saat 12 gibi Anadolu Fenerinden geçerken 2 kişi avlanmaktaydı fakat balık alamamışlar . Suyun rengi hala bulanık stres atmak için avlanmaya çalışıyormış.
İstavritin Peşinde... Evet, amaç buydu. Aslında Avrupa kıyı raporu yazarım diye düşünüyorudum ama kısmet Anadolu kıyısına oldu. Sabah 7:15'de Baltalimanından indim boğaza, Emirgan'da alışıldık kalabalık yoktu, olanlar da ya yeni olta açıyordu ya da bekleşip duruyordu. Yeniköy - tarabaya arasında (kaşıbeyaz önü) avlağa geldim. Burada da alışılmış kalabaşık yoktu, ama havanın da o saatlerde 3-4 derece olmasının etkisi büyük olabilir. Gene gelmiş olanlar da bir bekleme durumundaydılar, kıyıya indiğimde suyun son derece bulanık olduğunu gördüm. Birkaç denemeden sonra etrafta da kimsenin bişi çekmediğine kanaat getirince mekanı terk ettim. Aynen Baltalimanından geri, Kandilli'den Anadolu yakasına geçtim. Orada da biraz gözlem yaptım, sadece çok kısıtlı bir alanda kıraçeden küçük balıklar alınıyordu, saat de 8:30 - 9:00 gibiydi, oradan da vazgeçip olmadı üsküdara giderim diyerek devam ettim. Kuleliye geldiğimde burada bir iki tut attığımda kıraçe ve hatta istavrit çekildiğini gördüm, bu beni bayağı motive ettim. Her ne kadar yer bulduğum tarafta çok çeken olmasa da ilerleyen saatlerde 12:30'a kadar 2-3 kg istavrit/kraçe almayı başardım. Aralıklarla yüklenen balık özellikle denizdeki çöpü takip eder gibi aynı şekilde artıyordu, sanırım akıntının vurması ile alakalı bir konu. Uzun süre istavriti açıkta ve derinlerde aramama rağmen çoğunlukla kıyıya yakın ve yüzeyde 50 gr ağırlık ile parlak iğne & kırmızı veya yeşil çapari ile sonuca gidebildim. Çinekop & Sarıkanat hiç görmedim veya denk gelmedim, kesik balık da çıkmadı. Güzel tatmin edici bir av oldu, umarım herkese de rastgelmiştir. Sevgi & Saygı
Israrla balığı kovalayıp sonunda da almışsınız, istavrit için tebrikler de keşke kraçaları alıkoymasaydınız
Demekki Kulelide kıraça mevcut. Bizde gidelim tutalım bari...reeling Hemen 0.10-0.08 çaparilerimi hazırlıyım.
kandilli park balık vedası yapmış ve gitmiş,ne istavrit,ne rapala sarıkanat eliboş döndük sezon bitmiş
++++++++++++++++++++++++++bende kandilliden katılıyorum yazdıklarınıza su bulanık o bir kere düzelecek ayrıca yeşil kar suyu o da düzelecek ancak ondan sonra belki tek tük.. he istavrit olur o tamam