Anadolu Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. balikoltasi

balikoltasi Birol

Çok güzel balıklar. Tebrikler ve afiyet olsun :hungry: :thumb:

2. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore,Lineaeffe Fury Caster
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Z 5000,Ryobi AP Power
    Kurşun 220-225 gr.:scared:

3. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Kurşun ağırlığından yola çıkarakdan boğazın neresinde av yapıldığı az çok anlaşılıyor :) Güzel balıklar almışsınız tebrik ederim, afiyet olsun.

4. furunotr

furunotr Haluk

Hepinize teşekkürler...

225 gr. ağırlık ve 0,10 ile dahi dibe inemediğimi de belirteyim...:)

5. rapalacikral

rapalacikral ali

tebriklerreeling

6. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    bu yoklukta iyi balıklar maşallah daha iyileri rastgelsin.. 220 gr rapala calismak da baya yorucu olmuştur o akıntıda.

7. rapalacikral

rapalacikral ali

bugün boğaz da balık vardı.
    170 gr kurşun.
    uzağa atışlar ile gayet güzel çinekop aldılar.
    elim de geçicik sakatlık var diye izledim.

iş yapan rapalalar kendo sırtı yeşil altı turuncu

pelican - kendo üstü mavi altı pembe

kendo şeffaf altı turuncu

boylar = 5 cm 5.5 cm 7 cm
    ama özellikle 5.5

uzağa atış şart.
    en az 70 - 80 metre.

8. amatorbeykozlu

amatorbeykozlu mehmet

9. amatorbeykozlu

amatorbeykozlu mehmet

hayal kahvesinde cumartesi ve pazar iri istavrit aldık ancak furunotr kardeşimizin avlarını görene kadar iyi bir av yaptım diye sevinirken şimdi ise bu kardeşimizin yapmış olduğu güzel av için sevinmeye başladım. tebrikler kardeşim yüzümüzü güldürdün.

10. furunotr

furunotr Haluk

Rica ederim ve teşekkürler... Ama ben de şöyle iri istavriti özledim; denk gelse de bir ara... Tavada da harika olur; şimdi yağlanmıştır... Afiyet olsun ve rastgelsin...:)

11. rapalacikral

rapalacikral ali

Güney Marmara'daki önemli merkezlerden Gemlik Körfezi'nde, avlanan balık miktarının son derece azaldığı, artık tezgahları kültür balıklarının doldurduğu bildirildi.

Gemlik Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Dalarel, yaptığı açıklamada, havaların ve deniz suyunun soğumasıyla ekim ayından itibaren Karadeniz'den, Marmara, Ege ve Akdeniz yönüne gerçekleşen göçün, bu kış döneminde özellikle Marmara Denizi'nde bol av verdiğini hatırlattı.

Dalarel, uzun süre halkın bol ve ucuza palamut tükettiğini, çinekop ve hatta bir süre lüferde de bolluk olduğunu belirterek, hamsi ve istavrit gibi küçük balıkların da bolca avlandığını söyledi. Marmara Denizi'nde, özellikle palamut açısından 2005 yılındakini aratmayacak ölçüde bolluk yaşandığını anlatan Dalarel, halkın bu sayede ucuz fiyatlarla son derece kaliteli protein kaynağına ulaşma imkanını yakaladığını belirtti.

Aralık ortalarına kadar süren bolluk ve bereketin ardından, havaların iyice soğumasıyla balığın iyice derine çekildiğini kaydeden Dalarel, “Artık bolluk ve ucuzluk dönemi bitti. Şubat ve mart ayları balık açısından en kısır, fakir aylar. Göç balıkları, güneye, sıcak denizlere akın etti, kalanlar da havaların soğumasıyla derine çekildi. Yani balık yok denecek kadar azaldı. Böyle olunca fiyatlar da yükseldi” diye konuştu.

alıntıdır

devamı:

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22579443.asp

12. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Merhaba Forum Sakinleri;

Uzun süredir paylaşımda bulunmadım ve yavaş yavaş dişlilerin azalması ile çinekop,sarıkanat,lüfer,kofana tartışmalarının da sonuna geliyoruz. Boyut-isim sorunlarını konuşarak aşamadık en iyisi susarak aşmaktı. Yani artık yazabilirim.
    Çubuklu iskelenin sol tarafına doğru (yolun daraldığı bölge) güzel iri istavrit yapıyor. Bu bölgeyi genelde tercih etmez oltacılar olta atmanın zorluğundan dolayı ancak güzel verimli av yapar.

Çok açıkta değil balık, 16 beden çapari 100 gr ile kontrollü atış ile 3'lü 4'lü iri istavrit almak mümkün. Beyaz organze kullanın,mora çalan sim katın balığın irisini seçer..

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Emre gerçi kontrollü demenden mesaji aldim ama çekeri kaç kullandigin 0.16 misinanin marka isim falan filan ?

14. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Ben Powerline ultra premium kullanıyorum, kontrollü atışlarda 100 gr atılabiliyor. Zaten kontrollü atış dememden mesajı almışsın abi.

Önceden Asso ve Alba Ultra kullanırdım fakat powerline ile çeker değerlerini karşılaştırdığımda çok farkı olmadığını gördüm. En güzeli test etmekti aslında deneme yanılma usulü. Denedim...gördüm.. ve kullanıyorum..

15. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Emre merhaba.. Bende Powerline ultra premium kullanıyorum 0,16 veya 0,18mm... geçtiğimiz cumartesi günü bende aynı dediğin şekilde kontrollü birşekilde uzağa atarak 0,18 ve 0,16 bedenle 100 gr kurşunla çalışarak istavrit avladım avrupa yakasından :thumb: bence powerline misinalar gayet başarılı bu konuda ;)

16. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Evet bu konuda gayet başarılı bir misina, fiyat-performans açısından vazgeçemediğim bir markadır.

17. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Bu misinalar uzerinde 0.18 yaziyor ama mikro olçerle baktiginizda 0.20 filan cikiyor.

18. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    FAtig aga cidden ölçtğn mü mikro ölçerle powerline misinayı ?? :eek:

BU arada sanada tavsiye ederim kanka bu misinayı çapari bedeninde kullanman için 0,02 mm lafı olmaz aramızda, sağlam misina :thumb: :

19. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    aramizda lafi olmas tabi ki bi efta midir nedir o onayli yazmayan misinelerin çogu cekerinde veya olcerinde farkli degere sahip. asso oskar ve pelicanin efta onaysizlarini kartaldaki oltaci nasiple olçtuyduk.

20. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Benim 0,16 powerline misina ölçüm 0,16 çıktı. Dedem saatçidir ve zembelek direği ölçtüğü digital kumpası var. Onunla aldığım değer 0,16 çıktı.

0,12 'de kendi değerindeydi. 0,18 de bir problem var sanırım.