Bugün Anadolu yakası çok güzel iri istavrit yaptı. Balık açıkta. 30 luk beden 12 lik iğne ( yeşil tüylü ) ile yağlı güzel istavrit alındı. Bir ara tek tük çinekopta yaptı. 200 gr. kurşun . Balık açıkta ve çok seyrek. Kuvvetli dip akıntısı devam ediyor.
Yarın için balığa gitmeyi düşünmekteyim . Hava ise çıkma dur durduğun yerde der gibi. Önerileriniz varmıdır sevgili abilerim arkadaşlarım.
yarın sabah suyu rüzgar az ama ondan sonra baya artıyor gidilirse istavrit çapari denenbilir ağır kurşun uzağa atış anadolu yakası ve avr. yakası denenebilir ama bu haftasonu bence zor olucak çünkü baya rüzgar gözüküyor bir de yarın yağış var
Kısmet diyelim ozaman yarın sabah için. Nereye gitsem hala kararsızım sanırım yine sabah evden çıkınca karar vericem
Belki linkte bir hata olmuş olabilir tekrar linki kopyaladım http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=52960 zaten bugün içerisinde benim açtığım birtane rapor var forum genel sayfadanda ulaşabilirsiniz..
Geçen arkadaşım Şile de at çek avında görmüş. Çok üzüldüm Ağamı takıldı ? Birşey mi saldırdı ne oldu ? Zavallı hayvan. Sahilde ölü bulmuşlar.
İntiharda etmiş olabilir, zira yunuslar çok duygusal canlılar, bir çok sebepten dolayı bunalıma girip toplu halde bile intihar edebiliyorlar malesef Geçen yaz bende kefkende böyle bir sahneye şahit olmuştum
Pek intihar etmişe benzemiyor; bir gözünden kan damlamış hayvanın; diğer tarafta yara izi var... Ayrıca ticari balıkçılar hiç sevmez bu hayvanı; ağları yırttığı ve balıklarını yediğini iddia ederler...
Arkadaşlar merhaba; Bu yunusa ne olduğunu kısaca şöyle özetleyebilirim. ağa takılan hamsi sardalya çinekp vs vs ne ise artık;beslenmek için bu yunuscuk ağa girdi,ağ çekildiğinde yunus hala canlı idi güverteye alındı kafasına tahta takozlar yada demir borularla vurulup ölmesi sağlandıktan sonra ticari değeri olmadığından denize atıldı. ağa takılan yunuslar genelde fitil yapıp ağa iyice dolanırlar ve yüzeye çıkıp nefes alamadıklarından oracıkda oksijensizlikden boğulup ölüyorlar (yavru olanlar) erişkin yunuslar zaten ağı delip geçiyorlar zaten. gözünden gelen kanlar kafasından vurulup öldürüldüğünün bir kanıtı. olay budur malesef.